Skocz do zawartości

Na kogo zamierasz oddać swój cenny głos w nadchodzących wyborach?  

322 użytkowników zagłosowało

Ankieta została zamknięta
  1. 1. Na kogo zamierasz oddać swój cenny głos w nadchodzących wyborach?

• Koalicja Obywatelska (PO, N., IPL, Zieloni)
      104
    • Zjednoczona Prawica (PiS, SP, Republikanie, OdNowa RP, K'15)
      47
    • Trzecia Droga (PSL, PL2050, Porozumienie)
      28
    • Lewica (SLD, Wiosna, Razem)
      10
    • Konfederacja Wolność i Niepodległość (NN, RN, KKP)
      99
    • AgroUnia
      5
    • Bezpartyjni Samorządowcy - Łączy nas Polska
      2
    • Inna partia, które nie jest wymieniona w ankiecie
      5
    • W tych wyborach nie idę głosować (czyli masz gdzieś przyszłość kraju i w ten sposób oddasz de facto głos na partię, która uzyska najwyższe poparcie)
      15
    • Wybory się nie odbędą, gdyż zostanie wprowadzony przed wyborami np. stan nadzwyczajny, który w konsekwencji prawnej odwoła wybory lub wybory zostaną sfałszowane tak, że partia, która teoretycznie przegrała wybory, dzięki takiemu machlojowi wygra
      7

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 10/13/23 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Jako, że ogłoszono kiedy obywatele RP pójdą do urn wybrać, komu powierzą władzę na kolejne 4 lata, myślę, że warto oddzielić temat tegorocznych wyborów parlamentarnych od szeroko rozumianej polityki krajowej. Zdaniem wielu, tegoroczne wybory będą jednymi z najważniejszych wyborów, które się odbyły w niedawnej historii państwa polskiego, o ile nie najważniejszymi. Wybory odbędą się w dniu 15 października 2023 r.

Na kogo chcecie głosować? Albo jednak nie pójdziecie głosować i robić coś innego będziecie? A może wybory jednak się nie odbędą ze względu na np. wprowadzony stan nadzwyczajny na terenie Polski bądź wybory zostaną sfałszowane? Zostawiam ankietę z partiami, które potwierdziły bądź będą potwierdzić start w wyborach parlamentarnych (kolejność losowa) oraz innymi odpowiedziami.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na chwilę obecną Trzecia Droga bo:

- to partia najbliższa jeśli chodzi o moje interesy jako małego przedsiębiorcę

- nie ma za dużego odchylenia ani na lewo ani na prawo

- trzeba jej pomóc żeby przekroczyła próg (KO na pewno przekroczy)

Edytowane przez hubio
  • Sad 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, hubio napisał:

Na chwilę obecną Trzecia Droga bo:

- to partia najbliższa jeśli chodzi o moje interesy jako małego przedsiębiorcę

- nie ma za dużego odchylenia ani na lewo ani na prawo

- trzeba jej pomóc żeby przekroczyła próg (KO na pewno przekroczy)

Z PSLem, który tylko myśli komu wejść do łóżka dla władzy? Daj spokóĵ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedział gość głosujący na PO 8:E

Trzecia droga albo odpoczynek w domu

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 minut temu, Bl@ckHunter napisał:

Z PSLem, który tylko myśli komu wejść do łóżka dla władzy? Daj spokóĵ.

Mnie wystarczy, że przez 8 lat nie weszli do łóżka PiSowi, a mieli bardzo młode i atrakcyjne dziewczyny w tym łóżku :)  Ale szczerze mówiąc to popieram każdego kto nie jest PiS i konfą więc masz ode mnie propsy. A w rodzinie nie ma co się kłócić :) Cel jest jeden i znany wszystkim.. Kaczor powinien już iść na zasłużoną polityczną emeryturę :)

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, hubio napisał:

Mnie wystarczy, że przez 8 lat nie weszli do łóżka PiSowi, a mieli bardzo młode i atrakcyjne dziewczyny w tym łóżku :)  Ale szczerze mówiąc to popieram każdego kto nie jest PiS i konfą więc masz ode mnie propsy. A w rodzinie nie ma co się kłócić :) Cel jest jeden i znany wszystkim.. Kaczor powinien już iść na zasłużoną polityczną emeryturę :)

PSL rządzi w samorządach. Gdy przyjdzie czas zrobią blowjoba każdemu. Ta partia to zaraza od 30 lat i wiecej jako ZSL 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety PO, ale innego wyboru dla mnie nie ma. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Lewicę bo wszyscy inni to stęchłe konserwy, najlepiej żeby L była niezbędna do utworzenia rządu.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było zrobić anonimową ankietę, w publicznej będzie o wiele mniej głosów ;).

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy głos który nie pójdzie na konto PiS to dobry głos moim zdaniem.

• Like 1
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko byleby nie PIS. Zaznaczylem PO ale sam nie wiem. Jak beda sie promowali z jakimis odszczepiencami to nie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Camis napisał:

Trzeba było zrobić anonimową ankietę, w publicznej będzie o wiele mniej głosów ;).

No niestety publiczna i te komentarze "czyli masz gdzieś przyszłość kraju" w samej ankiecie to nieporozumienie

9 godzin temu, Spl97 napisał:

o, ż

Ale i tak wielkie brawa dla @Spl97

Nareszcie nauczył się stawiać spację po przecinku 🥳👏

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Wu70 napisał:

No niestety publiczna i te komentarze "czyli masz gdzieś przyszłość kraju" w samej ankiecie to nieporozumienie

Z jednej strony tak, a z drugiej taka jest prawda.

Największy problem to młode, niegłosujące roczniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Kamiyan napisał:

I emeryci którzy głosują wiadomo na kogo.

Starym zakazać, młodym nakazać i problem rozwiązany :E

Niestety ale demokracja się nie sprawdza totalnie...

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, galakty napisał:

I emeryci którzy głosują wiadomo na kogo.

Starym zakazać, młodym nakazać i problem rozwiązany :E

Niestety ale demokracja się nie sprawdza totalnie...

Też mnie zastanawia, czy wybory nie powinny być obowiązkowe. I to ze względów czysto pragmatycznych.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałem głos na bazie wyboru mniejszego zła. Niestety - od dłuższego czasu w głosowaniach wybieram mniejsze zło. Obecnie nie ma na scenie politycznej partii z którą bym się utożsamiał. 

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Camis napisał:

Zmienione, wystarczyło w opcjach ankiety odznaczyć jeden "ptaszek", co uczyniłem przed chwilą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam wiele zarzutów do PO/KO i żałuję, że Nowoczesna nie pokusiła się o własny komitet wyborczy, bo to chyba najbliższa moim przekonaniom partia (PO za mocno skręciło w lewo). Natomiast wydaje mi się, że kwestią nadrzędną jest teraz zatrzymanie pisu, a wszystko inne jest drugorzędne.

PO.

Edytowane przez Kaiketsu
  • Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żyje dość długo na tym świecie i głosowałem już na większość partii. Widzę natomiast, że nadal się nic nie zmieniło. Wieczne kółko adoracji i manipulacji. Jak nie PIS, to jednak PO. My jako naród nigdy już niczego się chyba nie nauczymy. Tak jak znienawidziłem PIS, tak od lat nienawidzę PO. Nie ma takiej miary czy wagi, aby móc zdecydować, która z tych partii jest gorsza czy lepsza. Obie są takie same. Cała reszta to wytwór sympatii do jednego, czy drugiego obozu. Niestety głosując na nich, nic się w kraju nie zmieni. Widać że tendencja jest ta sama co lata temu - idziemy głosować na PO, żeby obalić PIS. To jest jakiś koszmar. Dla mnie osobiście problem jest taki, że od prawie 40 lat nie ma w tym kraju partii na którą z czystym sumieniem oddałbym głos.

• Upvote 10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 minuty temu, Jack White napisał:

Żyje dość długo na tym świecie i głosowałem już na większość partii. Widzę natomiast, że nadal się nic nie zmieniło. Wieczne kółko adoracji i manipulacji. Jak nie PIS, to jednak PO. My jako naród nigdy już niczego się chyba nie nauczymy. Tak jak znienawidziłem PIS, tak od lat nienawidzę PO. Nie ma takiej miary czy wagi, aby móc zdecydować, która z tych partii jest gorsza czy lepsza. Obie są takie same. Cała reszta to wytwór sympatii do jednego, czy drugiego obozu. Niestety głosując na nich, nic się w kraju nie zmieni. Widać że tendencja jest ta sama co lata temu - idziemy głosować na PO, żeby obalić PIS. To jest jakiś koszmar. Dla mnie osobiście problem jest taki, że od prawie 40 lat nie ma w tym kraju partii na którą z czystym sumieniem oddałbym głos.

Smutne. Mam tak samo. Niestety nie doczekałem się partii która po prostu chce rozwijać nasze państwo bez kupczenia krajem na lewo i prawo na zewnątrz i obsadzania SSP tępakami w imię zasady TERAZ K#$#$#@ MY...

Edytowane przez mafzord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Jack White napisał:

I to mnie powstrzymuj przed głosem na PO, bo nie zgadzam się z nimi, ale to jedyna opcja żeby pogrążyć PiS. Głosując na mniejsze partie tak naprawdę niewiele zdziałasz i tak myśli większość ludzi, koło się zapętla.

Jeśli mam wybierać między jednym złem, a drugim, to wolę nie wybierać wcale ;) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddam głos na KO, żeby wygrali i ew. zgarnęli mandaty tych, którzy nie przekroczą progu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
18 minut temu, galakty napisał:

Jeśli mam wybierać między jednym złem, a drugim, to wolę nie wybierać wcale ;) 

Można wybrać cokolwiek innego a reszta niech się bije o ten POPIS.

1 godzinę temu, Kamiyan napisał:

Każdy widzi swoją prawdę, szczególnie w politycznych wyborach. Ankiety, sondaże nie powinny niczego sugerować ale na szczęście przy partiach nie ma komentarzy więc luzik

Edytowane przez Wu70
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Wu70 napisał:

Można wybrać cokolwiek innego a reszta niech się bije o ten POPIS.

No to zostaje Trzecia Droga albo Konfederacja, bo o Lewicy nie ma mowy w moim przypadku. 

Przynajmniej nie będę miał wyrzutów, że zagłosowałem na PO i teraz to oni rujnują Polskę :E

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...