Skocz do zawartości
Jaycob

Star Wars: Outlaws | PC | XS | PS

Rekomendowane odpowiedzi

Coś jak ten ostatni duży asasyn, co wiele osób nie dało rady skończyć bo gra po prostu ciągnęła się w nieskończoność ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KOTOR remake to będzie to, o ile ktoś go kiedyś w końcu zrobi. Problemy związane z tym tytułem pokazują, jak ciężko jest zrobić dobrą, bardziej ambitną grę w tym uniwersum, nawet jeśli ma się tak dobre podstawy jak fabuła Kotora 1. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem. W ostatnie Asasyny nie grałem... na szczęście. :E 

1 minutę temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Oglądam i... kolejna infantylna gra będzie niestety.

Raczej nie ma czego oczekiwać po grach z takim budżetem. ;) Zawsze będzie nacisk, żeby target był jak największy, więc family friendly zawsze mile widziane. Ogólnie gry coraz rzadziej są ukierunkowane po konkretne grupy odbiorców, na czym sporo tracą, ale z drugiej strony jest to zrozumiałe, bo chcą zarobić jak najwięcej.

Teraz, Element Wojny napisał:

KOTOR remake to będzie to, o ile ktoś go kiedyś w końcu zrobi. Problemy związane z tym tytułem pokazują, jak ciężko jest zrobić dobrą, bardziej ambitną grę w tym uniwersum, nawet jeśli ma się tak dobre podstawy jak fabuła Kotora 1. 

Nigdy nie grałem, ale słyszałem od innych że bardzo dobra gra i wierzę im. Nie wierzę natomiast, że jakieś studio poza nielicznymi wybrańcami, będzie w stanie dobrze zrobić taki remake.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobra gra, ograłem ją chyba z 3-4 razy. Oczywiście ogrywanie jej obecnie byłoby niesamowicie ciężkim doświadczeniem, a dla młodszego pokolenia sprawa wręcz granicząca z cudem (mechaniki, gameplay itd.), ale gra ma ponad 20 lat. Gra ma jeden z lepszych zwrotów fabularnych jakie widziałem, do tego wybory mają tam naprawdę znaczenie, a w którymś momencie, w zależności od tego co się w pewnym momencie wybierze, ma się dwie zupełnie inne drogi do zakończenia i dwa zupełnie inne finały. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze że te zarzuty z moim poście na poprzedniej stronie trochę sprowadzają się do tego, że w dzisiejszych, dużych grach, jest mocne rozmycie gatunkowe.

Gra akcji próbuje być jednocześnie RPGiem, survivalem, skradanką czy nawet strategią. Czasem nawet wszystkim na raz. Jeśli będą nadużywać segmentów z tym stworkiem to gameplay zrobi się mozolny i nieciekawy. Ale kto by się tam dziś przejmował sensownym projektem gameplayu. Byle upchnąć jak najwięcej różnych popularnych elementów z innych gier. :D No dobra, koniec narzekania.;) 

2 minuty temu, Element Wojny napisał:

Bardzo dobra gra, ograłem ją chyba z 3-4 razy. Oczywiście ogrywanie jej obecnie byłoby niesamowicie ciężkim doświadczeniem, a dla młodszego pokolenia sprawa wręcz granicząca z cudem (mechaniki, gameplay itd.), ale gra ma ponad 20 lat. Gra ma jeden z lepszych zwrotów fabularnych jakie widziałem, do tego wybory mają tam naprawdę znaczenie, a w którymś momencie, w zależności od tego co się w pewnym momencie wybierze, ma się dwie zupełnie inne drogi do zakończenia i dwa zupełnie inne finały. 

Wiem że mechanika jest podobna co w NWN, czyli aktywna pauza. W NWN grałem przez setki czy nawet tysiące godzin (licząc multiplayer) i nawet wracam od czasu do czasu, ale nie ukrywam że spory udział w tym ma właśnie nostalgia, więc na pewno jest tak jak piszesz. Ktoś kto wcześniej nie grał w KOTOR, teraz raczej się odbije, chyba że jest jakimś retro zapaleńcem. A są tacy. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grać, kupować, pieniędzy nie żałować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryzykowne pisać to tak luzem. Jeszcze ktoś pomyśli że to o SW:Outlaws. :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak kupią, nie ma znaczenia kto co napisze. Gry Ubi mają swoich, nieco mniej wymagających fanów i tyle. Życie to sztuka wyboru. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to gierka chyba będzie w abonamencie za 75 zł? Jak tak, to jest szansa że spróbuję na premierę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 75 to tutaj kowboje klucze kupowali na olx 🤣

• Like 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

70zł to uczciwa cena jaką dałem za grę 😄

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Inny gameplay. Nie grywam w gry od UBI (udało mi się wytrzymać z 15 minut w FC2 i z 30 w FC3, reszty nie tykam), ale SW lubiłem kiedyś, do ery Disneya. Nie wiem co o tym sądzić, dziwny FOV i mega biedna animacja biegania i wślizgu, no po prostu lekka żenuła. No i to gadanie właściwie przez cały czas, wkurzające.

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogra się kiedyś jak może będzie na steam.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Element Wojny napisał:

Coś jak ten ostatni duży asasyn, co wiele osób nie dało rady skończyć bo gra po prostu ciągnęła się w nieskończoność ?

Tutaj gra ma być nastawiona na fabułę i do skończenia w ok. 30 godzin, to nie będzie druga Valhalla + ja przeszedłem wszystkie dodatki i do skończenia mam tylko główną fabułę, problem w tym, że gra bardzo często się wykracza do pulpitu bez podania powodu, najpierw się wiesza a potem wyłącza ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W Valhalli to "norma", od premiery na to narzekałem i nie tylko ja, nie naprawione do tej pory mimo wielu zgłoszeń.

Z kolei gry od Massive działały spoko. Był taki epizod, że The Division 2 wywalało na DX 12 i trzeba było grać na DX 11 ale chyba to ogarnęli i już jest od dawna normalnie dlatego co do działania Star Wars mam nadzieję na raczej pozytywne doznania.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 31.07.2024 o 04:31, Ryszawy napisał:

Inny gameplay. Nie grywam w gry od UBI (udało mi się wytrzymać z 15 minut w FC2 i z 30 w FC3, reszty nie tykam), ale SW lubiłem kiedyś, do ery Disneya. Nie wiem co o tym sądzić, dziwny FOV i mega biedna animacja biegania i wślizgu, no po prostu lekka żenuła. No i to gadanie właściwie przez cały czas, wkurzające.

Az musialem sie zalogowac zeby skomentowac to. Sluchajcie, przeszedlem AC: Valhalla dwa razy. SW: Outlaws to reskin AC:V. Takie same animacje, wslizgi pod przeszkodami, cutscenki itp.

Zapewne jak bym poszukal asetow to tez bym pare znalazl. Juz nawet jak robia Far Cry to staraja sie dawac nowe animacje, asety itp a nie kopiuj wklej z n owym skinem  jak tutaj.

Straszna beka :E 

Edytowane przez kadajo
Cytowanie filmu
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nic dziwnego, to samo bylo z Avatarem, kalka Far Cry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie mogliby już sprzedawać (?) takiego gołego silnika EA - i sobie prefsach tylko klikasz na początku 
S-F, historyczny, wojenny, przygodowy - to samo tylko w innych skórkach. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To jest po prostu formuła gier Ubi. Każdy kolejny open world tak wygląda. Co śmieszne, to gra nie musi wyjść już nawet od samego Ubi, bo nawet inni deweloperzy potrafią z tego czerpać.

Jeszcze żeby to był jakiś genialny przepis na gameplay, który rzeczywiście sprawia że gra jest dobra. Ale nie, to po prostu zlepek losowych pomysłów zaczerpniętych z różnych gatunków gier. Dlatego niesamowite jest dla mnie to jakim cudem nadal tak dużo ludzi uwielbia te gry i kupuje kolejne na premierę. No cóż, skoro to się sprzedaje to po co zmieniać? ;) 

Edytowane przez Isharoth
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego jeden koles tygodniami zarywa do ambitnej, wymagajacej i trudnej do zdobycia kobiety gdy inny koles idzie do pierwszego lepszego klubu, w ktorym jakis przypadkowy lachociag da mu po najdalej paru godzinach? Bo ludzie sa rozni, i maja rozne wymagania.

Smart GIF - Smart - Discover & Share GIFs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekałem na jakieś kosmiczne porównanko z twojej strony, dawno nie było, dzięki

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Większość filmów które oglądają tłumy to też albo słabizna, albo co najwyżej średniaki. Takie burgery z Mac'a przecież to nawet koło prawdziwego burgera nie stało, a setki milionów się tym zajadają nieraz nawet regularnie :E Względnie tania co najwyżej przeciętna rozrywka dla mas.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież Star Wars ma tylu fanów że każdy wysryw w tej tematyce się sprzeda to nie niszowe uniwersum żeby się starać robić super zadania każde inne itp.

• Confused 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic, tez mi sie marzy jakis kotor mocno odswieżony albo w ogole star citizen w uniwersum SW grając jako Jedi :E Warto mieć growe marzenia :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi