Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, sorry, że znowu tutaj piszę ale tutaj mogę zawsze liczyć na odpowiedź. Czy to możliwe, że paczka od dpd dotarła o godzinie 4 rano do oddziału dpd w moim mieście ale nie została wydana do doręczenia? Miał ktoś taką sytuację? Zawsze jak trafia w nocy do oddziału to tak o 7 jest wydawana a dzisiaj nic. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie miałem takiej akcji :O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może błąd systemu, czasem mam już paczkę u siebie, a dopiero dostaję smsy o doręczeniu :E

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie DPD często wyjeżdża dopiero koło 11 i np. mam dostawę popołudniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, David2222 napisał:

Zawsze jak trafia w nocy do oddziału to tak o 7 jest wydawana a dzisiaj nic.

Być może zależy od oddziału, ale u mnie jest tak samo, mniej więcej 7 kurier wyjeżdża rozwieźć paczki. Czekaj cierpliwie, jak nie zostanie dostarczona, to sprawdź jutro rano czy została tym razem wydana do doręczenia. Jak nie, to dzwoń do nich, może się zawieruszyła na sortowni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Marynarz napisał:

U mnie DPD często wyjeżdża dopiero koło 11 i np. mam dostawę popołudniu.

Tak jak ktoś wspomniał, zawalił im się system bo już ją wydali o 8 a teraz dostałem powiadomienie, mimo wszystko jestem w szoku jak na niskim poziomie jest obsługa klienta w dpd. Dzwoniłem i jakiś Pan odebrał i on do mnie, że paczka nie istnieje i łączy mnie gdzieś indziej… Zadzwoniłem drugi raz i tym razem odebrała miła Pani i powiedziała mi, że wyładowują paczki i dlatego status się nie zmienia ale jak się teraz okazało jednak tak nie było. Masakra z tą obsługą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.09.2023 o 09:45, David2222 napisał:

Tak jak ktoś wspomniał, zawalił im się system bo już ją wydali o 8 a teraz dostałem powiadomienie, mimo wszystko jestem w szoku jak na niskim poziomie jest obsługa klienta w dpd. Dzwoniłem i jakiś Pan odebrał i on do mnie, że paczka nie istnieje i łączy mnie gdzieś indziej… Zadzwoniłem drugi raz i tym razem odebrała miła Pani i powiedziała mi, że wyładowują paczki i dlatego status się nie zmienia ale jak się teraz okazało jednak tak nie było. Masakra z tą obsługą.

NO naprawdę szokujące ... jak oni tak mogli ....

Polecam skorzystać z usług  Poczty POlskiej  i w tedy podziel się opinią co to niska jakość obsługi klienta  .

TO że bład systemu  to jedno  ,drugie  to nie przyszło ci przez myśl ze  kuurier może nie zabrał paczki z sortowni bo  był już na full napchany ? bo może  sam opierdziela swój rejon i w gratisie rejon kolegi  który jest na L4 ?

Przyczyn może byc wiele ,choćby za mało rąk do pracy na sortowni aby wszystkie paczki  zeskanować do systemu na czas ....

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, raiders napisał:

NO naprawdę szokujące ... jak oni tak mogli ....

Polecam skorzystać z usług  Poczty POlskiej  i w tedy podziel się opinią co to niska jakość obsługi klienta  .

TO że bład systemu  to jedno  ,drugie  to nie przyszło ci przez myśl ze  kuurier może nie zabrał paczki z sortowni bo  był już na full napchany ? bo może  sam opierdziela swój rejon i w gratisie rejon kolegi  który jest na L4 ?

Przyczyn może byc wiele ,choćby za mało rąk do pracy na sortowni aby wszystkie paczki  zeskanować do systemu na czas ....

Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Wszystkie te opcje co napisałeś okazały się nieprawdziwe bo kurier normalnie wziął paczkę o godzinie o której zazwyczaj bierze w moim mieście czyli 7-8. Pan powiedział, że paczka nie istnieje a jednak dotarła a Pani, że wyładowują a już dawno paczka była wydana. System się zamulił bo dostałem powiadomienie dopiero o 10 a paczka wydana o 8. Czytaj ze zrozumieniem następnym razem a nie się rzucasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te systemy kurierskie są zamulone. Nieraz widzę, że w nocy paczka wyjechała z jednego oddziału, następnego dnia o 11 brak aktualizacji. O 12 paczka u mnie, a w historii info, że o 5 była już w oddziale pomimo, że o 11 takiej informacji nie było. Już się przyzwyczaiłem i nie panikuję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, David2222 napisał:

Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Wszystkie te opcje co napisałeś okazały się nieprawdziwe bo kurier normalnie wziął paczkę o godzinie o której zazwyczaj bierze w moim mieście czyli 7-8. Pan powiedział, że paczka nie istnieje a jednak dotarła a Pani, że wyładowują a już dawno paczka była wydana. System się zamulił bo dostałem powiadomienie dopiero o 10 a paczka wydana o 8. Czytaj ze zrozumieniem następnym razem a nie się rzucasz.

No straszna  historia ...   jak z tym żyć ....

Jak do tego mogło dojść .

16 minut temu, michasm napisał:

Te systemy kurierskie są zamulone. Nieraz widzę, że w nocy paczka wyjechała z jednego oddziału, następnego dnia o 11 brak aktualizacji. O 12 paczka u mnie, a w historii info, że o 5 była już w oddziale pomimo, że o 11 takiej informacji nie było. Już się przyzwyczaiłem i nie panikuję. 

To  nie systemy  tylko ludzie  ,paczka sama się nie zeskanuje  do systemu   to raz ktoś to musi jeszcze potwierdzić   to dwa  . A  awarie mniejsze czy większe  są wszędzie  .

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie by musiało nieźle popier..... aby robić aferę i panikować bo paczka dotarła do oddziału i nie została wydana jak zawsze o 7 ... ludzie cierpliwości, a obsługa taka jak klienci co robią aferę jak wyżej napisałem. Też bym  powiedział że nie istnieje jakby mi ktos zawracał dupsko z samego rana czemu paczka nie zmieniła statusu jak od 4 rano jest u was na oddziale... 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, AndrzejTrg napisał:

Mnie by musiało nieźle popier..... aby robić aferę i panikować bo paczka dotarła do oddziału i nie została wydana jak zawsze o 7 ... ludzie cierpliwości, a obsługa taka jak klienci co robią aferę jak wyżej napisałem. Też bym  powiedział że nie istnieje jakby mi ktos zawracał dupsko z samego rana czemu paczka nie zmieniła statusu jak od 4 rano jest u was na oddziale... 

Po to jest obsługa klienta, żeby do nich dzwonić i dostają za to pieniądze więc mają wykonywać swoją pracę. Gadasz takie bzdury, że aż dupa boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, David2222 napisał:

Po to jest obsługa klienta, żeby do nich dzwonić i dostają za to pieniądze więc mają wykonywać swoją pracę. Gadasz takie bzdury, że aż dupa boli.

Na Twoje bóle polecam i cierpliwość tego może się jeszcze nauczysz, kultury już nie. I zgodzę się że od tego jest obsługa klienta, ale w przypadkach kiedy termin dostarczenia paczki minął, a u Ciebie minął? Nie. Więc zawracałeś niepotrzebnie gitarę ludziom pracującym.

MASC-NA-BOL-DUPY-Cudowny-lek-na-problemy

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, AndrzejTrg napisał:

Na Twoje bóle polecam i cierpliwość tego może się jeszcze nauczysz, kultury już nie. I zgodzę się że od tego jest obsługa klienta, ale w przypadkach kiedy termin dostarczenia paczki minął, a u Ciebie minął? Nie. Więc zawracałeś niepotrzebnie gitarę ludziom pracującym.

MASC-NA-BOL-DUPY-Cudowny-lek-na-problemy

No to się opamiętaj człowieku bo przypuszczam, że jakbyś miał jakiś problem z paczką a obsługa by cię zlewała to też byś był niezadowolony. Takie informacje typu gdzie jest paczka, co się z nią dzieje powinni mieć a nie wciskać kity. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, David2222 napisał:

No to się opamiętaj człowieku bo przypuszczam, że jakbyś miał jakiś problem z paczką a obsługa by cię zlewała to też byś był niezadowolony. Takie informacje typu gdzie jest paczka, co się z nią dzieje powinni mieć a nie wciskać kity. 

troche szacunku do starszych kolegow bo widze ze cie ponosi, nowy jestes wiec sie szanuj zdanie innych i nie wyskakuj z tematem z upy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, David2222 napisał:

Odpowiedz mi tylko, kiedy miała być paczka dostarczona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, gruzin don Leonides napisał:

troche szacunku do starszych kolegow bo widze ze cie ponosi, nowy jestes wiec sie szanuj zdanie innych i nie wyskakuj z tematem z upy.

Zobacz jaki oni mają do mnie szacunek. Wyżej kilka osób kulturalnie potrafiło odpowiedzieć a założyłem ten temat bo widziałem już tu podobne posty. To nie ma znaczenia czy ktoś jest nowy czy nie.

3 minuty temu, AndrzejTrg napisał:

Odpowiedz mi tylko, kiedy miała być paczka dostarczona?

Już została dostarczona i wszystko napisałem wyżej więc chyba dyskusja się skończyła. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, David2222 napisał:

Już została dostarczona i wszystko napisałem wyżej więc chyba dyskusja się skończyła. 

Nie o to pytałem... Pytam kiedy miała być paczka dostarczona? Pewnie poniedziałek w godzinach x-y, więc zamiast cierpliwie poczekać do końca dnia, to Ty gnębisz ludzi pracujących i robisz aferę... ot taka różnica, twierdząc że zawsze o 7 była wydawana do doręczenia... 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, AndrzejTrg napisał:

Nie o to pytałem... Pytam kiedy miała być paczka dostarczona? Pewnie poniedziałek w godzinach x-y, więc zamiast cierpliwie poczekać do końca dnia, to Ty gnębisz ludzi pracujących i robisz aferę... ot taka różnica, twierdząc że zawsze o 7 była wydawana do doręczenia... 

Przeczytaj moje odpowiedzi to będziesz rozumiał o co mi chodziło ale może nie zrozumiesz więc jeszcze raz wyjaśniam. Miała być w poniedziałek natomiast żadnego powiadomienia nie dostałem, paczka dotarła do mojego miasta już o 4 rano i zawsze ale to zawsze była wydawana do doręczenia o 7-8 a tutaj nic więc zadzwoniłem do obsługi klienta i dostałem błędne informacje, które nie pokrywały się z rzeczywistością. O 10 nadal nie dostałem powiadomienia tylko wszedłem na strone dpd i wpisałem numer paczki i tam status się zmienił o 10, że paczka wydana do doręczenia o 8 rano. Mieli zamulony system i do dzisiaj nie dostałem żadnego maila ani sms, że będzie dostawa. Osoby wyżej potrafiły mi normalnie odpowiedzieć i kulturalnie i nie wyskakiwały z żadną pracą. Po co tutaj siedzisz? Idź pracować a nie się przyczepiasz o coś czego nie potrafisz zrozumieć. Przez takie osoby jak ty jest tylko gorzej dla innych na tym świecie bo robisz problem z niczego. I nie mów mi, że ja robię problem z niczego bo widziałem na tym forum podobne tematy i nikt się nie oburzał. Dyskusja już dawno jest zakończona więc idźmy w swoje strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A później człowiek się dziwi, że na infolinie do wielu różnych firm nie da się dodzwonić, bo ludzie dzwonią z takimi pierdołami zamiast poczekać cierpliwie 🤦‍♂️

• Like 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, David2222 napisał:

Przez takie osoby jak ty jest tylko gorzej dla innych na tym świecie bo robisz problem z niczego. I nie mów mi, że ja robię problem z niczego bo widziałem na tym forum podobne tematy i nikt się nie oburzał.

Kto zaczął robić problemy z niczego? Hmmm? Ciekawe, nie sądzisz? Dobra dobra, koniec. 

PS

Akurat w pracy siedzę, więc nie trafiłeś :) . EOT

PS2

Jak widać wiele osób podziela moje zdanie, także ten tego :) Teraz naprawdę już koniec. Papa

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi