Skocz do zawartości

Na kogo zamierasz oddać swój cenny głos w nadchodzących wyborach?  

322 użytkowników zagłosowało

Ankieta została zamknięta
  1. 1. Na kogo zamierasz oddać swój cenny głos w nadchodzących wyborach?

• Koalicja Obywatelska (PO, N., IPL, Zieloni)
      104
    • Zjednoczona Prawica (PiS, SP, Republikanie, OdNowa RP, K'15)
      47
    • Trzecia Droga (PSL, PL2050, Porozumienie)
      28
    • Lewica (SLD, Wiosna, Razem)
      10
    • Konfederacja Wolność i Niepodległość (NN, RN, KKP)
      99
    • AgroUnia
      5
    • Bezpartyjni Samorządowcy - Łączy nas Polska
      2
    • Inna partia, które nie jest wymieniona w ankiecie
      5
    • W tych wyborach nie idę głosować (czyli masz gdzieś przyszłość kraju i w ten sposób oddasz de facto głos na partię, która uzyska najwyższe poparcie)
      15
    • Wybory się nie odbędą, gdyż zostanie wprowadzony przed wyborami np. stan nadzwyczajny, który w konsekwencji prawnej odwoła wybory lub wybory zostaną sfałszowane tak, że partia, która teoretycznie przegrała wybory, dzięki takiemu machlojowi wygra
      7

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 10/13/23 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli to nie jest ani partia wolnościowa ani prawdziwie kapitalistyczna. Kolejny moralizatorski byt na modłę lewicy. Po prostu z innym zestawem nieistotnych kwestii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, musichunter1x napisał:

Na same dodatki covidowe dla lekarzy poszło 9 mld zł, a na "łóżka" 7 mld zł, jeśli się nie przesłyszałem... Jakieś ponad 8 lat wszystkich opłat na "kościół", które wraz z latami rosły.

poszlo
a jeszcze zapytaj ile pojdzie :-D

W budzecie 2024 mamy wplate 12mld na fundusz przeciwdzialania covid19...

ale tutaj nie ma co dyskutowac bo pis i opozycja wspolnym glosem glosuja za tak wygodnym funduszem bez kontroli wiec wszystkie forumowe glowy walczace o aborcje i fundusz koscielny siedza cicho :D

• Sad 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, crush napisał:

Czyli to nie jest ani partia wolnościowa ani prawdziwie kapitalistyczna. Kolejny moralizatorski byt na modłę lewicy. Po prostu z innym zestawem nieistotnych kwestii.

Rzucanie hasełek wolnościowa i kapitalistyczna to chochoły. Interesują mnie rozwiązania problemów oraz ich nagłaśnianie. 
Osobiście, w tej chwili wisi mi, czy aborcja byłaby na życzenie lub stałaby za nią kara śmierci. To samo z funduszami kościoła.

Partia nie ma być ideologicznie wpasowana w hasełko. Oni mają kompetentnie zajmować się sprawami państwowymi.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
15 minut temu, musichunter1x napisał:

Partia nie ma być ideologicznie wpasowana w hasełko.

Aha. No to ja jestem mańkutem ale używam wyłącznie prawej ręki.

Edytowane przez crush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, musichunter1x napisał:

Prawo do aborcji, to akurat najmniej ważna wolność.

Prawo do kontroli nad własnym ciałem jest najmniej ważne?

Dobrze wiedzieć XD

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 minut temu, crush napisał:

Aha. No to ja jestem mańkutem ale używam wylacznie prawej ręki.

Bądź sobie nawet jednorożcem... Jeśli miałbyś zacząć choć trochę kompetentnie naprawiać państwo, reformować państwowe działania do poziomu standardów w porządnym biznesie oraz nie opierał swojej wizji państwa na sondażach to oddam na Ciebie głos. Choćbyś był transwestytą i ateistą lub zaciętym katolikiem i LGBT sceptykiem.

Inne partie grają tylko na emocjach i pozorach. Tutaj przynajmniej jest coś poza tym... Niech Konfa w najgorszym, przypadku będzie równie zepsuta, jak reszta to przynajmniej będą bardziej kompetentni od poprzedników. Skoro poprzednie partie okazały się syfem to oni będą najwyżej kolejną twarzą w tym bagnie. Na razie ich kadencja i działania wskazują na lepszy scenariusz. O ile lepszy? Przekonamy się, gdy zdobędą więcej posłów.

Rzecz biorąc nie ma potrzeby dalej komentować szyderstwa. Przynajmniej będzie coś dla innych.

5 minut temu, Kamiyan napisał:

Prawo do kontroli nad własnym ciałem jest najmniej ważne?

Dobrze wiedzieć XD

Mam tu spędzić parę godzin :E ? Wyjdź z granic sloganów to pogadamy.
Kontrolę to ma się na swoim stylem życia, odżywania, stopniem wiedzy na ten temat, kopulacją, zapuszczaniem się w niebezpieczne rejony.
Mniejsza z tym, pewnie nie przeczytałeś reszty:
"
Podoba się mi rozwiązanie, które chyba jest w Niemczech. Przed aborcją trzeba spotkać się z psychologiem, odczekać jakiś czas i wystawić się na dyskusję z instytucjami / fundacjami, ponieważ powinna to być kwestia przekonywania, a nie nakazu / zakazu..., z wyjątkiem tej na życzenie z wygody itp."

Jaki % obywateli dotyczy aborcja? Jak często taka sytuacja występuje w życiu?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, musichunter1x napisał:

Wyjdź z granic sloganów to pogadamy.

Ależ ja cię tylko zacytowałem :szczerbaty:

Obecnie żyjemy w takim kraju, gdzie aborcji się nie wykonuje nawet w przypadku zagrożenia życia matki. Warto to podkreślić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 minut temu, Kamiyan napisał:

Obecnie żyjemy w takim kraju, gdzie aborcji się nie wykonuje nawet w przypadku zagrożenia życia matki. Warto to podkreślić.

Realia są inne.... Przestań śledzić tą sprawę z samych histerycznych propagadówek... Błąd lekarza, który być może zawahał się w obliczu zmian prawnych, choć nawet nie jestem pewien tego ostatniego, bo i to mogły wyolbrzymić media.
To nie jest efekt prawa, lecz pojedynczych przypadków błędów ludzkich...

Jeśli chcesz to mogę spytać się ordynatorki szpitala, czy aborcja w przypadku zagrożenia życia matki jest nadal możliwa. Niech  tylko przyjedzie na święta ;) Choć radzę samemu to sprawdzić.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, musichunter1x napisał:

Jaki % obywateli dotyczy aborcja? Jak często taka sytuacja występuje w życiu?

Raczej ułamek promila a nie %. To, że ten temat jest w ogóle dyskutowany zamiast 100 innych ważniejszych spraw tylko pokazuje w jakiej masakrycznej ochlokracji żyjemy.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, galakty napisał:

Sorry ale kościół bardziej ingeruje w życie niż te LGBTy. 

W Polsce "LGBT" itp. również uważam za prawie chochoła, ale jeśli poszłoby to tak daleko jak na zachodzie, to zdecydowanie bardziej wpływa to na nasze życie, niż kościół. W chyba UK kary finansowe i być może więzienie lub nachodzenie przez narwańców to już normalność. Najszybciej i najlepiej byłoby przeczytać razprozaka, ale nawet mi ciężko czytało się jego styl, ponieważ wtrąca za dużo "komentarza". Nowych może to nawet odepchnąć, szczególnie że trudno uwierzyć w te fakty, które są dobrze udokumentowane.

Lub jeśli ktoś zna angielski to podcast z Helen Joyce może być wystarczający, ale mniej w tym faktów. "Sex" dotyczy tutaj płci. Zdecydowanie bardziej polecam kilka rozdziałów tamtej książki lub starych postów.

Lub z tą Kellie-Jay Keen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, musichunter1x napisał:

Osobiście, w tej chwili wisi mi, czy aborcja byłaby na życzenie lub stałaby za nią kara śmierci. To samo z funduszami kościoła

Generalnie mnie też wiele spraw zupełnie wisi, bo uważam je za mniej istotne dla prawidłowego funkcjonowania państwa, by bić o to pianę ale... 

Nie uważasz, że skoro konfa jest tak wolnościowa to można byłoby akurat ten temat zamknąć dosłownie jednym machnięciem ręki? 

Nie chce się już rozwodzić i pisać wnikliwie nad tematem aborcji, bo jestem zdania, że skoro jest to tak wrażliwy społecznie temat to należy machnąć ręką i zwyczajnie dać decydować społeczeństwu. Niech każdy robi to, co jest zgodne z jego sumieniem. Tutaj chyba "wolna amerykanka" naprawdę nie miałaby zbyt ubocznych skutków. I wiem, że nie zapobiegnie to takim tragedią jak ta ostatnio (z zakopaniem w piwnicy trzech noworodków) ale zwyczajnie utnie kontrowersyjny społecznie temat. Kto chce niech z tego wolnego wyboru skorzysta, kto moralnie by tego nie zniósł to nie i już. 

Edytowane przez zdunzdun
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 minut temu, zdunzdun napisał:

Nie uważasz, że skoro konfa jest tak wolnościowa to można byłoby akurat ten temat zamknąć dosłownie jednym machnięciem ręki? 

Nie są niezawodni w swoim przekazie i ocierają się o niepotrzebne sprawy.... Ale tak naprawdę to media wyciągają jakieś działania sprzed lat i kojarzą ich z obecnymi cyrkami. Częściej media ich o to pytają, niż oni o tym mówią.
Przykład.... Trybunał Konstytucyjny  wydał wyrok odnośnie aborcji. Ktoś z konfy złożył ROK wcześniej zapytanie, czy aborcja dzieci z Downem jest zgodna z konstytucją. Trybunał dał bardzo ogólną odpowiedź i to jest problemem, możliwe że na polecenie partii wybrał ten moment, aby podgrzać atmosferę w społeczeństwie.

Mentzen bardzo poprawił swój styl wypowiedzi, w porównaniu do 4 lat temu, nie waląc dla rozluźnienia atmosfery lub dla przykładu "piątek konfederacji" itp. Chyba, że na tiktoku, ale tam kontekst jest jasny.

Szczerze to mam już dość komentowania polityki na forum na cały tydzień :E Wiele niezgód wynika z nieznania realiów lub wtłoczenia przez media swoich.
Tak jak z tym zakazem aborcji w przypadku zagrożenia życia matki, którego nigdy nie było na stole.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, LeBomB napisał:

Nie wykrywając, a wyrabiając sobie zdanie na podstawie manipulacji. Nie możesz wykryć manipulacji, jeżeli jej nie zweryfikowałeś ze źródłem.

Scena z termosem. Jej obecność to fakt, a nie manipulacja. Widziłem scenę z termosem i wystarczy. Fakt, że taka scena tu została pokazana, mówi mi bardzo wiele na temat tego filmu. 

Cytat

Scena z termosem nie odnosi się do całego filmu, ponadto jest to film fabularny, a nie dokumentalny, a to jest dość istotna różnica

https://wykop.pl/link/7221913/prof-marcin-matczak-zielona-granica-agnieszki-holland-jest-oparta-na-faktach

oraz

https://wykop.pl/link/7222375/holland-jesli-chodzi-o-fakty-to-wszystkie-sa-prawdziwe-mocna-odpowiedz-rzec

Nawet nie ma co wspominać o tym, że nawet jakby przyznała, że nazmyślała i to nie na faktach,  to wzruszone seansem Julki będzie łatwo przekonać do ignorancji i przyzwolenia na zalew wrogich nam nielegalnych imigrantów,  w przyszłości.
Ktoś inny o tym już pisał ostatnio, porównując do filmu Wajdy. 

4 godziny temu, LeBomB napisał:

Dlatego powtarzałem niejednokrotnie, że jak ktoś nie oglądał, to nie ma sensu ocenianie filmu.

Dobrze. Teoretycznie masz rację. Teoretycznie film od Kurskiego z Tuskiem na okładce może być apolityczny i zupełnie nie wspominać o Tusku ani o polityce. 
Szanse jak trafienie szóstki w totka, ale są.

Przy okazji. 
 Dziś się o filmie dowiedziałem trochę więcej, pooglądałem wywiady z widzami wychodzącymi z kina (oczywiście chwalenie) i jedną recenzję. Niestety teraz jestem tylko jeszcze bardziej pewien, że musiałby się wydarzyć cud, żeby się okazało, że się w czymkolwiek odnośnie tego filmu pomyliłem. 
Znowu to samo co w niemal KAŻDYM tekście o Polsce u Lisa, Stuhra, aktorskiej "elyty". Polacy, tak jak biały mężczyzna w hollywood", który w scenariuszach pisanych przez "aktywiszcza", zawsze musi być zły, tak tuaj Polacy zawsze muszą być prostaccy, żenujący, źli, wiecznie marudzący, zachlani, rasistowscy, homofobicznie, o zacofanych poglądach i ogólnie taki niefajny, typowy Janusz. No i rozwój postaci jest od "rasisty" do dobrego strażnika. A ponoć miały być punkty widzenia uczciwie, równo. Gdzie postać, która najpierw biła brawo Ahmedowi, co to 6 dni płynął rzeką, w której się nie da płynąć, w lodowatej wodzie i bez jedzenia.. do kogoś, kto zrozumiał problem i chce silnego bronienia granic? Zdaje się, że nie ma. 

Wracając do naszych aktorów i "elit intelektualnych" w programach śniadaniowych.

Najgorsze, że ci ludzi faktycznie mogą wierzyć w to co mówią, piszą, grają, kręcą.

To, że czują ohydę i odrazę do wad "Polactwa" jakie widzą, jest autentyczne. Moim zdaniem jednak się na tym zbytnio skupili, pozwolili sobie wytworzyć alergię i nie mają świadomości, że takich Polaków i takich cech jest znacznie mniej. Może za dużo oglądają wypowiedzi pisowców i  TVP, a potem na plaży nad morzem jeden raz kogoś zobaczą i leci krytyka..

(mam nadzieję, że wiesz do czego piję ;))

(i jak nie to powyższa linijka też zawiera wyraz-podpowiedź)

(tak, chodzi o Jerzego S., bo to on opowiadał o pijanym Januszu nad morzem :P)

Edytowane przez Ronson
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ronson To teraz zobacz np. na "Drogówkę" Smarzowskiego czy na niektóre filmy Vegi. Tylko dlatego, że wpisują się w pogląd wielu osób, będą oni mówili, że ich filmy pokazują to o czym się nie mówi. Vega przy kilku filmach wspominał nawet że są oparte na prawdziwych historiach... Także można sobie mówić wszystko, a w rzeczywistości przekoloryzować, bo to film...

Z większości filmów można sobie wybrać scenę, która kompletnie nie będzie odzwierciedlała całości i na niej budować narrację. No ale ok, masz "swoje zdanie" w praktyce oparte wyłącznie o opinie innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, jeśli już koniecznie musisz forsować tezę, że nie mogę mieć własnego zdania i MUSI to być nałykanie się narracji innych, to niech tak zostanie do czasu, aż obejrzę to badziewie. Kiedyś obejrzę. Nie gwarantuję, że w tym miesiącu czy następnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie forsuję tezy, wyłącznie stwierdzam fakt zbudowania opinii na innych opiniach.

To jest to samo jakbyś sobie wyrobił o kimś zdanie nie poznając tej osoby, a widząc tylko zdjęcia i słysząc opinie innych. 

Czy nawet pozostając przy temacie politycznym, wyrobił sobie opinię o partii politycznej nie interesując się tym co oferuje, a jakimś jednym wystąpieniem czy zachowaniem polityka tej partii :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, musichunter1x napisał:

Tak jak z tym zakazem aborcji w przypadku zagrożenia życia matki, którego nigdy nie było na stole.

Żona Bosaka która kandyduje z list konfederacji jest związana z Orgio Iurnymi. Oni chcą 100% zakazu aborcji. I ogrom członków Konfy im przklaśnie. Z psychicznymi od chemtrailsów i szkodliwego 5G na czele.

Wy się jaracie tak tym doktórem enomyji. Nawet zakładając czysto teoretycznie, że te jego wizje są tak świetne to nie da się uniknąć faktu, że ta partia to zbiór imbecyli pokroju Browna. 

Jeden geniusz w zakładzie psychiatrycznym nie zmienia faktu, że to zakład psychiatryczny.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.09.2023 o 07:41, Klakier1984 napisał:

Słuchając przedstawicieli poszczególnych partii wychodzi na to, że konfa ma najśmielsze plany odciążenia Polaków od danin wszelkiej maści tylko budżet chyba by nie wytrzymał realizacji ich pomysłów. 

KO pewnie utrzyma poziom rozdawnictwa PiSu, a na to trzeba mieć skądś pieniądze więc jakoś nie wierzę w te ich obietnice o "ulgach" dla przedsiębiorców.

Ciągle zapominasz o tym, że KO załatwi środki unijne z KPO. Od razu 125mld zł, a z perspektywą unijną dodatkowe 600mld zł. Konforusi Ci tego nie załatwią, tylko się dossą do cyca pisowskiego i będą podnosić rączki jak im się każe. 

W dniu 23.09.2023 o 11:10, musichunter1x napisał:

Pokaż mi debatę, gdzie będzie więcej niż 60 sekund odpowiedzi, na prowokacyjne pytania, ustawione pod danego faworyta :E 
Od takich "show", bo debatami trudno to nazwać, wolę zobaczyć co do powiedzenia ma w swoich materiałach, które są nieograniczone czasowo przez media, które realizują interes swoich partii, bo w ich niezależność i prawdomówność raczej nikt już nie wierzy.

O czym mówią politycy innych partii, w swoich nieograniczonych czasowo materiałach? Wątpię by było to warte słuchania, ale jak ktoś podeśle i będzie uważał to za dobrą prezentację to obejrzę. Co najwyżej później wyrobie sobie zdanie, że jednak warto było to ignorować.

Debata z Petru to była Twoim zdaniem prowokacja? Znaczy, że Mentzen w ogóle nie robi merytorycznie. Tylko z tego punktu widzenia merytoryczne pytania to jest prowokacja. 

W telewizji na dwóch kanałach są debaty i tam widać kim są Konforusi. Miks debili z wariatami i faszystowskim narodowym ścierwem .

15 godzin temu, musichunter1x napisał:

Inne partie grają tylko na emocjach i pozorach. Tutaj przynajmniej jest coś poza tym... Niech Konfa w najgorszym, przypadku będzie równie zepsuta, jak reszta to przynajmniej będą bardziej kompetentni od poprzedników. Skoro poprzednie partie okazały się syfem to oni będą najwyżej kolejną twarzą w tym bagnie. Na razie ich kadencja i działania wskazują na lepszy scenariusz. O ile lepszy? Przekonamy się, gdy zdobędą więcej posłów.

Tam nie ma osób znających się na czymkolwiek. Przy nich to nawet pisowskie miernoty mają przewagę, choćby tym że w partoleniu wszystkiego mają już doświadczenie. Jak nie masz w partii ludzi kompetentnych to program sobie możesz napisać, i tak go nie wykonasz. Tym bardziej, że Konforusi mogą co najwyżej współrządzić, czytaj dorwać się do spółek państwowych w zamian za głosowanie po linii pisowskich przestępców. 

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, musichunter1x napisał:

Realia są inne.... Przestań śledzić tą sprawę z samych histerycznych propagadówek... Błąd lekarza, który być może zawahał się w obliczu zmian prawnych, choć nawet nie jestem pewien tego ostatniego, bo i to mogły wyolbrzymić media.
To nie jest efekt prawa, lecz pojedynczych przypadków błędów ludzkich...

Jeśli chcesz to mogę spytać się ordynatorki szpitala, czy aborcja w przypadku zagrożenia życia matki jest nadal możliwa. Niech  tylko przyjedzie na święta ;) Choć radzę samemu to sprawdzić.

Bzdura. Lekarze czekają na obumarcia płodów, bo są zastraszeni stanem prawnym, polityką szpitali i organizacji takich jak ordo szuris które rozsyłają pisemka do szpitali o tym co grozi za aborcję. Widać, że o funkcjonowaniu rzeczywistości na linii kazus-przepis prawa nie masz zielonego pojęcia, co jest tym bardziej załamujące, że są już przypadki śmiertelne w tej właśnie rzeczywistości kreowanej przez pisowski reżim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
32 minuty temu, Everyman napisał:

Debata z Petru to była Twoim zdaniem prowokacja? Znaczy, że Mentzen w ogóle nie robi merytorycznie. Tylko z tego punktu widzenia merytoryczne pytania to jest prowokacja. 

To że debatę z Pertru uważasz za debatę, a nie 60 sekundowe show już świadczy, że nie warto marnować czasu na komentowanie tego samego :E 
Ile można grać tą samą płytę, na podstawie "debat" z pseudo mediów.

21 minut temu, Everyman napisał:

Bzdura. Lekarze czekają na obumarcia płodów, bo są zastraszeni stanem prawnym, 

A skąd to wiesz, z telewizji :E ? A spytam się 1 listopada lub w grudniu ordynatora bezpośrednio, ale gdy był cały ten cyrk to nie narzekała na takie sytuacje.
Może, gdyby media nie kręciły takiej histerii, byle tylko podgrzać atmosferę w społeczeństwie to niektórzy lekarze nie wahaliby się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, Everyman napisał:

Ciągle zapominasz o tym, że KO załatwi środki unijne z KPO. Od razu 125mld zł, a z perspektywą unijną dodatkowe 600mld zł. Konforusi Ci tego nie załatwią, tylko się dossą do cyca pisowskiego i będą podnosić rączki jak im się każe. 

Zapłaciłbym żeby zobaczyć minę takich ludzi jak Ty, jeśli wybory wygra PIS i z braku innych możliwości dogadają się z lewicą albo hołownią. Piękny będzie dzwięk pękających pośladów.

Oczywiście nie wykluczam żadnego scenariusza (i żaden mnie nie zaskoczy), ale niektórzy są zbyt pewni, tym bardziej że tyczy się to polskich polityków, którzy za posadę własną matkę by sprzedali.

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, musichunter1x napisał:

To że debatę z Pertru uważasz za debatę, a nie 60 sekundowe show już świadczy, że nie warto marnować czasu na komentowanie tego samego :E 
Ile można grać tą samą płytę, na podstawie "debat" z pseudo mediów.

A skąd to wiesz, z telewizji :E ? A spytam się 1 listopada lub w grudniu ordynatora bezpośrednio, ale gdy był cały ten cyrk to nie narzekała na takie sytuacje.
Może, gdyby media nie kręciły takiej histerii, byle tylko podgrzać atmosferę w społeczeństwie to niektórzy lekarze nie wahaliby się.

Żaden z Was kuców mnie jeszcze nie zaskoczył. Ciągle w kółko że żartował, że nie debata, że złę media itp. Zmień płytę, kucu.

Lekarze mają swoich prawników. Mam w rodzinie wielu lekarzy. W tym pediatrę na funkcji ordynatora. Więc znowu pudło, kucu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, FataIity napisał:

Zapłaciłbym żeby zobaczyć minę takich ludzi jak Ty, jeśli wybory wygra PIS i z braku innych możliwości dogadają się z lewicą albo hołownią. Piękny będzie dzwięk pękających pośladów.

Wtedy rzeczywiście minę miałbym nietęgą. Ale i tak gdyby zawiązali rząd,to wtedy pierwsza inicjatywa z rzędu tych ostatnich to jest upadek gabinetu. PiS wie, że nie może powtórzyć sytuacji z Samoobroną i LPRem, które zamiast dać się wchłonąć to doprowadziły do samorozwiązania Sejmu.

Ale paru Konforusów mogliby przekupić, o czym Mentzen musi wiedzieć. Więc żeby tego uniknąć wybierze ten sam los co Gowin tyle tylko że będzie rządził do końca, byleby tylko dorwać się do władzy i pieniędzy.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Everyman napisał:

Bzdura. Lekarze czekają na obumarcia płodów, bo są zastraszeni stanem prawnym, polityką szpitali i organizacji takich jak ordo szuris które rozsyłają pisemka do szpitali o tym co grozi za aborcję. Widać, że o funkcjonowaniu rzeczywistości na linii kazus-przepis prawa nie masz zielonego pojęcia, co jest tym bardziej załamujące, że są już przypadki śmiertelne w tej właśnie rzeczywistości kreowanej przez pisowski reżim.

Statystyki mówią coś odwrotnego - wg nich liczba legalnych aborcji ze względu na zagrożenie dla życia lub zdrowia matki kilkukrotnie wzrosła. Świadczy to raczej o naginaniu rzeczywistości zgodnie z wolą kobiety niż odmawianiu aborcji gdy są do niej medyczne przesłanki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Everyman napisał:

Żaden z Was kuców mnie jeszcze nie zaskoczył. Ciągle w kółko że żartował, że nie debata, że złę media itp. Zmień płytę, kucu.

Lekarze mają swoich prawników. Mam w rodzinie wielu lekarzy. W tym pediatrę na funkcji ordynatora. Więc znowu pudło, kucu.

Nie da się bez wyzywania?
PS. Pewnie koleś do którego piszesz 20 lat temu wyłysiał, ale spoko, nazywaj kucami wszystkich. KAżdy wygląda jak typowy 19latek z włosami spiętymi z tyłu. 
Co do samej dyskusji, to nie interesuje mnie temat aborcji kompletnie i wcale, więc nie wykluczam, że możesz mieć rację w tej kwestii, tylko sposób wypowiedzi to żenada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...