Masz obecnie 7600 ? W takim razie uruchom jakąś wymagającą grę i zobacz na użycie GPU. Powinno być 98-100%
U mnie np. jest już blokowanie nawet starej grafiki 3060ti, a u Ciebie jak to wygląda ?
Pokaż fotki jak u mnie:
O ile powyżej opisany problem zniknął, wczoraj zaobserwowałem nowe objawy. Przez weekend, gdy tylko nadarzyła się okazja, zainstalowałem z powodzeniem nowe aktualizacje do szeregu sterowników, m.in. do CPU, BIOS etc. za sprawą apki Gigabyte Control Center, później zrobiłem testy wytrzymałościowe w stresie dla CPU, RAM oraz GPU, które PC przeszedł pomyślnie, udało się pograć w weekend w Alan Wake 2 i komp śmigał, jak powinien aż do wczoraj wieczorem... Ni stąd, ni zowąd, po uruchomieniu dosłownie nie reagował prawie na żadną komendę, nawet nie dało się go uruchomić ponownie, czy poprawnie zamknąć, mogłem tylko jeździć kursorem po pulpicie i penetrować zawartość dysku, reszta była w uśpieniu, tak więc byłem zmuszony zamykać go przytrzymując power, sytuacja powtórzyła się wielokrotnie, tak że byłem już zrezygnowany i rozważałem jego odesłanie do serwisu proline.pl, gdy po kolejnym uruchomieniu zaskoczył i znowu działa. Na co Waszym zdaniem wskazują te objawy? Czy należy je łączyć z poprzednim samoczynnym wyłączaniem się, czy też wystąpiły jeden po drugim niezależnie od siebie w podobnym czasie (tzw. zbieg okoliczności)?