Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Jaycob

Star Wars: Outlaws | PC | XS | PS

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, .PaVLo. napisał:

Ja czekam na ten drugi pacz z końcem października i też będę grał. I wtedy jak napiszę tutaj, że gra mi się podoba i wciąga, to znów przyjdziesz z aluzją, że mam jedank Cię posłuchać, skasować ją,  dysk potem namagnesować, bo Twoje zdanie i opinia są ważniejsze od mojego ?

Sorry, ale takich ludzi co wszystko wiedzą lepiej i chcą mówić jak mają inni żyć, to zwyczajnie ignoruję

Obecnie gram w Deliver us Mars (Moon skończyłem jakiś czas temu). Większoś nie wie co to, a mnie się podoba, mimo średniej oprawy i fizyki. Możesz napisać rozprawkę o niej na 5 tys. znaków, a i tak nie zmieni to mojego zdania.

Gralem w obie. Deliver UsMars ma swoj klimat, swietna sciezka dzwiekowa i scenariusz. Ale chodzenie po tych scianach to po prostu jakas masakra, wybatożyłbym devow za to jak to zrobili xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, roman.kosecki88@interia.pl napisał:

Nigdy nie myslales sobie: Kurde, ale ta gra jest glupia ale i tak fajnie mi sie w nia gra?

Nie przypominam sobie. Jeżeli gra wywołuje we mnie jakieś negatywne emocje i zwyczajnie „nie żre”. To nie widzę sensu aby swój czas poswiecac. Sa oczywiście gry, które podobają mi się bardziej lub mniej. Ale generalnie nie gram w cos co mi się nie podoba. Nie siedzę w tych tematach i nie wylewam łez jak ktoś smial to kupić i jeszcze dobrze sie bawi. 😅

47 minut temu, .PaVLo. napisał:

Sorry, ale takich ludzi co wszystko wiedzą lepiej i chcą mówić jak mają inni żyć, to zwyczajnie ignoruję

Mam podobnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, wylewasz i tracisz czas tylko jako kontra dla kogoś kto je śmie krytykować BO TOBIE SIĘ PODOBA 🤣
Bo jak można krytykować GP w grze przecież jest to nie istotne jak jest KLIMAT i GRAFICZKA

Ty jesteś normalnie memem na tym forum, bez urazy oczywiście :D

1 godzinę temu, .PaVLo. napisał:

Ja czekam na ten drugi pacz z końcem października i też będę grał. I wtedy jak napiszę tutaj, że gra mi się podoba i wciąga, to znów przyjdziesz z aluzją, że mam jedank Cię posłuchać, skasować ją,  dysk potem namagnesować, bo Twoje zdanie i opinia są ważniejsze od mojego ?

Ale przecież gra ci się może podobać i nikomu nic do tego, krytyka tego konkretnego tytułu w głównej mierze dotyczy GP i mechanik. Ostatecznie ktoś ma prawo ja krytykować tak samo jak tobie ma się prawo podobać.
Ale jak ktoś pisze mi się podoba bo graficzka a jak przychodzi do GP to nie potrafi nic napisać to nie dziw się ze powstaje polaryzacja. Bo równie dobrze można napisać po co w ogóle ta dyskusja, jak ci się podoba to idź grac i nie trać czasu na dyskusje tak jak @userKAMIL który na każdym kroku mówi ze on ma nas w dupie ale za chwile odpisuje, pisze ze nie traci czasu na płacze jak mu się coś nie podoba ale już na bezsensowne dyskusje ze ktoś nie ma racji bo jemu się podoba to traci i nie widzi w tym problemu.

Sam lubię rożne gry które są crapami ale z jakiegoś powodu lubię w nie grac, ale nie udaje sam przed sobą ze wszytko z nimi ok. Potrafię rozpoznać co jest skopane i uzasadnić dlaczego w nie gram i je lubie pomimo mega wad. Przede wszystkim przyznaje racje krytyce a nie idę ślepo pisząc, nie pardwa jesteście hejterami i inne bzdurki.
Zdarzało mi się ze pewnych rzeczy nie dostrzegałem i jak widziałem ze praktycznie reszta forum mówi mi "ale jak to" to nauczyłem się nie stawać okoniem a się zastanowić, kurde może maja racje może coś w tym jest, może ja czegoś nie dostrzegam i warto się nad tym pochylić i zastanowić.
I to wcale nie jest tak ze to klasyczny hejt czy bo to jest modne, to jest ogólnie konstruktywna krytyka i z czegoś wynika.

Po prostu czasem zamiast być upartym to warto się zastanowić.
Zobacz ze tutaj w przypadku tej konkretnej gry bronią jej praktycznie 4 osoby, TY, userKAMIL, lis22 i ditmd.
I jeszcze raz napisze, nie ma nic złego w tym ze gra się wam podoba, ale powinniście obiektywnie umieć spojrzeć co jest z nią nie tak i przyznać to nawet jeśli wam to nie przeszkadza.
A nie bezsensownie i ślepo pisać "wcale tak nie jest bo mi się podoba" uogólniając. A potem się dziwić ze ktoś wam odpowiada w podobny sposób albo sie nawet zaczyna z was naśmiewać i zaczynają się przepychanki.

Pamietaj że jak nie potrafisz uzasadnić czegoś to zawsze to spowoduje ze będziesz wytykany.

• Like 3
  • Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Granie w crapy dla przyjemności? Nie ogarniam już tego gamingu chyba :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak ktoś patrzy tylko na grafikę i klimat to ma to sens. Dla niego GP nie ma znaczenia, może polegać nawet tylko na wciskaniu jednego przycisku. Jak w Mario na NES'sie :D
Tylko że taki Outlaws to nie Mario :D

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Necronom napisał:

Granie w crapy dla przyjemności? Nie ogarniam już tego gamingu chyba :E

Też czasami się zastanawiam w którą strone to poszło. 😅

Ja bym nawet z nim podyskutował ale to nie ma sensu. Gość jest niestabilny emocjonalnie i coraz więcej osób zwraca na to uwage. 🤷

Wracając do gry jestem fabularnie na etapie gdzie zaczyna się powoli „przemiana” tego robota. Nawet Key jak miała okazje go załatwić na amen to jednak zrezygnowała i chce pomóc. ;) Dla mnie bardzo fajna przygoda trochę jak bym serial oglądał. 

Edytowane przez userKAMIL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, kadajo napisał:

Zobacz ze tutaj w przypadku tej konkretnej gry bronią jej praktycznie 4 osoby, TY, userKAMIL, lis22 i ditmd.

Gry nie bronię, bo raptem mam 45min za sobą, więc nic o niej jeszcze nie piszę. Zainteresowała mnie nagonka na usera, że mu się ona podoba, nawet jak nie napisał z jakiego konkretnie powodu. W tym temacie wypowiadają się głównie gracze "Jutuba", za których ktoś wydał opinię, ale tak im siadła, że latają po forach i stronach i powtarzają "co usłyszeli/zobaczyli". Tak można jechać po każdym tytule. To jak rozmowa o kolorach, nie ma co przekonywać który się komu podoba.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, .PaVLo. napisał:

nawet jak nie napisał z jakiego konkretnie powodu.

Jak nie? Ja mam wrażenie, że co niektórzy to mają tylko ból tyłka o tego OLEDa 😅 i nie czytają ze zrozumieniem. Napisałem już co mi się podoba. Od oprawy po historię nawet ten filling strzelania co tu oceniają po youtubie mi leży. Świetna eksploracja i zaglada się w każdy kąt. Relacja z tym naszym pluszakiem i jak się poznali… Sporo jest tu smaczków nie tylko graficznych. Jak ktoś chce w tym tylko crapa widzieć bo ograł na YT to widzieć będzie. Ja nie będę przez kilka stron płakał, że nasza bohaterka wali pięścią w hełm i jest to nierealne. 🤣 Pominę już te filmiki poskładane tylko z glichy i inne cuda jakie można przedstawić w każdej grze aby pasowało do narracji. 
Linkowałem też temat do reddita gdzie jest cała masa pozytywnych opinii i ludzie zwyczajnie czerpią radość z tej przygody. 

Tutaj są osoby, które nic dobrego o danej grze nie napisały od miesięcy a nawet lat. Widać już totalne wypalenie. Trudno przykro mi, że tak macie ale ja nie mam. ;)

Prawie 300 wpisów i wiekszosc pozytywna:

• Like 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, kadajo napisał:

nie ogarnia, że ma beznadziejny gameplay, bo nie zwraca na to uwagi.
Zwrócicie uwage jak on zawsze opisuje wrażenia z gier, ciągle tylko klimacik, graficzka i czasem OLED

6 godzin temu, kadajo napisał:

4 osoby, TY, userKAMIL, lis22 i ditmd.

Ja już zauważyłem że jak pojawiają się te nicki to jest gwarancja bylejakości (gry) i zerowy gameplay

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, .PaVLo. napisał:

Gry nie bronię, bo raptem mam 45min za sobą, więc nic o niej jeszcze nie piszę. Zainteresowała mnie nagonka na usera, że mu się ona podoba, nawet jak nie napisał z jakiego konkretnie powodu.

No właśnie z to chodzi, jak mu zadano pytanie co myśli o GP to cisza, a gra jest przede wszystkim za to krytykowana. Zresztą z nim temat jest dłuższy, prześledź jego wypowiedzi z wcześniejszych tematów, zobacz historie jego ostrzeżeń na forum. To się nie bierze z powietrza. Jeszcze znowu mnie personalnie atakuje, nie potrafi odróżnić głupiego żartu od naprawdę nieodpowiedniego zachowania. Dodawanie moderacji do ignorowanych to już w ogóle przemilczę.

5 godzin temu, .PaVLo. napisał:

Gry nie bronię, bo raptem mam 45min za sobą, więc nic o niej jeszcze nie piszę. Zainteresowała mnie nagonka na usera, że mu się ona podoba, nawet jak nie napisał z jakiego konkretnie powodu. W tym temacie wypowiadają się głównie gracze "Jutuba", za których ktoś wydał opinię, ale tak im siadła, że latają po forach i stronach i powtarzają "co usłyszeli/zobaczyli".

No właśnie nie gra ogólnie dostała globalnie zjechana i nawet gracze tutaj z tematu którzy zagrali to potwierdzili poza kilkoma których już wymieniłem. I tak jak mowie nikt nie ma nic przeciwko ze komuś się ta gra podoba czy to z powodu grafiki czy czegoś innego ale jak idzie w zaparte i pisze ze to dobra gra bo mu się grafika podoba i się kłóci no to co ci tutaj mamy napisać. Zobacz rozmowy wiadomo kogo z innymi użytkownikami. Tematami z YT można się ponabijać , można sobie porobić trochę jaj ale to by było na tyle.
Jak już wspomniałem wcześniej jak i inni użytkownicy, istnieje coś takiego jak toksyczna pozytywność. Czyli mówienie ze coś jest dobre nawet jak takie nie jest. A jest różnica miedzy tym ze coś ci sie podoba a tym czy faktycznie jest dobre. Problem przynajmniej jednego użytkownika z tego tematu jest taki (i potwierdził to dziś) ze ta gra nie może być zła bo przecież mu się podoba. Wiec o czym on chce dyskutować jak jest nieobiektywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kadajo napisał:

Jeszcze znowu mnie personalnie atakuje, nie potrafi odróżnić głupiego żartu od naprawdę nieodpowiedniego zachowania. Dodawanie moderacji do ignorowanych to już w ogóle przemilczę.

Chłopaki podesłali mi na priv ten wycinek. Odpowiem Ci tylko raz i proszę uszanuj, że nie mam ochoty na dyskusję z Tobą. 

Nigdzie Cię personalnie nie atakuję no chyba, że jako atak odbierasz stwierdzenie faktu, że wyzywasz ludzi od f** małp. To faktycznie wybacz i przepraszam! Widocznie Tobie wolno a inni już bana dostają. Ciągle kąsasz mnie we wpisach jak nie o OLEDa to, że swój hajs wydaje na to na co lubię. Ja Ci do portfela nie zaglądam i miło jak ten fakt ze wzajemnością uszanujesz. Co do bana rozpisywać tu się nie będę bo inni użytkownicy też delikatnie Ci na to zwrócili uwagę. Było minęło i nie ma potrzeby abyś co kilka wpisów do tego wracał. Na koniec rozumiem, że jak ktoś mnie doda do ignorowanych i gdzie sam się publicznie tu chełpiłeś jak to ''połowa'' forum ma mnie w owych ignorowanych. To jest OK ale jak ktoś zgodnie z regulaminem wielkiego @kadajo doda to ooolllaa Bogaaa! Jak mogłeś XD

Mam tylko nadzieje, że zakończymy już te prywatne wycieczki bo oboje wiemy, że jako Mod możesz więcej i ok. Ja zwyczajnie nie mam ochoty na rozmowę z Tobą i dlatego grzecznie dodam Cię ponownie do ignorowanych.

Miłego dnia Ci życzę.  

P.S. Mam nadzieje, że tym razem potrafisz opanować emocje i nie usuniesz wpisu ani nie będzie kolejnego bana tylko dlatego, że ktoś parę słów prawdy Ci napisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A coś więcej o tej świetnej grze? Już prawie półtora miesiąca minęło. Po miesiącu od zakupu gry i premiery przeszedłeś ~25% gry. Jakieś nowe postępy? Nowe wrażenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukadd Ale już pisałem wcześniej, że poza grafiką którą jestem zachwycony. Podoba mi się cała historia, relacje między postaciami. To jak się zmienia ich podejście do nas. Świetna eksploracja i osobiście leży mi też ten filling strzelania jak rozwiniesz bardziej broń to jest naprawdę ok. Elementy wspinaczkowe trochę jak w Uncharted (mogli by ten ''x'' tylko usunąć) To wszystko już pisałem ale albo nie chcesz albo tego nie czytasz. Raz jeszcze powtarzam to nie jest GOTY tylko fajna dobra gra w moim odczuciu z dobrze napisaną historią i postaciami.

Masz link wyżej prawie 300 pozytywnych wpisów tych ludzi też chcesz negować bo im podoba się coś innego niż Tobie? 🤷‍♂️

P.S. W grę zacząłęm grać po miesiącu od premiery bo przepadłem na (Wukongu) też o tym wspominałem ale widać jak te wpisy czytasz. Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, że jest to nie wiadomo jaki hit. Nie podoba się? Trudno jest mi bardzo przykro ale ja bawię się świetnie. Teraz taki natłok premier, że trochę sobie po nich skaczę i SW głownie na weekend na spokojnie sobie siadam.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale ile tej gry przeszedłeś do tej pory? Dalej tak jak z tydzień temu pisałeś jesteś na tej lodowej planecie? To jest ~25-30% gry. W takim tempie to twoją finalną opinie na temat tej gry poznamy dopiero za ~3 miesiące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio Wy dalej tą telenowele ciągniecie? Dajcie chłopakom w spokoju pograć i cieszyć się tą wyśmienitą grą... to co zostało przed premierą powiedziane, powtarza się co stronę lub dwie... nie nudzi wam się  już to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukadd Jestem w jungli już od jakiegoś czasu. Być może pominąłeś moje wpisy a fabularnie na etapie szukania nowego ''rozrusznika' dla naszego robota. To jakieś zawody są aby szybko grę skończyć? Gram swoim tempem jeden tytuł przejdę w 3 dni inny w 3 miesiące i dłużej się nim ciesze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic poczekamy jak skończysz co będziesz miał do powiedzenia na temat mechaniki gry, gameplayu i poziomu jaki UBI zaserwował w całokształcie.

Ogólnie to dobre gry AAA się sprzedają i są raczej rozchwytywane, nawet CP2077 mimo wielu premierowych problemów, również z optymalizacją szczególnie na konsolach nie zaliczył wtopy jak UBI z Outlaws :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, AndrzejTrg napisał:

Serio Wy dalej tą telenowele ciągniecie? Dajcie chłopakom w spokoju pograć i cieszyć się tą wyśmienitą grą... to co zostało przed premierą powiedziane, powtarza się co stronę lub dwie... nie nudzi wam się  już to?

Nie wiem jak wpisy na forum mogą im tę wątpliwą przyjemność odebrać. Ale zamiast grać to całymi dniami wojują tutaj.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam  na recenzje na steam od graczy, to będzie ostateczna weryfikacja tej gry. :D  :E  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, lukadd napisał:

No nic poczekamy jak skończysz co będziesz miał do powiedzenia na temat mechaniki gry

Raczej nic nowego Ci już na ten temat nie napiszę niż to co powiedziałem wcześniej. Można tam się czepić AI przeciwników ale bez przesady. Większość (tam gdzie mogę) podejmuję otwartą walkę a sam filling strzelania dla mnie jest naprawdę ok. Te etapy wspinaczkowe też są spoko. Najbardziej wciągnęła mnie historia i ten półświatek. Na pewno więcej rzeczy mi się tu podoba niż nie. Ale też nie czepiam się jakiś pierdół typu, że laska wali chłopa z pięści w hełm. XD To tylko gra przygodowa a nie symulator życia.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny odklejeniec :D 
Ładnie go Arkadikuss podsumował.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PCLAB na nie a na reddicie juz sie rozplywaja nad Sequelem SWO... Niketorzy spiskuja ze pewnie Ubi juz pracuje nad 2 czescia... Wymyslaja scenariusze co sie bedzie dziac i jaka historia bedzie... A Pclab zla gra, nie dobra gra, ludzie nie chco takiej hehe ehe he e ehe :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, aureumchaos napisał:

PCLAB na nie a na reddicie juz sie rozplywaja nad Sequelem SWO... 

No i chętnie bym pograł w sequel który poprawialby mechaniki tej gry , ale to dużo rzeczy musi się wydarzyć żeby tak było , na początek ubi nie może pie*****ąć :E

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi