Skocz do zawartości
raul_ole

Fifa 23 - Mody PC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jako że gra nie ma nawet generalnego tematu a na takowy zasługuje zakładam temat z omówieniem jak wgrać mody do Fify na gameplay i te graficzne.

W defaultową grę nie da się grać bo gameplay to totalny crap. Jednak kiedy wgramy mody jest to najlepsza piłka nożna jaka kiedykolwiek powstała.

Odkąd to zrobiłem nie odpaliłem nigdy więcej PES 2021.

Do wgrania modów potrzebujemy Fifa Mod Manager  https://mega.nz/file/HYMCiB4Q#cXC6-6koYYER2ud7A4BLKXOBc7tmlugbVpNE5TuqwVA

Mody na gameplay do wyboru:

https://mega.nz/file/0N03lCDQ#P7vNJgIlwG7MZ4Z6R60lgu-BAWBdarIDmrcLnTMCBXY

https://www.mediafire.com/file/6ijl3ly8zijswnh/V_Gameplay_Mod_-_v7_final.fifamod/file

Zalecane gra bez asyst 

Podstawowy mod graficzny EEP mod

https://eep-fifa.de/download_center.html

Do tego koszulki, twarze i składy na sezon 23/24 od vip3r na youtube

https://www.youtube.com/@ViP3eRR/videos

Wszystko to importujemy do Fifa mod manager (kolejnosc modow po prawej ma znaczenie) odpalamy przez niego gre, wklejamy sklady. Odpalamy fife, wczytujemy sklady z poziomu gry i to wszystko.

Jest to banalnie proste.

Jeżeli ktoś lubi ekstraklase jest mod dedykowany, zrealizowany z kazdym najmniejszym detalem.

https://new.fifasite.pl/polish-expansion-patch-do-fifa-23/

(Jeżeli używacie tego moda na ekstraklase to koszulki składy i twarze tylko od nich od vip3r już nie) 

Do uzycia reshade ktore zmienia wyglad i jest fenomenalne - 8 presetow to trzeba zainstalowac

https://github.com/xAranaktu/FIFA-23-Live-Editor/releases/tag/v23.1.3.6

odpalic ea ap w trybie offline pozniej live editor i dopiero gre przez fifa mod manager

Reshade:

https://dl.fifa-infinity.com/fifa-23/anth-looks/

Na youtube sa tutoriale na wszystko

Opcjonalne warto wgrac:

nowe pilki i usprawnienia graficzne

https://www.patreon.com/posts/fifa-23-esim-mod-74032924

https://www.nexusmods.com/fifa23/mods/75

https://new.fifasite.pl/fifa-23-premier-league-new-scoreboard/

https://dl.fifa-infinity.com/fifa-23/laliga-new-scoreboard/

Scoreboarda można zaaplikować tylko jednego nie można dwóch jednocześnie 

5f6b0333fb648748med.png

05a476da7a511f91med.png

6c9c773e54aacc50med.png

24ef85ba310f59ffmed.pnge369f2093305aad0med.pngc21ae95ee0dcc76cmed.png

Edytowane przez raul_ole
  • Thanks 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx! Narobiłeś mi smaka tym postem na granie, chętnie potestuje :) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Widzę że Panowie grają, z kompem dla mnie to nie gra, więc zapytam jak jest z graniem online tzn kiedyś próbowałem ale grających na full manualu by można było na jednej ręce policzyć, coś się zmieniło w tej kwesti? I jak mniemam z ww modami gra online odpada całkowicie?

Edytowane przez AndrzejTrg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra z kompem z tym modem jest jak ze znajomym 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie gry sportowe czy tam bijatyki w jakiekolwiek grałem to tylko ze znajomymi na kanapie innej rozgrywki nie preferuję, a tym bardziej mody tego nie zastąpią 😉 i oczywiście fun na nieporównywalnym poziomie 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fifa 23 działa jak guano, testowałem free weekend na steamie, który był nie dawno. Odpalenie nie robiło problemu, ale ustawienie ultra 1440p i miejscami dropy do 40fps, najwięcej dropów w cutscenkach, optymalizacja leży i kwiczy. Wybijało mnie to z chęci grania. Więcej nie testowałem bo nie miałem chęci, aktualnie czekam na najnowszego moda do pes21, który ma sobie pełną wersję gry :P  Tam chociaż normalnie działa, zero dropów, przycinek, a Fifę 23 to zostaje mi grać na konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne to jest u mnie jest płynnie żadnych przycięć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na nvidi dajesz adaptive sync dla fify i cutscenki nie dropia tak. tak jest od dluzszego czasu w fifie ale adaptive sync to poprawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

91172f5941025822med.png

182761d53e9ed871med.png

53f5954a3f40a7cbmed.png

Edytowane przez raul_ole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Reddzik napisał:

aktualnie czekam na najnowszego moda do pes21, który ma sobie pełną wersję gry :P 

O którym modzie mówisz? Poratujesz jakimś linkiem? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Reddzik to w zasadzie nie jest mod do pes 21 tylko pes 21 z modami;) pobieramy cala gre i instalujemy juz zmodowaną. Też teraz gram w Football Life 23 ale szukam do niej najlepszego gameplay moda bo te w grze nie bardzo mi podchodza. Co do fify 23 testowalem w darmowym weekendzie i kariery nie da sie grac na defaultowym gameplayu . Wyniki hokejowe , komp bezbledny , praktycznie kazdy strzal to gol i to nie na najwyzszym poziomie trudnosci. Po tym co pisze @raul_ole kusi zeby kupic i zmodowac ale jakby kosztowala 5 dych a nie stowe to moglbym sie pobawic.

Edytowane przez naczelnik5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że jest to pełna wersja gry, mam FL23 bo sprawdzałem co to, mam też wersję oryginalną PES21 na steamie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, naczelnik5 napisał:

@Reddzik to w zasadzie nie jest mod do pes 21 tylko pes 21 z modami;) pobieramy cala gre i instalujemy juz zmodowaną. Też teraz gram w Football Life 23 ale szukam do niej najlepszego gameplay moda bo te w grze nie bardzo mi podchodza. Co do fify 23 testowalem w darmowym weekendzie i kariery nie da sie grac na defaultowym gameplayu . Wyniki hokejowe , komp bezbledny , praktycznie kazdy strzal to gol i to nie na najwyzszym poziomie trudnosci. Po tym co pisze @raul_ole kusi zeby kupic i zmodowac ale jakby kosztowala 5 dych a nie stowe to moglbym sie pobawic.

Stestuj sobie "pełne demo" i oceń, wiem wiem, ale czasami warto 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 godzin temu, naczelnik5 napisał:

Całkowita racja odnośnie defa. Na gameplayu od anths jak oddasz strzał możesz być z siebie dumny, dużo walki jest i kombinowania. Żeby zrobić wynik 3-0 to naprawdę wiele się musi złożyć 

Edytowane przez raul_ole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się gra na manualu to gra wygląda zupełnie inaczej, tam strzelić, podać to jest kosmos, ale jak się opanuje co kiedyś reklamowali jak "360 Control" gra zmieniła swoje oblicze. I się właśnie zastanawiam czy potrzebne są mody? Manual zmienia tą grę diametralnie i nigdy ze znajomym nie wgrywaliśmy modów, ale jak wyżej wspominałem grałem tylko z osobą obok siebie na kanapie🙂. Z kompem pewnie zmienia oblicze. Może wersję "demo" zassam i zobaczymy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Uwierz mi - NIE. Ja całe życie gram na manualu. Jeżeli def z kumplem ci się podobał to co dopiero byłoby na modzie. Tam cala mechanika gry jest inna. Podania strzały, positioning. Na defie pomoc nie istnieje, obrona tym bardziej. Jest tylko atak. Żaden manual czy slidersy tej gry nie poprawią nawet grając z kumplem gdzie masz wyniki 5-5. Dopiero mod zmienia jej oblicze 

Edytowane przez raul_ole
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczę, ściągnę sobie demko, może kumpel wpadnie i zagramy, na defie i po modach, ale to raczej prędko nie będzie, już nie te czasy niestety 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dopiero teraz załapałem że faktycznie wyszło "demko" ;D. Przetestuje z modami bo chciałoby się w końcu po kilku latach grania w pes 20 ( czy teraz FL 23, ale to w zasadzie to samo) pograć w jakaś inna dobrą piłkę niż PES. Pomimo modów które utrzymują mnie przy tej grze tyle lat to jednak już wiele rzeczy się przejadło. Oby te mody do Fify okazały się równie dobre co do piłki konami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy mody na tym dzialaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Znalazlem niby wersje z origin wiec moze zatrybi. Jak nie to trudno. Teraz doczytalem ze na origin jest 24h na zwrot gry i podobno nie licza czasu "w grze" wiec tez jakas opcja.

EDIT:

Mod "niby" działa z "demem" choć przy aplikowaniu wyskakuje info że jest do innej wersji gry. Pewnie przez to są problemy bo na początku każdego meczu gra strasznie przycina przez kilka minut meczowych i wygląda okropnie tak jakby zjechać z rozdziałką do 720 p lub niżej potem wszystko wraca do normy. Co do gameplayu to mod chyba nie działa tak jak powinien bo co prawda jest różnica względem defa ale  mam wrażenie jakby moi obrońcy wcale nie biegali sprintem , przeciwnik jak tylko przyspieszy to zostawia moich obrońcó w tyle. W ataku z kolei moi napastnicy też dostają jakiegoś boosta do sprintu i z łatwością wyprzedzają obrońców a grałem na Legendarnym. Ale tak jak pisałem z wersją "demo"  są problemy z działaniem więc mod mógł się na zaaplikować poprawnie. Pozostaje sprawdzić na oryginale ( testowałem 2 mody na gameplay z pierwszego posta).

Z racji tego że zaglądają tu fani wirtualnej piłki to zapytam: czy instalował ktoś mody na gameplay do Football Life 23??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dobra a więc w celu przetestowania modów skusiłem sie na abo ea play za 15 zł. Testowałem 2 mody na gameplay. Niestety jak dla mnie nie były one w stanie przykryć wad gameplayu Fify na tyle żeby fajnie pograć a już na pewno nie żeby sie przesiadać z PESa na FIFE.  Nawet z modami cpu w ataku dostaje jakiegos dziwnego boosta do szybkosci zawodnikow i piłki ( grałem na wolnym) . Zdarzały się sytuacje że komp jednym zawodnikiem w sekunde odsadzal moich pomocnikow i obroncow od polowy boiska i albo skrzydlem albo srodkiem przedostawal sie pod moja bramke bedac w zasadzie nie do dogonienia. Od 30 metra mam wrażenie że pilka w ataku dostaje speeda a wiekszosc strzałów z ktorych padaly gole to ledwo bylo wiadac takie błyskawice;). A więc nie , to zdecydowanie nie dla mnie. Fifa poleciala z dysku. Moze jest jakas szansa ze te mody moze jakos nie dzialaly poprawnie ( czasem jakues artefakty na pierwszym ekranie ladowania ) choc robilem wszystko zgodnie z opisem i tutorialami na yt ale juz nie chcialo mi sie tego sprawdzac dokladnie bo roznica miedzy default byla Zagralem łacznie moze 10 meczow, w kazdym wyniki hokejowe ( choc przyznam ze nie ogarniam gry w obronie w tej fifie no i gralem na polasystach na legendarnym). W kazdym razie z przyjemnoscia wrocilem do FL 23 z nowym gameplay modem od Holland;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FL 23? Mógłbyś rozwinąć o jaką grę chodzi i jakiego moda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Football Life 23 - zmodowany  PES 21 przez tworcow SmokePatch . Lada chwila wyjdzie wersja 23/24

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi