Skocz do zawartości
Jaycob

Star Wars: Outlaws | PC | XS | PS

Rekomendowane odpowiedzi

Bardziej bym chciał RPG w Śródziemiu niż w Odległej Galaktyce ;)

Jak już by mieli coś robić to chciałbym nowe czasy po Epizodzie IX i po zakończeniu Sagi Skywalkerów lub w erze Wielkiej Republiki, nie mogę już patrzeć na czasy Imperium ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, skypan napisał:

SW jako RPG - aż się o to prosi. Wybór strony poprzez swoje decyzje, rozwój postaci w mocy, wielowątkowa fabuła  itd. To już było w KoToR-e i chciał bym zobaczyć ponownie bo od tego czasu nic takiego nie było. Zmiksować to z walkami w kosmosie, plus jakieś podróże kosmiczne w rozsądnej skali. Ulepszanie statku, miecza, ubioru gdzie jako sith tworzysz sobie strój lorda itd. No. Pograł bym. A to co tu dają jakoś średnio mnie interesuje. 

Aż się prosi, i to od wielu lat. Ale przecież łatwiej zrobić kolejną strzelankę albo liniową przygodówkę, aż nazbyt często z pretekstową fabułą. Nad dobrym RPG'iem ktoś musiałby się ostro pochylić, poświęcić tej grze kilka lat, duży zespół, i sporo kasy. A po co ? Przecież to SW, i tak się sprzeda. 

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktywacja kluczy na pewno nie wymaga posiadania procka od intela? Bo na olxie widzę gierka chodzi po 130 zł no i ziomek mi napisał że proces aktywacji nie jest zależny od procka, nie ma wałku żadnego i nie podwędzi mi kredytów galaktycznych? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak, ktoś tu wcześniej potwierdzał w temacie, że nie trzeba mieć procka Intela tylko wypełniasz jakąś ankietę i to tyle.

------------------------------

W dniu 26.06.2024 o 23:09, .PaVLo. napisał:

Dorwałem kod z OLX, czekam na potwierdzenie i spróbuję sam go aktywować :)

// EDIT
Aktywacja nie wymaga sprawdzania sprzętu, trzeba tylko założyć konto na intelu, zrobić obowiązkową ankietę, połączyć się z kontem UBI, odebrać kod i mamy już grę. Ja akurat dorwałem za 70zł 😁

Edytowane przez caleb59
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie grafika wybuchów nawiązuje do filmów 4,5,6.

Ważne, że czuć jakiś klimat SW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i gameplay z PC:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, zostając na chwilę przy zadaniach, jestem nimi trochę rozczarowany. Podczas tych czterech godzin widziałem głównie misje typu idź, zabij/przynieś i wróć. W bardzo wielu przypadkach musiałem się skradać i uważać na wrogów. Niekiedy nie mogłem ich nawet zaalarmować, bo misja kończyła się niepowodzeniem (na szczęście gęsto rozmieszczono punkty zapisu). Nie mówię, że te zadania były złe, ale po kilku godzinach zaczynałem odczuwać delikatne znużenie. Mam nadzieję, że dalej będzie lepiej, bo ciągłe robienie tego samego, tylko z innych pobudek i z nieco inną historią doprowadzi do zmęczenia materiału. 

To chyba cechuje wszystkie ich gry, prawda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Element Wojny napisał:

Podczas tych czterech godzin widziałem głównie misje typu idź, zabij/przynieś i wróć

No niemożliwe! Któż by się spodziewał XDDD

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektórym niewiele potrzeba do szczęścia... 

• Like 1
  • Confused 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest chcesz rozgrywkę na n-godzin to później tak wygląda gameplay. Ale niektórzy lubią po pracy znowu lubią popracować, ale w wirtualnym świecie.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W open wordy nie powinno się grać ciągiem tylko robić przerwy a nawet rozkładać w latach bo nikt nie naładuje do takiej wielkiej gry różnorodnych misji z fabułą bo to nie rentowne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogromny sukces finansowy Wiesława czy CP2077 całkiem przeczy tej teorii. 

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesiek tak samo nużył po czasie i miał powtarzalne misje.

• Haha 1
  • Confused 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile miałes powtarzalnych misji w W3? Nawet jak było "przynieś" to była róznorodność, jakiś zarys fabularny, a nie zwykłe zbieractwo X przedmiotów.

• Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesiek 3 miał dobre questy, które jakoś grę ratowały. Ale ostatnio jak próbowałem zagrać jeszcze raz w tą odświeżoną wersję, to jednak gameplay jest... no cóż. :E Szybko mi się odechciało.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile lat wcześniej był zapowiedziany Wiesiek i ile katował zapowiedziami i trailerami a ile Star Wars? tam musieli coś więcej dać skoro rozbudzili totalnie nadzieje, tutaj nikt nie ukrywa że to będzie średniak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież Ty totalnie racji nie masz i teraz głupio bronisz xD

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, Isharoth napisał:

Wiesiek 3 miał dobre questy, które jakoś grę ratowały. Ale ostatnio jak próbowałem zagrać jeszcze raz w tą odświeżoną wersję, to jednak gameplay jest... no cóż. :E Szybko mi się odechciało.

Gra ma prawie 10 lat na karku, i żadne next-geny tego nie zmienią. Może wyglądać ładniej i być nieco przypudrowana w pewnych elementach, ale podstawa zostaje taka sama. Nie zmienia to faktu, że różnorodność misji była na naprawdę niezłym poziomie. A tu co -  4 godziny i redaktor znudzony ?

Edytowane przez Element Wojny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ten SW powstał w czasach Wieśka czyli przed milionami sand boxów to by ten redaktor piał z zachwytu.

Zresztą pytajniki na Skeelige to był szto pamiętamy 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytajniki w Wieśku nie były stricte zadaniami pobocznymi, tylko miejscami gdzie można było znaleźć broń, elementy pancerza, manuskrypty itd. Takie elementy ma wiele gier, są one totalnie opcjonalne.

Tutaj autor wspomina zaś o typowych zadaniach pobocznych "idź, zabij/przynieś i wróć", które też są obecne w każdym open-worldzie - ale jeśli przez 4 godziny natykał się w większości na takowe, to jak to mówią - Houston, mamy problem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Moim zdaniem to nie wina tego że W3 ma 10 lat. Gry z dobrym gameplayem były od zawsze. CDPR zawsze miał problemy z tym żeby dobrze zaprojektować system walki, albo rozwój postaci. To było widać już od pierwszego Wiesława.

Obejrzałem te materiały z SW. Nic specjalnego, może trochę czuć klimat SW. Mam jednak obawy co do tego stworka. Jeśli gra będzie naciskać żeby często z niego korzystać, to może być niezłe spanko. Jest to mocno subiektywna opinia, bo po prostu nie przepadam za tego typu elementami w grach, gdzie stoimy gdzieś schowani i tylko wydajemy rozkazy co jakiś stworek ma zrobić. Trudno jakoś ciekawie zrealizować takie mechaniki, a zwykle i tak wolę częściej kontrolować swoją postać.

Dodatkowo jak patrzę na projekt świata, to znów widzę parcie żeby wszystko było jak największe. Czyli pewnie pustki + fetch questy. Jak ktoś to wyżej napisał, to będzie jak praca. Po filmikach widać że sporą część czasu będzie zajmowała podróż tym motocyklem po pustkowiach i jakieś generyczne aktywności. Czyli obecnie standard na rynku jeśli chodzi o openworldy.

Nie widzę szansy na nic większego niż średniaczek i zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Nie wiem czy zagram, ale jeśli już to raczej poczekam na jakieś promki.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi