Skocz do zawartości

Na kogo zamierasz oddać swój cenny głos w nadchodzących wyborach?  

322 użytkowników zagłosowało

Ankieta została zamknięta
  1. 1. Na kogo zamierasz oddać swój cenny głos w nadchodzących wyborach?

• Koalicja Obywatelska (PO, N., IPL, Zieloni)
      104
    • Zjednoczona Prawica (PiS, SP, Republikanie, OdNowa RP, K'15)
      47
    • Trzecia Droga (PSL, PL2050, Porozumienie)
      28
    • Lewica (SLD, Wiosna, Razem)
      10
    • Konfederacja Wolność i Niepodległość (NN, RN, KKP)
      99
    • AgroUnia
      5
    • Bezpartyjni Samorządowcy - Łączy nas Polska
      2
    • Inna partia, które nie jest wymieniona w ankiecie
      5
    • W tych wyborach nie idę głosować (czyli masz gdzieś przyszłość kraju i w ten sposób oddasz de facto głos na partię, która uzyska najwyższe poparcie)
      15
    • Wybory się nie odbędą, gdyż zostanie wprowadzony przed wyborami np. stan nadzwyczajny, który w konsekwencji prawnej odwoła wybory lub wybory zostaną sfałszowane tak, że partia, która teoretycznie przegrała wybory, dzięki takiemu machlojowi wygra
      7

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 10/13/23 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, Kaiketsu napisał:

Mnie trochę przeraża, jak mało brakowało. Mimo gigantycznej jak na PL frekwencji (prawie 75%...), opozycja wyszarpała przewagę ~10 mandatów nad Pisem+konfą.

Po tym jak tu na forum zobaczyłem ponad 30% głosujących za konfa, to że wśród Polaków omanionych TVP jest 35% mnie nie dziwi 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Spl97 napisał:

Bzdura, starszych z roku na rok jest i będzie coraz więcej. Aktualna demografia się kłania ;).

A co po 60 zmienia się automatycznie światopogląd, czy może z wiekiem emerytalnym? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kantar kolejne wybory miał najbliższej wyników. Brawo dla nich ;) 

Plujcie dalej na Kantar w następnych wyborach ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś jeszcze wierzy, że w UK przez 24 godziny nie potrafili policzyć 160 tys głosów? 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kouczan napisał:

A co po 60 zmienia się automatycznie światopogląd, czy może z wiekiem emerytalnym? 

Już mu 13 i 14 w głowie :lol2:

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, LeBomB napisał:

Bo to świadczy o tym, że ludziom na prawdę potrzebna jest mocna centrowa partia, tylko taka na prawdę centrowa.

Mi się marzy prawdziwa partia libertariańska - czyli wolny rynek i wolność obywatelska.

Najbliżej takiej partii była Nowoczesna, ale potem wchłonęło ją PO, no i to by było na tyle.

Konfa jest przeciwieństwem partii libertariańskiej w sferze społecznej (czytaj - jest partią autorytarną i konserwatywną), dlatego dla mnie nie była wyborem.

Głosowałem na 3D, trochę z braku laku, ale naprawdę nie chciałem pisu, więc nie miałem wielkiego wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, duch11 napisał:

Dokladnie, wszyscy euforia, a mnie przeraza 36% dla PiS`u po tak "epickich" rzadach.

To jest utworzona sekcja na wzór popierających Putina w Rosji. Niezależnie co się będzie działo to PiS ma ich głos. Wyobraź sobie gdyby w PL nie było TVN24, a sytuacja mediów byłaby taka, jak na Węgrzech... 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, barteke napisał:

:szczerbaty:

main_09analiza_ekspert_w.jpg

Chciałbym mieć tyle lat x)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kouczan napisał:

Zastrzyk gotówki w postaci transferów pieniężnych od rządu potrafi zmienić wszystko.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kaiketsu napisał:

Mi się marzy prawdziwa partia libertariańska - czyli wolny rynek i wolność obywatelska.

Najbliżej takiej partii była Nowoczesna, ale potem wchłonęło ją PO, no i to by było na tyle.

Konfa jest przeciwieństwem partii libertariańskiej w sferze społecznej (czytaj - jest partią autorytarną i konserwatywną), dlatego dla mnie nie była wyborem.

Głosowałem na 3D, trochę z braku laku, ale naprawdę nie chciałem pisu, więc nie miałem wielkiego wyboru.

Dla mnie to platforma i PiS są partiami dyktatorskim , Kaczyński i Tusk wielcy wodzowie, konfederacja przeprowadziła demokratyczne prawybory wewnętrzne więc mają najwięcej wspólnego z demokracja ze wszystkich ugrupowań 

Lewica była by dla mnie wporzadku gdyby nie komuniści typu czarzasty w ich szeregach , to nie mogli już na czele dać kogoś nieumoczonego w PZPR?

Edytowane przez voltq
  • Haha 6
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam w konfederacji nie było czegoś takiego, że prawybory wygrał gość, który nie spodobał się Mentzenowi więc sam sobie wybrał kandydata? 😅

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, frog67 napisał:

że o TS dla prezydenta nie wspomnę.

NA to opozycja ma dużo za mało głosów. Nawet weta nie odrzucą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Fr0g napisał:

No i głównie głosowali na PiS ludzie starsi i starzy. Z czasem będą mieć co raz mniej wyborców.

Moja prababcia 96 lvl ogląda trwam i tvp regionalne i swoje seriale tureckie ale PiSu nie lubi.
I zagłosowała po prostu przeciw PiS na kogoś z KO.

Już tak se ogarnia ten świat taki wiek ale jak wspomnisz kaczora to jest taka czysta niechęć :D

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, lokiju napisał:

A tam w konfederacji nie było czegoś takiego, że prawybory wygrał gość, który nie spodobał się Mentzenowi więc sam sobie wybrał kandydata? 😅

To tam gdzie ludzie biegali z kartonikiem od głosowania? To tam gdzie wywaliło się ludzi i Memcen musiał reagować żeby wygrał ten kandydat co chciał bo jego przegrał? To taka demokracja ala Rosja? :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, lokiju napisał:

Taki wał był w Legnicy o ile dobrze pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Voodoo 2 napisał:

Już mu 13 i 14 w głowie :lol2:

Mój starszy sobie przedłużył wiek emerytalny i się nie łapie na 14 bo za bogaty.
Matula kilka razy rzuciła gdzie sobie ma prezes wsadzić dodatkowe emerytury.  Na wsiach może, w mieście ten socjal wiele nie zmienia.

Bardziej zawiodłem się na kilku znajomych   z pracy, gdzie w momencie jak weszło 500+ na kilkoro dzieci, to im  momentalnie władza nie przeszkadza, a tak w ogóle to się polityka nie interesują.
Tvp jest ok bo i tak tylko ogląda już tureckie serial ew bzdetne programy  w stylu sanatorium miłości ... 

Edytowane przez Tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, TheMr. napisał:

To tam gdzie ludzie biegali z kartonikiem od głosowania? To tam gdzie wywaliło się ludzi i Memcen musiał reagować żeby wygrał ten kandydat co chciał bo jego przegrał? To taka demokracja ala Rosja? :E 

Lepsze ułomne wybory niż żadne jak w platformie i PiSie 

1 minutę temu, Tomcat napisał:

Mój starszy sobie przedłużył wiek emerytalny i się nie łapie na 14 bo za bogaty.
Matula kilka razy rzuciła gdzie sobie ma prezes wsadzić dodatkowe emerytury.  Na wsiach może, w mieście ten socjal wiele nie zmienia.

Bardziej zawiodłem się na kilku znajomych z  z pracy, gdzie w momencie jak weszło 500+ na kilkoro dzieci, to im  momentalnie władza nie przeszkadza, a tak w ogolle to się polityka nie interesują.
Tvp jest ok bo i tak tylko ogląda już tureckie serial ew bzdetne programy  w stylu sanatorium miłości ... 

Kupili ich za ich własne pieniądze xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się tyczy tylko zagranicy. W Polsce możesz nawet po 24 godzinach dalej liczyć głosy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część dzielnic Warszawy też nietknięte.

BTW, zawsze lubiłem 8values i zawsze mi wychodzi Liberał.

I za cholerę nie mogę nigdy znaleźć partii, która by reprezentowała te wartości :(

wYJOrpk.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy to prawda.

Teraz, frog67 napisał:

Pewnie źli niemcy ukradli urny :E 

Mnie ciekawi co z tymi trzema komisjami w Warszawie gdzie wczoraj był "alarm bombowy".

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...