Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Jaycob

Star Wars: Outlaws | PC | XS | PS

Rekomendowane odpowiedzi

Ani CPY ani Empress już nie ma, nikt nie ogarnia gier z Denuvo.

A czy dzięki temu coś się zmieniło w kwestii sprzedaży gier? Nie sądzę, jakoś nikt nie odtrąbia wielkich sukcesów sprzedażowych z tego powodu. Kto miał kupić, i tak kupi - tak zawsze było, jest i będzie. 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorzej, że takie osoby jak ja czy kolega, który dorwał klucz za 70zł tu na forum są wliczane w statystykach jako preorderowcy pełną gębą. :E 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo jakby nie było kupujecie te klucze przed premierą - mieści się w definicji pre-ordera ;) 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem kupić ale nie kupiłem. Więc się kwalifikuję czy nie ? :)

Czytając i oglądając recenzje gier skusiła mnie tylko jedna pozycja i to chyba bardziej z sentymentu do serii niż z opinii.

Patrząc w ten sposób, to gry będą kupować ludzie, którzy tylko tym żyją albo nie mają co robić z czasem i hajsem, a nie osoby szukające formy rozrywki.

Albo producenci będą bardziej przykładać się do produkcji albo zrobią jeden tytuł, który zaistnieje i zaraz się zawiną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No to czekamy jeszcze do wyjścia asfaltowego samuraja z masy bitumicznej w ostrym cieniu mgły i akcje Ubikacji spadną do poziomu 5 albo i mniej Euro, tamta gra która wyjdzie w listopadzie też będzie porażką, tak czuje, wystarczy zobaczyć odzew graczy na trailer na jutube i będzie wszystko jasne, Ubisyf dzięki swoim decyzjom, Sweet Baby inc oraz DEI szoruje już po dnie, a niedługo będzie wąchał kwiatki od spodu. :)

Cytat

Wyobraź sobie: zainwestować w 2018 w akcje Ubi, 10000$. Tydzień temu mialbyś 2500$.
Dziś jeszcze mniej.
Więcej DEI Ubi plz, jak widać czarne postacie nie pasujące do otoczenia czy plaskodupce i brzydule typu HamSolo sprzedają się bez problemu...

:E 

Edytowane przez Stjepan666
  • Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Godlike_(UT) napisał:

CPY kiedyś chyba ogarniało Denuvo ale nie wiem czy jeszcze działają. 

Ale idąc tym tropem i jeśli gracze będą olewać coraz bardziej gry na premierę to są dwa wyjścia albo devsi będą robić bardziej dopracowane produkcję albo drugie wyjscie w postaci darmowej bądź taniej gry na premierę ale aktualizacje do niej płatne bądź w ramach abonamentu i myślę że ubi mogło by wpaść na taki pomysł i przetrzeć szlaki :szczerbaty:

ta praca to niewdzięczny kawałek chleba i tak sobie płatny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może relatywnie niedawna zapowiedz czarnego samuraja częściowo się też przyczyniła do gorszej sprzedaży Outlaws. Do tego niedawny syf związany z The Crew i zabraniem tej gry graczom. Ludzie mają po prostu coraz bardziej dość nijakości gier od UBI i syfu jaki do nich pakują.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypuszczamy crapa i zdziwko że się nie sprzedaje... 

Niesamowite 

a242d89f5bfca11a69c2f0a4fa3fb995.jpg

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak to przecież to gra 8/10 :E

Na szczęście jest nadzieja. Ubi wyłożyło na marketing tej gry najwięcej hajsu w historii ich kampanii marketingowych. I to nie pomogło osiągnąć celów sprzedażowych, nawet marka SW nie pomogła. Więc raczej już nie mają wyjścia czeka ich poważna restrukturyzacja i przyłożenie się do kolejnych produkcji, albo padną :E

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem w jednym ciągu 1h 10min. i tym razem nie było crasha ale za to memory leak dalej nie naprawiony bo po tym czasie wyjechałem poza obręb miasta ścigaczem i nagle gra zaczęła mega wolno działać, kisiel niesamowity i tak już zostało nawet kiedy się zatrzymałem i zlazłem ze ścigacza, 12GB VRAM w 1080p znowu zapełnione ale tym razem stabilnie i bez crasha. :E 

Jak ja mam co godzinę restartować grę bo ta łapie jakiś kisiel w tle to tyle mam do powiedzenia w tej sprawie Ubisoftowi...

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie no aktualizacja ogólnie na hehe plus bo chociaż gry nie posypało ale tej zmuły to wybaczyć nie idzie, jak latałem po mieście i robiłem questy było wszystko w porządku - wyjechałem tylko poza miasto dostać się w inne miejsce i nagle zapełniło całą pamięć z czapy. :E 

Podobne akcje były na RTX 3070 8GB VRAM ze wszystkim na max + RT w Cyberpunku 2077 po dłuższym czasie grania + łażeniu po Jig Jig Street. Tylko wyłączenie RT pomagało i pamięć się nie zapełniała.

Zrobiłem ten sam test po zmianie karty i tym razem w Cyberpunku 2077 nie było już tego problemu - widać tam 12GB VRAM starcza do 1080p na max z RT + PT. W przypadku Outlaws nadal za mało pamięci i ja nie wiem jak oni chcą to naprawić w przyszłości, moim zdaniem może być mega przypał z tego powodu jeśli ktoś ma mniej VRAM i gra na max detalach z RT.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ze 3 razy już o tym wspomniałem. U mnie na rx 6600xt z 8G kiedyś też to miałem. Po dłuższym czasie grania w cybera w mieście gierka coraz bardziej się zamulała. Najpierw minimalnie, potem powoli coraz bardziej i bardziej. Tak samo w greedfall miałem. Zmieniłem na 6800xt (poza sporym przyrostem mocy samym w sobie doszedł x2 vram) i problemu nie było bez względu jak długo się grało. 

Edytowane przez Kelam
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i odpaliłem to cudo. Wszystko na Maxa, RT na Maxa (blurry I chromatic I grain na off) do rtxdi na medium, dlss biased I FG Na on i mam od 70 do 80 fpsow na 3440x1440p... To chyba tragedii nie ma... W mieście przynajmniej :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny zadowolony gracz - i o to właśnie chodzi!

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj niech trochę pogra. ;)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale... Ale... Ja mam te grę do karty za free eee... 

1 quest zrobiłem... I rzeczywiście npc stoją jak drzewo w lesie można nachodzić na nich ile się chce to nawet nie drgna... Gra ma też dziwna hmmm jak to nazwać taka jakby mgle? Wyplowiala była? Hdr ma włączony i desktop i w grze... Suwaki od brightness nic nie robią... Dziwnie to wygląda... A 1 film intro to tło cake bylo w color bending... Kwadraty takie... 

Edytowane przez aureumchaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie narzekaj, tylko graj i się ciesz, hejtowanie zostaw nam :pijacy:

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, aureumchaos napisał:

Ale... Ale... Ja mam te grę do karty za free eee... 

Ach. Daj spokój. Nie wstydź się.
Są gorsze rzeczy na świecie, niż granie w SWO ;)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np. preorderowanie Dragon Age 4. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi