Skocz do zawartości
Jaycob

Star Wars: Outlaws | PC | XS | PS

Rekomendowane odpowiedzi

Ruszył preload, gra waży 47.40GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, mag_zbc napisał:

Na rzetelne opinie to musimy poczekać do 30 jak dostaną ją gracze. Jedyna wartościowa rzecz jaką możemy dostać dzisiaj to gameplay nagrany prze kogoś innego niż UBI, bo same recenzje będą nic niewarte. Nawet nie chodzi tutaj o to że recenzje musiały być opłacone, po prostu każda redakcja która wystawi grze mniej niż 8/10 to w przyszłości po prostu nie dostanie kopii do recenzji przed premierą. Redakcje które wydadzą recenzję dzisiaj natrzepią klików i wyświetleń reklam, na recenzje które pojawiły by się dopiero za tydzień to już mało kto spojrzy.

Ja myślę, że już widzieliśmy wszystko i ta gra niczym nie zaskoczy. Typowy produkt Ubisoftu. 

17 godzin temu, Element Wojny napisał:

Ten najnowszy serial, co tak reklamowali że różnorodny itd. ponoć dostał cancela po 1-szym sezonie z powodu fatalnej oglądalności? 

Zgadza się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 14:00 już można grać na VPN. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkąd GOL dał Inkwizycji notę 9,5/10, nie biorę ich recenzji na poważnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PPE i GOL i tak chyba należą do grona mediów, które nie nie znają ocen poniżej 7 :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czyli takie 6/7/ 10, można miło spedzic czas ale z  typowymi dla ubi "ograniczeniami"
130 zł to była dobra cena, a być może patchami coś ogarną jeszcze :E

Edytowane przez JeanPepin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kosmiczna katastrofa. Recenzja „Star Wars: Outlaws” (ign.com)

IGN Polska 4/10.

Niezły rozstrzał w tych recenzjach, dopiero co widziałem 9/10. 

Fabuła

Fabuła w grze niemal nie istnieje. To co opisałem na wstępie to naprawdę historia Star Wars: Outlaws. Kay wykonuje różne zadania, aby się wzbogacić, oraz rozwiązać problem sporej nagrody za jej głowę.

Przyznam szczerze, że na żadnym etapie rozgrywki ani odrobinę nie angażowałem się w tę opowieść. Losy Kay Vess potrafią być najzwyczajniej obojętne. To bezbarwna postać, która podąża za pieniądzem i nie reprezentuje sobą żadnych interesujących wartości. To samo tyczy się wszystkich napotkanych NPC-ów, których imiona – jak już wspomniałem – nie mają znaczenia.

Twórcy pokusili się jednak o kilka zwrotów fabularnych, które mogą zaskoczyć niektórych graczy. Nic jednak nie sprawiło, abym podskoczył z wrażenia. Nawet „wielki” finał. Serwowane plot twisty niosą ze sobą tyle emocji, co niespodziewana śmierć mieszkańców przypadkowej wioski w Wiedźminie 3.

xD xD xD

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli szajs tak jak się tego spodziewaliśmy. Brawo UBI, nie zawiodłeś 🤣

• Like 2
  • Haha 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gameplay

Bieda i jeszcze raz bieda. Kay dysponuje blasterem i na tym kończą się jej wyczyny. Nix może dla niej coś wykraść, lub otworzyć drzwi, ale sama protagonistka potrafi tylko strzelać i uderzać pięściami. Czasami uda się nam znaleźć nieco większy kaliber, niż zwykły blaster, ale Kay straci tę broń po wejściu na drabinkę. Śmiechom nie było końca.

Świat gry

O świecie gry wspomniałem nieco wcześniej. Do naszej dyspozycji zostaje oddanych kilka planet. Ale nie dajcie się nabrać – eksploracja jest możliwa tylko na ograniczonym obszarze wokół miasta na danej planecie. Właściwie to nie wiem, czemu ten tytuł w ogóle został wydany jako open world. Każda planeta w Star Wars: Outlaws to niewielkie miasto z kilkoma alejkami i pustkowia pozwalające na dłużące się przejażdżki pośród niczego.

Jestem najzwyczajniej zawiedziony. Star Wars: Outlaws wydaje się naprawdę dopracowaną produkcją pod względem grafiki i mechaniki. Można wyraźnie dostrzec, że twórcy spędzili przy tym tytule sporo czasu. Mimo wszystko świat gry, fabuła i sam gameplay są tak bezbarwne, że zapomnę o tej grze chwile po publikacji recenzji. Nawet serial Akolita był ciekawszy. Liczyłem przynajmniej na kosmiczny klon Assassin’s Creed, lub Far Cry. Dostałem słabszy Starfield w wyblakłej i pozbawionej miłości do uniwersum wersji Gwiezdnych Wojen.

@Marco102

Oglądam właśnie ten filmik który wrzuciłeś z gameplayem i komentarzem - seryjnie, patrząc na to co tutaj jest pokazane, każdy "recenzent", który dał temu czemuś więcej niż 6/10 powinien mocno się rozpędzić i przywalić łbem o ścianę, a potem zmienić zawód. 

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to, że kto się spodziewał typowego Ubikcyjnego tworu się nie pomylił, no może nie spodziewał się AŻ takiego crapa :) wstyd to za darmo brać, a kto to kupił to ... :E 

• Haha 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, lekko mówiąc szału niema... Z braku laku kupię pudełko i obadam sam, w razie co pójdzie do żyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Element Wojny napisał:

Oglądam właśnie ten filmik który wrzuciłeś z gameplayem i komentarzem - seryjnie, patrząc na to co tutaj jest pokazane, każdy "recenzent", który dał temu czemuś więcej niż 6/10 powinien mocno się rozpędzić i przywalić łbem o ścianę, a potem zmienić zawód.

Mamy w końcu efekt Starfielda, zaczęli przestawać oceniać przez różowe okulary. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Element Wojny napisał:

Jestem najzwyczajniej zawiedziony.

Ja idę przez życie bez żadnych oczekiwań, dzięki temu jestem rozczarowany nieco rzadziej

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak idiotycznego i zwalonego gameplaya to ja już dawno nie widziałem, ten system skradania to chyba jakiś półmózg tworzył 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, AndrzejTrg napisał:

Wychodzi na to, że kto się spodziewał typowego Ubikcyjnego tworu się nie pomylił, no może nie spodziewał się AŻ takiego crapa :) wstyd to za darmo brać, a kto to kupił to ... :E 

Wątpię że to jest jakiś totalny crap, ale na pewno nie jest to dobrze przemyślana gra. Nie rozumiem czemu twórcy AAA często kładą lachę na projekt rozgrywki... To powinno być projektowane w pierwszej kolejności i powinno być przemyślane najlepiej ze wszystkich elementów gry.

To tak jakby pisać książki w których jest więcej obrazków, a tekstu może po jednym zdaniu na kartkę. Niby są takie i mają swoje zastosowanie, ale teraz wyobraźmy sobie jakby nagle wszyscy popularniejsi pisarze zaczęli tak robić. :E I czytelnicy mają o wiele mniej dzieł do wyboru. To właśnie jest z grami AAA. Zapomina się o najważniejszym, czyli o tym że są grami. I realizm czy filmowość powinny schodzić na dalszy plan, a w pierwszej kolejności powinna być dobrze zaprojektowana rozgrywka.

4 minuty temu, mag_zbc napisał:

Ja idę przez życie bez żadnych oczekiwań, dzięki temu jestem rozczarowany nieco rzadziej

Najgorzej jak twórcy aż tak zaskakują, że nawet przy braku oczekiwań czujesz się rozczarowany. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 minuty temu, Isharoth napisał:

Wątpię że to jest jakiś totalny crap, ale na pewno nie jest to dobrze przemyślana gra. Nie rozumiem czemu twórcy AAA często kładą lachę na projekt rozgrywki... To powinno być projektowane w pierwszej kolejności i powinno być przemyślane najlepiej ze wszystkich elementów gry.

Często jak z kimś gadam o grach, ja piszę że dla mnie fabuła jest najważniejsza, a inni że gameplay. Tymczasem w tej grze gameplay jest zwalony na amen, a fabuła nie istnieje. Dla kogo więc jest ta gra? Przecież to nie jest wymysł czy opinia, koleś pokazał na gameplayu jak wyglądają mechaniki w tej grze, to jest jakiś absurd.  

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna gra do odhaczenia, a że gry ubikacji szybko tanieją to za 20zł się kupi. :) Mam nadzieje że Stalker 2 nie zawiedzie. :atomic:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi