Skocz do zawartości
komputronik

Dofinansowanie na laptopy dla nauczycieli: Wszystko, co musisz wiedzieć!

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukujesz informacji na temat bonu na laptop dla nauczyciela? Mamy dla Ciebie pełen przewodnik o tym dofinansowaniu, który pomoże Ci zrozumieć wszystkie szczegóły. Sprawdź nasz artykuł https://bit.ly/bon-na-laptop-dla-nauczyciela-dla-kogo-dofinansowanie i dowiedz się, jak skorzystać z tej unikalnej okazji, która wspiera edukację! 🎓

Klawiatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• 1. Nie rozumiesz 2. Twoja perspektywa jest taka, że ładujesz się w domu. Fajnie, należysz do mniejszości i wciskasz ludziom, że ładowanie się, to nie problem. Więc odstaw sobie swoją domową ładowarkę na miesiąc i wróć z relacją, jak super jest ładowanie samochodu elektrycznego, nie dysponując własną ładowarką. 3. Wciskasz i to ze skrajnie idiotycznymi argumentami 4. Ma ogromne znaczenie. Wyobraź sobie, że mając stację paliw, jeden dystrubutor, licząc 1 auto na 5minut, może ogarnąć spokojnie 10samochodów w ciągu godziny. Dystrybutorów jest z reguły 4-10. Ile elektryków ogarnie jedna ładowarka w ciągu godziny? Jeśli postawimy 10ładowarek, to jaka linia zasilania to udźwignie? 5. Z mojej perspektywy jazdy elektrykiem wygląda to tak, że zasięg jest zależny od temperatury, pochylenia terenu i kierunku wiatru. Do tego w zimie na silnym mrozie, po nocy masz mega zagadkę ile zostało Ci zasięgu z wczoraj. 6. To fajnie. Większość ludzi jednak narzeka na brak czasu, do tego co ja mam robić na stacji ładowania przez 40min (optymistyczne podejście)? Na stacji paliw jeszcze pójdziesz coś zjeść, ale przy okazji marnujesz pieniądze na śmieciowe jedzenie.  7. Na chwilę obecną, bardzo. 8. Kupując grilla, też masz informację, żeby nie używać tego w zamkniętych pomieszczeniach. Tyle sensu ma Twój kolejny super argument.
    • Popieram. Temperatury na tym Biostarze są dramatyczne. Ja to maks u siebie miałem 60* i 85 na HS jak puściłem kartę na prawie 180W, ale wtedy w 3D Marku, to pod 11K(10 700 i 57 stopni) podchodziła już :F Na co dzień podziałała praktycznie pasywnie, szczególnie jak włączyłem locka n60 fps.   AMD Radeon RX 6600 XT video card benchmark result - AMD Ryzen 5 5600X,ASUSTeK COMPUTER INC. PRIME B550-PLUS (3dmark.com) żeby nie być gołosłownym :F
    • Czekaj. Że jak? To badziewie nie jest za darmo? 10$ za takie coś? MR się podoba casualom i tym, co leją na granie. Oczarowuje ich przyszłość, potencjał dla nauki, pracy i używania wirtualnych ekranów zamiast siedzenia przy komputerze. I spoko. Mnie też to jara, ale jest to kierunek przeciwny do kierunku wytyczanego przez nie-casualowe gry. Jara mnie ale nie w aspekcie rozrywkowym. Jako tech-geeka i jako kogoś, kto chętnie by używał wirtualnych monitorów zamiast monitora. Ale nie jako gracza. Tu mnie to nie jara absolutnie wcale. I tak zostanie, bo MR ze swojej natury jest bardziej dla causali. Moc i bateria jest marnowane niepotrzebnie, a poza tym jest wielki nacisk na kontrolę za pomocą pustych dłoni, co do czasu wpięcia się w mózg bezpośrednio, zawsze będzie miało olbrzymie i dyskwalifikujące wady, choćby nie wiem jaka była technologia. Youtuberzy, szczególnie takie Cut-me-own-throat-Dibblery jak ten gość z MRTV (szczerość i bezinteresowność wręcz bije z jego oczu ) będą gadać co trzeba, żeby film wyglądał na ciekawszy, żeby mieć więcej odsłon na kanale. Nie musi nikt im płacić.  Wszystko jest więc zawsze very cool and amazing.  Szkoda, bo środki zainwestowane w to MR mogłyby naprawdę fajnie pomóc z VR.  W cenie osprzętu do MR na pewno można było dać port video dla PC. Albo system nagrywania normalnego obrazu w VR, czyli stereoskopia + sensowna rozdziałka + 90fps. Albo za tą kasę robić headstrap i przerzucić baterię na tył.   Nie mówiąc o stronie softwarowej.      A co do LCD to wolałbym headset open source, nie od Mety, na LCD niż od Mety na OLED.
    • Sam kupiłem taki z PS4 .
    • kwestia przyzwyczajenia. Jak miałem Blue to do ponownej reaktywacji wymagały pełnego zwolnienia niemal, co totalnie dyskwalifikowało je z użytku w grach. Jak i wiele innych. Stare cherry to juz dzisiaj rozklekotane gowno total  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...