@Send1N @skunRace Pod ręką miałem nówkę GD-007, resztkę GD-900, nówkę MX-4 i od biedy gdzieś bym znalazł starą Pectum która była z Fortisem 3. Wybór ze wszystkich padł na MX-4. Teraz wszyscy zachwycają się PTM, wcześniej był bum na GD, niektórzy piszą o pastach Thermal Grizzly jako o pastach nad pastami, a niektórzy na nie narzekają. Znowu inni mówią o wyższości Noctua NT-H1 nad innymi. MX-4 też ma swoich fanów i w moim małym researchu znalazłem posty z różnych lat, gdzie chwalono jej żywotność na bazie praktycznej.
Prawda jest taka, że porównując te pasty jako nowe, różnica temperatur między nimi będzie 1-2*C. Żywotność różnie, części z nich nie stosowałem więc się nie wypowiem.
Może i mogłem dać inną jednak teraz nie będę nad tym lamentował. Grunt, że jest kosmos względem tego co było, no i nie sądzę iż MX-4 po miesiącu może zauważalnie stracić właściwości.
Nie tak szybko, dopiero Mgławicę Goryla ukończyłem Póki co poziom kreatywności twórców rozsadza mi czachę. Psychonauts 2 obczaję jak ukończę Astro Bota.
Może to przyspieszy x86s, pierwszy windows 64-bitowy był w 2005 roku już 19 lat prawie. Najwyższa pora wywalić obsługę 16 i 32 bitowych instrukcji, może to da więcej dobrego bo postęp CPU x86 maleje:)