Skocz do zawartości
batman1314

BARDZO cicha klawiatura bezprzewodowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam cichej klawiatury bezprzewodowej do grania/pisania. Tak, żeby nie budzić dziecka odgłosami klikania, uprzedzając pytania, mieszkam w kawalerce 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, 

Absolutnie cicha klawiatura to praktycznie rzecz niemożliwa. Natomiast zainteresowałbym się tematem nożycówki - to taka laptopowa, gdzie w zasadzie głośność zależy najbardziej od tego jak mocno w nią klepiesz :D 
Prywatnie jestem wielkim fanem A4Tech KV-300. Miałem ją bardzo długo na swoim blacie, ale miała spotkanie z płynem pierwszego stopnia i niestety odeszła już na zawsze, ale musze przyznać, że to jedna z najciekawszych jakie miałem. Feelingiem przypomina trochę to co można było kiedyś spotkać w laptopach IBM. Natomiast nie ma ona żadnego podświetlenia co można potraktować jako wadę. 

Natomiast jakiś czas temu pojawiła się wersja "po faceliftingu", która co prawda jest trochę droższa, ale ma już podświetlenie ;) Mowa tutaj o A4Tech FX60H

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim podaj budżet. 

Można tu pokusić się o mechaniczną + dołożyć o-ringi by zniwelować ewentualny "stukot", np. Thor 660 na liniowych, czerwonych przełącznikach + 2 o-ringi na każdego switcha.  Ale bez budżetu i konkretnych preferencji to mogę wróżyć tylko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki budżet? Jeśli ma być tanio, bezprzewodowo i cicho to FBK30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi