Skocz do zawartości
niewiem123456

Zestaw do gier fps 3-4k

Rekomendowane odpowiedzi

To mój drugi temat w ostatnim czasie za co przepraszam chcialbym komputer za 3-4 k z tą kartą graficzną 

https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-3060-eagle-oc-12gb-gddr6-gv-n3060eagle-oc-12gd-2-0-5948080/

interesuje mnie zestaw nvidia + intel , chciałbym też aby pod płyte główną był dobrany najmocniejszy procesor i ram jaki może obsłużyć zero bottlenecka i gdzie mozna ustawic na sztywno napiecia bez offsetu 

na ladnej obudowie mi nie zalezy z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karte już masz? Jak nie to czemu akurat ta? W tej kasie masz już RTX 4060.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie mam karty wybralem ta bo jest popularna na morele i wydaje mi sie okazja .. wole miec troche gorsza karte a lepszy procesor ram czy plyte glowna 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, niewiem123456 napisał:

gdzie mozna ustawic na sztywno napiecia bez offsetu 

Vcore? Panie, to odblokowane mnożniki + chipset Z, nie ten budżet. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czyli nie mozna ustawic na sztywno napiec cpu ? doradzicie cos wiecej ? dlatego wolalem gorsza karte graficzna a lepsze inne podzespoly dodam ze zwiekszam budziet do 5 k

Edytowane przez niewiem123456

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W tym budżecie miałbyś spokojnie Ryzena 5 7600, jesteś mocno uparty na Intela? Bo na dziś to słaby wybór pod komputer do gier - i5 13600KF kosztuje 1450 zł gdzie Ryzena masz za ~ 1100 zł i w grach wypadają podobnie. 

Edytowane przez Dirian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno jestem uparty na intela to co przezylem z moim ryzenem 5 2600 i ramem pod niego to tragedia do dzisiaj nie moge skonfigurowac swojego ramu tak aby ten procesor byl stabilny i sztywny mam takie input lagi w grach ze jestem strasznie zawiedziony 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ze starego kompa nie da sie czegoś zostawić, jakieś dyski, zasilacz, obudowa? 

Bo jak chcesz coś tu ustawiać, kombinować, to zostaje i5 13600KF + płyta Z790, no ale wtedy nawet 5k nie starcza na jakieś sensowne GPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowe czy zasilacz można by zostawić to juz by sporo więcej kasy było, pytanie tylko czy chce ci się bawić w sprzedaż reszty na części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może coś takiego:

https://proline.pl/koszyk/a41032a6

I wymiana grafiki za jakiś czas. Albo zostawić na razie obecne GPU, dozbierać jeszcze tysiaka i polować na RTX 4070 za te 2700-2800 zł.

Wtedy masz w sumie wypasik - mocny procek z szybkim DDR5 i solidne GPU. Bo ten RTX 4060 pod i5 13600KF no to taka trochę bieda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi