Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W tym temacie możecie podzielić się swoimi opiniami, plotkami dotyczącymi counter strike 2 na silniku source 2.

Oficjalna strona: https://www.counter-strike.net/cs2

To ja zacznę:

Prawdopodobny termin premiery: druga połowa 2023 roku.

Dopiero wprowadzili drugą mapę do bety: mirage oraz dust dwa, jeśli tak dalej pójdzie: jedna pełna błędów mapa na miesiąc, zamiast opublikować od razu wszystkie, to nie prędko doczekamy się oficjalnej premiery gry.

Mam tylko nadzieję, że wyrobią się przed nowym rokiem 2024.

Wymagania sprzętowe:

Potrzebny będzie jakiś mocniejszy procesor i karta graficzna, taki jak podadzą twórcy w sklepie steam za jakiś czas.

Zalecanym zestawem będzie procesor z sześcioma rdzeniami oraz dwunastoma wątkami, szesnaście gigabajtów pamięci ram oraz karta graficzna z ośmioma gigabajtami pamięci vram.

Z czterema rdzeniami oraz ośmiu wątkowym procesorem już obecny counter strike global offensive, ledwo sobie radzi.

Nowy silnik source 2, to wszelkie celerony i podobne np. intel core i3 kastraty, będą miały problem z płynnością, szczególnie gdy mają jeszcze rozszerzyć grę o mechanizmy kontroli vac live.

Beta na piracie z botami i tak z 1/3 w moim przypadku. 

Czyli około 110 fps +-20.

Na procesorze intel core i5 12600k, 16gb pamięci ddr4 kingstona, karta graficzna: amd radeon rx 6600 8gb asusa.

Gdzie na daście dwa w cs:go, mam 300-400 fps.

Wersja bety sprzed kilku dni, więc wiele raczej się nie zmieniło. 

Ogólnie to jest nędza, nie robiłem większych testów, z sprawdzeniem obciążenia, ale ogólnie to kalkulatory już csa nie odpalą. 

Co prawda do ewentualnej premiery jest jeszcze trochę czasu, może pod naciskiem społeczności coś w tej kwestii poprawią, jak nie to będzie słabo. 

Nie chce tutaj złorzeczyć, ale wyczuwam szanse na pewne załamanie cen skinów na rynku Steam... 

Edytowane przez Pawcioo10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Aktualizacja:

W ubiegły piątek gracze z wbitą rangą oraz statusem prime dostali dostęp do publicznej bety.
Na nowej mapie inferno fps oscyluje od 200 do 400, jest bardzo niestabilny.
Gracze zgłaszają problemy z płynnością, rwaniem obrazu stutter / jitter, niby są jakieś fixy, ale czy działają nie sprawdzałem.
U mnie średnio 250 fps na ustawieniach niskich z samymi teksturami ustawionymi na wysokie, oraz włączonym nagrywaniem w programie obs.
Cs:go zainstalowany na drugim dysku ssd nvme z pcie 4.0 (kingston kc3000), gra tak szybko się wczytuje, że intro z logiem valve oraz cs2 wyświetla się tylko przez ułamek sekundy na monitorze.

Komenda: net_graph została wyłączona, żeby sprawdzić liczbę fps w konsoli wpisz: cl_showfps 1 lub 2 oraz cq_netgraph 1
Serwer z którym się połączyłeś, ping, oraz utrata pakietów wyświetla się po naciśnięciu shift + tab w stimowym oknie, prawy górny róg ekranu:

4UlCw0s.jpg

9lPkc69.jpg

Edytowane przez Pawcioo10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi