Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Jaycob

Star Wars: Outlaws | PC | XS | PS

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, kubikolos napisał:

Trochę szkoda że zachód wszystko wyprzedaje ale z drugiej strony chińczycy szybko zrobią porządek z murzynami xD

Akurat francuzów mi nie żal, patrz ostatnia olimpiada w Paryżu. :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, lpcl napisał:

A co ten tencent niby dużego wydał/zrobił? No mają niby lola i pubg ale tego pierwszego to już kupili później a pubg tylko wydali.

Co to ma za znaczenie? Jest finansowym gigantem i zanim w ogóle zdążyłem Ci odpisać, już pojawiły się plotki mówiące właśnie o tym. :E Można mieć mieszane uczucia co do przejmowania takich firm przez "podmioty zagraniczne", ale cóż - biznes is biznes. Jak już mówiłem, obecna droga jaką podąża Ubisoft, prowadzi IMO donikąd.

Edytowane przez Vulc
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Vulc napisał:

Co to ma za znaczenie? Jest finansowym gigantem i zanim w ogóle zdążyłem Ci odpisać, już pojawiły się plotki mówiące właśnie o tym. :E Można mieć mieszane uczucia co do przejmowania takich firm przez "podmioty zagraniczne", ale cóż - biznes is biznes. Jak już mówiłem, obecna droga jaką podąża Ubisoft, prowadzi IMO donikąd.

Prowadzi dokładnie tutaj, do galaktyki Kurvix, gdzie rządzi Sułtan Kosmitów. :E 

08-23-49-231_512.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Vulc napisał:

No ma, bo jaką masz pewność ze oni doprowadza do tego, że te ubi będzie wydawało lepsze gierki? Czy jakaś gierka aaa id tencenta podbiła rynek w ostatnim czasie? Ktoś coś wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnej, ale jaka jest szansa, że w obecnej sytuacji będzie wydawało lepsze gierki? Co więc proponujesz, czekać aż się całkiem stoczy? Studio zostaje technicznie to samo, zmienia się właściciel, który chce robić hajs a nie kręcić woke aferki. Tencent nie ma dużych IP AAA i właśnie dlatego może być zainteresowany kupnego takiego. Zawsze jest to łatwiejsze od budowania od zera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ktoś gra: jestem na pierwszej Planecie na której się ląduje i dostaje ścigacz, zrobiłem już główne questy i teraz mam dwa zadania ale jedno z nich jest na takim wzgórzu na które nie da się dostać, od dołu jest jaskinia chroniona przez pole siłowe a w pobliżu jest placówka Imperium - mniejsza i ukryta, większa baza ( włamałem się tam ale jak już wejdzie alarm to wrogów jest od groma i nie sposób ich wystrzelać, brakuje przyklejania się do osłon ), jak się dostać na to wzgórze? Myślałem, że jak pokonam Imperium to znajdę wyłącznik tego pola siłowego.

Dla mnie, najgorszym elementem jest ścigacz, którego sterowanie jest nieprecyzyjne, właśnie go ulepszyłem ale nic to nie dało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowil o tej gorze jakis recenzent. Ze znacznik jest ustawiony mylnie i trzeba przyjsc na okolo gory i bedzie tam wejscie. Trzeba chyba tam jakas bombe wziac...nie zapomnij bo jak zjedziesz na dol to znowu bedziesz musial isc do wejscia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Vulc napisał:

Żadnej, ale jaka jest szansa, że w obecnej sytuacji będzie wydawało lepsze gierki? Co więc proponujesz, czekać aż się całkiem stoczy? Studio zostaje technicznie to samo, zmienia się właściciel, który chce robić hajs a nie kręcić woke aferki. Tencent nie ma dużych IP AAA i właśnie dlatego może być zainteresowany kupnego takiego. Zawsze jest to łatwiejsze od budowania od zera.

Niech się stacza, wtedy może ktoś przejmie te ich IP i zrobi coś lepszego, bo sama zmiana właściciela to trochę za mało, jak ludzie pozostaną ci sami i polityka tworzenia gier też. Najlepiej jakby te gierki poszły do innych twórców, do kogoś kreatywnego, coś jak tomb raider od Cristal czy castlevania od mercurysteam.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, roman.kosecki88@interia.pl napisał:

Mowil o tej gorze jakis recenzent. Ze znacznik jest ustawiony mylnie i trzeba przyjsc na okolo gory i bedzie tam wejscie. Trzeba chyba tam jakas bombe wziac...nie zapomnij bo jak zjedziesz na dol to znowu bedziesz musial isc do wejscia

Z obu stron góry jest przepaść, jest tylko ta jaskinia chroniona polem siłowym i jakimś wiatrem bo mnie wywiewa jak tylko podejdę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lis22Możesz zrobić jakiś screen, albo pokazać gdzie to jest na mapie? Zeby wjechac do tych jaskiń z wiatrem musisz sobie upgrade'ować ślizgacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, lpcl napisał:

Niech się stacza, wtedy może ktoś przejmie te ich IP i zrobi coś lepszego, bo sama zmiana właściciela to trochę za mało, jak ludzie pozostaną ci sami i polityka tworzenia gier też. Najlepiej jakby te gierki poszły do innych twórców, do kogoś kreatywnego, coś jak tomb raider od Cristal czy castlevania od mercurysteam.

Przecież dużo problemów wynika najwyraźniej z kiepskiego zarządzania, sugerując się masą plotek krążących po sieci. To można ogarnąć właśnie zmianą właściciela, który dokona selekcji na tej płaszczyźnie, co dotyczy również teamu developerskiego, a nie tylko polityki tworzenia gier. Tam nadal pracują ludzie, którzy znają się na swojej robocie, ale priorytety i filozofia pracy leżą. Dodatkowo o wiele trudniej jest przenieść IP na inny podmiot bez kupowania całego studia. Nie wspominając o tym, że ewentualny nabywca - jeśli umowa zawiera prawa do danej marki - nadal może to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko fajnie tylko czy znasz taki przypadek w branży tj. przejecia, które doprowadziło do tego, że deweloper w krysysie odżył i zaczął robić lepsze gierki? Bo ja jakoś niczego takiego nie kojarzę? A jeśli takiego przypadku nie było to należy uznać, że tak to nie działa. 

Btw seria, która, zdecydowanie odżyła to np. resident evil ale to sam capcom musiał dojść do tego jak to zrobić. Zresztą japońce próbowali z outsourcingiem swoich serii i różnie to wychodziło. 

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli takiego przypadku nie było, to znaczy że takiego przypadku nie było, a nie że jest to niemożliwe. To nie są sytuacje częste, więc siłą rzeczy przykładów jest niewiele. Ale są, choćby wspomniany przez Ciebie Tomb Raider, który uległ transformacji po przejęciu Eidosa przez Square Enix. Odsłona z 2013 roku to spory progress względem kilku poprzednich, od których mocno wiało kotletem. Częściowo takim przykładem jest też Doom, który po mocno mieszanych opiniach D3, rozbił bank już pod skrzydłami Bethesdy. Tylko proszę, nie pisz, że to nie jest to samo, doskonale o tym wiem. Każda sytuacja jest inna, a ta dyskusja i tak opiera się na bardzo kruchym fundamencie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Vulc

oczywiście, ze inna ;) bo tam marke dostał crystal (a też badali rynek tymi mniejszymi gierkami w rzucie izometrycznym) a d3 to nadal bardzo dobra gra i w zasadzie pod pewnymi względami lepsza niż te nowe doomy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak kolega pisal wyzej, musisz zrobic upgrade scigacza i wtedy na booscie wjechac do tej jaskini. Jedna z misji pobocznych jest do upgradu scigacza, a jesli juz masz to z boostem w jaksienie trzeba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziwię się, że to najgorsza gra w jaką grał. To bardzo inteligentny gość, te gry są dla niego po prostu za łatwe. W wieku 11 lat uczył już tworzenia gier, a tutaj ma problem z najprostszym hakiem. Jego recenzja jest pełna bzdur, 5 km na ślizgaczu? Grafika jak z GameCube? :lol2: Gość się wybił czytając Wookieepedię na YT, teraz jedzie po wszystkim związanym z SW Disneya, i żeruje na negatywnych wyświetleniach :thumbdown::lame:

FerVqZ6.png

Edytowane przez ditmd
  • Haha 2
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typ ma jeden z największych kanałów SW na YT, widać, że jest fanem, ale nie lepiej po nim pojechać, bo osrał twoja ulubioną gierkę :E
Poczytaj może kim w ogóle ten typ jest najpierw, zamiast robić takie głupie wysrywy.

Już nie skomentuje tego, ze co chwile tutaj atakujesz kogoś ze nie jest obiektywny a sam robisz dokładnie to samo.

• Like 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat, obejrzałem w pełni tą recenzję, i się nieźle z niej uśmiałem. Jadę po nim, bo jego recenzja to stek bzdur, a kim on jest to mnie nie obchodzi, wystarczy wejść na jego "videos" i wiadomo z kim mamy do czynienia, nawet w komentarzach ludzie mu to wytykają.

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to podobno my jesteśmy odklejeni. :E

Jak szybko się obraca stolik jak tylko coś nie pasuje co ? Jesteś typowym hejterem, który musi krzyczeć jak tylko ktoś się z nim nie zgadza :D

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Ubikacji jest dział od DEI itd, mam nadzieje że jak Tencent ich przejmie zwolni cały dział. Aktywiszcze na bruk i pod most się nadają jedynie.

Edytowane przez Stjepan666
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kadajo napisał:

A to podobno my jesteśmy odklejeni. :E

Jak szybko się obraca stolik jak tylko coś nie pasuje co ?

Bezpodstawnie gościa nie zaatakowałem więc o co ci chodzi?

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to ze go obraziłeś i nawet nie jesteś tego świadomy co mnie w sumie nie dziwi. Typowe zachowanie kogoś, kto widzi tylko własny czubek nosa. Ogarnij się, chociaż wątpię, że jest to w twoim wypadku wykonalne.
Takie osoby jak ty nie potrafią przyjąć do wiadomości ze ktoś się z nimi nie zgadza, muszą szerzyć hejt i pod przykrywką toksycznej pozytywności troluja wszytko wokół.

Na dodatek jesteś hipokryta, on wyraził swoje zdanie a ty nie dość, że z niego się nabijasz to jeszcze oczywiście przez to, że z nim się nie zgadzasz to go atakujesz a za chwile będziesz pisał czemu ludzie są tacy złośliwi itp (już widziałem te twoje bzdurki w temacie Silent Hill 2 reamke), ty w ogóle nie kontaktujesz co piszesz przez to, że musisz za wszelką cenę zrobić wysryw swojej toksycznej osobowości.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że takie osoby potrafią przyjąć krytykę i negatywne opinie, jeśli są one uzasadnione i poparte konkretami, w tym przypadku tak nie jest. Wytknąłem parę błędów w jego recenzji, i cię tyłek zapiekł? Ty pewnie nawet jej nie oglądałeś, sam jej tytuł ci wystarczył :E Serio, będziesz mnie moralizował po tym, co ty na tym forum odwalasz? Omiń mnie tym, człowieku. Niedawno tutaj nazywałeś ludzi "fucking monkeys", a innym do gardła skaczesz, bo im się jakieś przypadkowe niecenzuralne słowo wymsknie. Kto tu więcej trolluje, ja czy ty? Ja przynajmniej kupuję te gry i w nie gram, ty potrafisz wyzywać ludzi, bo kupili grę której trailer ci nie przypadł do gustu.

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi