Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Hikori

Schakowany przez chińczyka. Sam nie wiem co sie dzieje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie jak zły dział nie wiedziałem gdzie wrzucić.

Mam problem z komputerem sam juz nie wiem co jest przyczyną zaaktualizowałem sterowniki AMD do najnowszych po ponownym uruchomieniu okazalo sie ze nie są uruchomione a jak próbowałem je znaleźć to ich nie ma jest jedynie aplikacja do zgłasznia problemów, postanowilem ze zainstaluje od nowa pobrałem ze strony i błąd wyskoczyl ze problem z systemem w takim razie w trybie awaryjnym odpalilem ddu wyczyscilem i nic nie pomoglo robilem /sfc itp dodam do tego ze po zalogowaniu do systemu nie moglem w nic ingerowac to znaczy myszką moglem ruszac ale system nie reagował na to ze w cokolwiek klikam z klawiatura podobnie działał klawisz "win" i rozne kombinacje ale nie moglem chociazby pisac dopiero po kliknieciu ctrl + alt + delete i klikniecie w menedzer zadan (w tedy wykryło ze klikam) powoduje ze "odzyskuje" dostep do systemu i moge we wszystko ingerowac. Próbowałem skanowac antywirusami,zainstalować system od nowa lecz nie pomogło, nastepnie usunąłem z obydwu dysków partycje i na czysto zainstalowałem świezy system z nadzieją na poprawę jednak mimo to nic to nie dało potem, postanowilem zresetować bios i nastepnie spróbować ponownie i juz myslalem ze to bylo rozwiazanie problemu jednak sie myliłem ponieważ ponownie przy próbie instalacji sterownikow znowu wyskoczyl bład jak dobrze pamietam to chyba "192" ostatecznie odlaczylem wszystko od komputera zostawiajac same kable od monitorów i przytrzymałem przycisk wlaczenia na ~20s po tym uruchomilem komputer zainstalowalem starszą wersje sterowników amd i myslalem ze po sprawie jednak po 2h ponownie sie to wydarzyło tzn. nie wykrywalo kliniec itp.

Edytowane przez Sasaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Sasaki napisał:

Próbowałem skanowac antywirusami,zainstalować system od nowa lecz nie pomogło, nastepnie usunąłem z obydwu dysków partycje i na czysto zainstalowałem świezy system z nadzieją na poprawę jednak mimo to nic to nie dało 

Jeśli postawiłeś system na nowo usuwając wszystkie partycje to problem jest ewidentnie sprzętowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myszka pada, port usb pada/nie łączy, kabel od myszki przerwany  . Na innych portach usb to samo jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam to pewnie te piekielne sterowniki amd nie pozwalają korzystać normalnie z komputera :E z rana ktoś wejdzie i podsunie pomysł zmiany na NV w ramach rozwiązania problemu :terefere:

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antywirusy dzisiaj można w buty sobie wsadzić.

Przecieć autor wątka pisze, że po CTRL+ALT+DEL odzyskuje kontrolę. Jak więc to może być myszka?

Ja też mam zaatakowanego kompa i też nie mam pewności czy "format" pomoże bo jeśli to atak z sieci, to raczej zmiana routera, a jak syf wlazł w BIOS, to format nic też nie pomoże.

Ja od dawna próbowałem, ale się poddałem, a mam tak:

komp sobie pracuje, ale przy starcie myszka staje na kilka sekund.  Myślałem, że problem z dyskiem, ale nie.

Po chwili działania zaczyna POTĘŻNIE zamulać, ale nic nie pokazuje w Menedżerze zadań.

I teraz najlepsze:

- odpalenie Ctrl+Alt+Del i task managera, sprawia, że na jakiś czas się poprawia. 
na liście procesów ciągle się co jakiś czas pojawiają pojedyncze lub podwojne instancje

cmd.exe

conhost.exe (to otwiera konsole, więc widać, że hack)

dllhost.exe 

jest też jeszcze zaplątany proces RUNcośtam.

Jak zwinę task managera do paska, to zamulenia po chwili wraca. 

Jak nie zwinę, to nie wraca. 

No czary ;)

edit: A, jeszcze co jakiś czas system pyta o dostęp z prawami administratora. Ostatnio o task managera zapytał, a innym razem pyta o przeglądarkę www itp. kompletnie z czapy po 3 miesiącach absolutnie NIC nie robienia na kompie poza przeglądaniem netu, więc nie było żadnego softu, zmian czy aktualizacji.

Próbowałem nawet z pomocą labowicza i nic nie pomogło, w końcu się poddałem. Używam kompa do pierdół, a nie do ważnych rzeczy.

Jest pierdylion newsów o wykrywanych dziurach, od BIOSów, po proce, karty graficzne, płyty główne, routery, sam soft. Nie rozpędzajcie się do wyśmiewania gościa, bo może po prostu ataków jest coraz więcej.

Do dziś nie wiem co to za syf lub hacker. 

Edytowane przez Ronson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Ronson napisał:

Antywirusy dzisiaj można w buty sobie wsadzić.

Przecieć autor wątka pisze, że po CTRL+ALT+DEL odzyskuje kontrolę. Jak więc to może być myszka?

Ja też mam zaatakowanego kompa i też nie mam pewności czy "format" pomoże bo jeśli to atak z sieci, to raczej zmiana routera, a jak syf wlazł w BIOS, to format nic też nie pomoże.

Ja od dawna próbowałem, ale się poddałem, a mam tak:

komp sobie pracuje, ale przy starcie myszka staje na kilka sekund.  Myślałem, że problem z dyskiem, ale nie.

Po chwili działania zaczyna POTĘŻNIE zamulać, ale nic nie pokazuje w Menedżerze zadań.

I teraz najlepsze:

- odpalenie Ctrl+Alt+Del i task managera, sprawia, że na jakiś czas się poprawia. 
na liście procesów ciągle się co jakiś czas pojawiają pojedyncze lub podwojne instancje

cmd.exe

conhost.exe (to otwiera konsole, więc widać, że hack)

dllhost.exe 

jest też jeszcze zaplątany proces RUNcośtam.

Jak zwinę task managera do paska, to zamulenia po chwili wraca. 

Jak nie zwinę, to nie wraca. 

No czary ;)

edit: A, jeszcze co jakiś czas system pyta o dostęp z prawami administratora. Ostatnio o task managera zapytał, a innym razem pyta o przeglądarkę www itp. kompletnie z czapy po 3 miesiącach absolutnie NIC nie robienia na kompie poza przeglądaniem netu, więc nie było żadnego softu, zmian czy aktualizacji.

Próbowałem nawet z pomocą labowicza i nic nie pomogło, w końcu się poddałem. Używam kompa do pierdół, a nie do ważnych rzeczy.

Jest pierdylion newsów o wykrywanych dziurach, od BIOSów, po proce, karty graficzne, płyty główne, routery, sam soft. Nie rozpędzajcie się do wyśmiewania gościa, bo może po prostu ataków jest coraz więcej.

Do dziś nie wiem co to za syf lub hacker. 

z ciekawości, wchodziłeś na coś, pobierałeś coś, że coś takiego złapałeś? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, AndrzejTrg napisał:

Myszka pada, port usb pada/nie łączy, kabel od myszki przerwany  . Na innych portach usb to samo jest?

tak, próbowałem także  podłączyć inna myszke lecz nic to nie dało

2 godziny temu, sznib napisał:

🤦‍♂️

"Zhakowany".

wiem brzmi zabawnie lecz nic innego do glowy juz mi nie przychodziło :P

Przywróciłem router do ustawien fabrycznych a także zmieniłem hasło po tym postawiłem system na nowo zakładając tym razem hasło do logowania i jak na razie wszystko jest okey mam nadzieje ze juz na dobre a nie na chwile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, frosti- napisał:

od lat lecę bez kompletnie żadnego antywirusa nawet defendera mam wyciętego z win10 całkowicie i kompletnie żadnego syfu nie miałem jeszcze w systemie od czasów win xp :E a nie będę mówił gdzie wchodzę i co pobieram 😂

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, frosti- napisał:

Tak. Tego się uniknąć nie da, jak nową wersję gry aktualizują i musisz olać legalną wersję, za którą zapłaciłeś, na rzecz pirata, bo potrzebujesz starszej wersji (np. aby działał patch do 3D Vision), a z crakami to wiadomo - antywirusem nie wykryjesz wszystkiego. W coś wdepnąć musiałem, albo to kwestia routera, który jest być może już "dziurawy".
Czasem Steam ratuje, ale nie zawsze. "Darmowy upgrade do nowszej wersji/remastera!" Hurra! Tylko że to dla mnie downgrade :/

Solić i pieprzyć cyfrową dystrybucję i patchowanie wymuszone :mad2:

Nie znam się na piraceniu, to wchodzę gdzie znajdę, a wiadomo - dziś takich stron nie znajdziesz w innych językach niż Ruski czy Chiński, więc szanse na załapanie czegoś to tylko 99,999% ;)

Edytowane przez Ronson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Send1N napisał:

od lat lecę bez kompletnie żadnego antywirusa nawet defendera mam wyciętego z win10 całkowicie i kompletnie żadnego syfu nie miałem jeszcze w systemie od czasów win xp :E a nie będę mówił gdzie wchodzę i co pobieram 😂

nie no, ja też od lat ewentualnie korzystałem w defendera, teraz kaspersky ale tylko dlatego, że nie wpływa mi jakkolwiek na wydajność i jest lepszy niż defender. 

Jeśli crackujecie to się nie dziwie - kolega zza czasów premiery wieśka 3 ściągnął go z najpopularniejszej strony z torrentami. Tam potrzebny był egzorcysta by pozbyć się tego co mu zainfekowało kompa :D

Póki co (odpukać) też na nic nie trafiłem, ale jestem ostrożny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpopularniejsza strona, gdzie każdy może wrzucić co mu się tylko podoba, w nazwie mając coś popularnego na czasie, to nie dziwota że różne cholery itp się dostają, ale tu głównym czynnikiem jest sam człowiek... 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie, panowie, poważnie traktujcie temat. Trzeba autorowi pomóc. 

Zmień kartę na nvidię to nie będziesz miał problemów. :smokin:

Dobra, pytanie podstawowe czy w biosie mysz i klawiatura działa prawidłowo? Jeśli tak, to zainstaluj system na próbę na innym dysku jak masz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak wyszło ze problem z myszką. W samym biosie nie bylo problemu jej uzywac itp. jednak w systemie działo sie to co pisałem. Okazało sie ze z jakiegos powodu gdy klikałem prawy/lewy przycisk myszy to wraz z tym klikał mi sie przycisk boczny czasami calkiem sie nawet zacinal i był ciagle wcisniety zobaczyłem to dopiero na jakiejś stronce do testowania myszy, wyłączyłem te przyciski w programie i wszystko działa :PP Na razie działa nie bede sie zaglebiał czemu tak a nie inaczej ponieważ mam nadzieje ze z przyszłym miesiącem jak wypłata bedzie to planuje wymienić cały sprzęt na coś co bedzie potrafiło uciągnąć aktualne gierki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.10.2023 o 14:58, Send1N napisał:

To mi sie udalo jeszcze na win 7 pobrac cos co zepsulo system razem z firewallem/antywirusem :D  Teraz to juz trudno o to 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.10.2023 o 14:58, Send1N napisał:

Albo po prostu nie wiesz, że masz ;)

Ignorance is Bliss Image

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.12.2023 o 11:30, narmiak napisał:

Albo po prostu nie wiesz, że masz ;)

Moim zdaniem na takie przy ktorych sie nie wie ze sie ma to i zaden komercyjny anty cos tam nic nie zrobi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi