Skocz do zawartości
Tombycz

NVIDIA RTX 50x0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ogólnie jest bieda w gierkach. Może nowy Doom do pomłócenia, ale tam raczej klatkarz będzie mocarny i nie będzie potrzebny jakiś ultra sprzęt. Czarnego asasyna nie tknę nawet kijem. Musiało by wyjść GTA ale to za 2 lata minimum. Nie ma motywacji na zmianę sprzętu :D 

Edytowane przez T0TEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzięki temu mocno spada motywacja do zmiany sprzętu.

Na przyszły to może wlecą te nowe gearsy na ue5 i fable. Ale to też pewnie bliżej końca roku. Microsoft game studios ostatnią nadzieją branży, do czego to doszło.

Edytowane przez lpcl
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał:

Połowa września minęła. Chyba można zapomnieć, że 50XX zawita do sklepów w tym roku co? Czyżby faktycznie marzec kwiecień? 

Nie koniecznie. Może nie ma czym się chwalić po prostu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat o to się nie martwię. Pan Kurteczka odpowiednio dopakuje 5090 :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie gry, które oczekuję wyjdą najprawdopodobniej przed premierą nowych kart. A później już nic ciekawego nie ma na horyzoncie. Dla mnie te karty mogą wyjść i za dwa lata nawet 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seria 5xxx to dla mnie jedynie pogląd na to co w przyszłości będzie w trawie piszczeć. Planuję wejść dopiero w 6xxx, a konkretniej w jakąś 6080 i trochę z obawą patrzę jak wtedy potną, powycinają i wykastrują serię 80. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja będę zmieniał swojego RTX'a jak mu pary zabraknie no chyba ze wcześniej jakaś dobra okazja i karta się trafi.
Nie planuje 5 serii ale kto wie, może jakieś Superki będą fajne :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tu to zasiałeś ziarenko w moim porąbanym serduchu. Może istotnie jakiś 5080 super hiper TI AI. Sęk w tym, że parę chwil później już będą 6080. Człowiek tak wiecznie rozdygotany sprzętowo. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kurteczka powiedzial ze osiagnelismy juz top mozliwosci krzemu w kartach i teraz AI i upscalling bedzie uzywany wiec ja bym sie wzrostow gigantycznych nie zpodziewal xD

image.png.b98920109c723c3317eaa7d82bc263ff.png

https://itc.ua/en/technologies/nvidia-ceo-jensen-huang-on-the-future-of-gaming-we-can-no-longer-do-graphics-without-ai/

Edytowane przez aureumchaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zaraz będzie trzeba kupować dwie karty... Jedna do gier, druga aby wspomagać AI w tych grach...

RTX 5070>5070S>5070Ti>5070TiS>5070Ai>5070STiAI

I radzę się wstrzymać z rok lub nawet dwa po premierze, bo jak zaś zrobią taki manewr jak z 4070 to ludzie będą kląć na NV... ale i tak kupią lepszy model... NV dobrze wie jak doić jelenia :E

Edytowane przez AndrzejTrg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, kadajo napisał:

Ja będę zmieniał swojego RTX'a jak mu pary zabraknie no chyba ze wcześniej jakaś dobra okazja i karta się trafi.
Nie planuje 5 serii ale kto wie, może jakieś Superki będą fajne :E

Zobaczymy za ile wyjdą nowe.

Jak wyjdą w tych samych cenach co obecne czyli 5080 za 1000$ to superka raczej nie będzie jakaś turbo wypasiona.

Jak powtórzą ceny z początku generacji i 5080 będzie za 1200-1300$ to trzeba będzie przyjąć , że rok trzeba odczekać na wszystkim poza topową 90tką :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie jak by się pojawiły 5080 pod koniec tego roku, pewnie jeszcze bardziej ceny 4090 spadną i jeszcze taniej bym ją wyrwał. Chyba że wyskoczą z czymś zaskakującym w nowej serii. Możliwe że jeszcze lepszy DLSS będzie w serii 5xxx i tutaj upatrywał bym jakiejś większej różnicy między serią 4xxx, jednak to się okaże już za niedługo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie było gdzieś informacji że premiera dopiero w przyszłym roku ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, AndrzejTrg napisał:

Zaraz będzie trzeba kupować dwie karty... Jedna do gier, druga aby wspomagać AI 

Wcale by mnie to nie zdziwiło. Już kiedyś ten manewr przerabiali z Physx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zieloni wiedzą jak zielonych ruchać w kakao, więc całkiem możliwe że oni coś wielkiego odebią, ale i tak wszyscy zieloni będą zadowoleni, mimo że będą na nich psy wieszać 🙂 Bo ja jakbym kupił na premierę 4070, a później by się okazało że jeszcze tyle wersji będzie to bym się poczuł urażony i wydymany bez wazeliny .

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, lpcl napisał:

Microsoft game studios ostatnią nadzieją branży, do czego to doszło.

Raczej porty z PlayStation :E Horizony, Ghost of Tsushima, Ratchet&Clank. Jeszcze tylko Gran Turismo mogliby przeportować.

Żeby pograć w dobre gry na pc trzeba czekać aż je przeportują z konsoli. Koniec świata.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, dan254 napisał:

A nie było gdzieś informacji że premiera dopiero w przyszłym roku ??

Była jedynie informacja, że w tym roku będzie zapowiedź. Dostępność sklepowa - uj wie 🤷

Edytowane przez Radio_Tirana
literówka
  • Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał:

Zieloni wiedzą jak zielonych ruchać w kakao, więc całkiem możliwe że oni coś wielkiego odebią, ale i tak wszyscy zieloni będą zadowoleni, mimo że będą na nich psy wieszać 🙂 Bo ja jakbym kupił na premierę 4070, a później by się okazało że jeszcze tyle wersji będzie to bym się poczuł urażony i wydymany bez wazeliny .

Dlatego się nie kupuje na premierę.
Się czeka rok, dwa... a i trzy lata (się znajdzie prosze pana).
I się wtedy kupuje, chrupkie, czerstwiutkie, bez niespodzianek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam nie mędrkuj dziadek bo ja pamiętam jak Ci się ręce trzęsły przed zakupem 4090 i Twoje tamtejsze posty. :E Każdy teraz mądry po czasie ale to Andrzej ma rację.

• Like 1
  • Haha 3
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, cichy45 napisał:

Raczej porty z PlayStation :E Horizony, Ghost of Tsushima, Ratchet&Clank. Jeszcze tylko Gran Turismo mogliby przeportować.

Żeby pograć w dobre gry na pc trzeba czekać aż je przeportują z konsoli. Koniec świata.

Ale w tych gierkach z ps5 to 5090 skrzydeł nie rozwinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, AndrzejTrg napisał:

Bo ja jakbym kupił na premierę 4070, a później by się okazało że jeszcze tyle wersji będzie to bym się poczuł urażony

Teraz jakbyś kupił 4070S to też mógłbyś być urażony bo za kilka miesięcy 5070 wyjdzie, a później za kolejny ~rok pewnie znowu 5070S itd :E Tak to jest z GPU, albo kupujesz teraz i się bawisz, albo czekasz w nieskończoność.

Edytowane przez lukadd
  • Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, lpcl napisał:

Ale w tych gierkach z ps5 to 5090 skrzydeł nie rozwinie.

Czas wyłączyć DLSS ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Dlatego się nie kupuje na premierę.
Się czeka rok, dwa... a i trzy lata (się znajdzie prosze pana).
I się wtedy kupuje, chrupkie, czerstwiutkie, bez niespodzianek.

E tam, ja kupiłem 3080 na premierę (udało się w miarę po MSRP choć najniższy model), prawie 4 lata bezstresowego giercowania, dopiero niedawne premiery docisnęły 3080 za bardzo to wskoczyła 4080S :P  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi