Ciekawy jestem niezależnych testów. Jeśli faktycznie będzie słabo(nie będzie żadnych argumentów za) to AM5 lub LGA1700 ponieważ do końca roku składam PC-ta. Zobaczymy.
@skypan jak mi twórcy wrzucili informacje ze maja w dupie postępowców i gra będzie historycznie wierna , to pomimo tego ze od czasów cyberpunka nie zrobiłem ani jednego preordera dla KCD 2 zrobię wyjątek
Z Warhorse Studios miało okazję porozmawiać IGN. Ostatnim zadanym pytaniem było właśnie to o potencjalną zmianę w filozofii historycznej prawdy, mając na uwadze m.in. krytykę gry za brak etnicznej różnorodności wśród postaci. Oto co przekazał w rozmowie rzecznik zespołu.
Henryk porzuci wieś i jej lokalne kłótnie na rzecz relatywnie kosmopolitycznego miasta, które jest oblężone i okupowane przez najeźdźcę. Naturalnie, w takim miejscu ludzie mogą spodziewać się szerokiego zakresu grup etnicznych i różnych postaci, które Henryk spotka podczas swojej podróży. […]
Staramy się przedstawić realistyczny, wciągający i wiarygodny średniowieczny świat, który rekonstruujemy według najlepszej naszej wiedzy. Oczywiście, aby to osiągnąć, nie tylko mamy własnego historyka w zespole, ale również ściśle współpracujemy z uniwersytetami, innymi historykami, muzeami, rekonstruktorami oraz grupą ekspertów z różnych grup etnicznych czy wyznań religijnych, którzy są aktywnie włączani do rozwoju jako zewnętrzni doradcy.
Tobias Stolz-Zwilling, rzecznik Warhorse Studios, wypowiedź dla IGN
Ja już go ignoruje. Ja bym gry/dodatku nie kupił i nie grał jakbym tak jej nie lubił.
Ja też zacząłem dodatek lvl 20-ktorys największy szok to że nie ma temperingow i aspektów i znów trzeba zbierać za dużo altów w tamtym sezonie i się zdziwiłem.
Ale spoko się gra tym spiritborn. Wątek fabularny sredniawy na razie ale do przeżycia. Przynajmniej wspomnienia z D2 są:)
Jeszcze nie grałem, ale widać po filmikach, że efekty wolumetryczne na UE5 robią robotę. Do tej pory również w pamięci zawsze miałem RDR2, dopóki nie zagrałem w Senua Hellblade 2 i było wow.
Jak jest dobrze zaimplementowane w grze to na Oledzie, czy dobrym miniledzie robi duże wow, ale to trzeba zobaczyć na własne oczy na żywo. Tutaj akurat jest sporo suwaków, w większości gier tylu opcji nie ma. Jak widzisz wystarczy wklepać wszystko pod swój model TV i kilka dni po premierze jest fajny poradnik
GOTY jest tyle warte co obecne Oscary w filmach, pewnie już zarezerwowane dla Dragon Age