Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Dzisiaj na promocji pojawiła się płyta  msi meg z690 inify w cenie 1300zl

Klik

Pytanie czy warto ? Będzie działał razem z 14700kf

Edytowane przez Miki12134

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Bedzie dzialal, ale Kolega musi zaczac od update'u biosu via bios  flashback.

Ja jednak dolozylbym do Z790

Z MSI, to

MSI MPG Z790 Edge TI MAX WiFi Placa Base, Admite Procesadores Intel Core 14,13 y 12 Gen, Intel Pentium Gold y Celeron, LGA 1700, DDR5-7800+MHz (OC), Intel 2.5Gbps LAN, : Amazon.es: Informática

albo to

MSI MPG Z790 CARBON WIFI - Płyta główna - Morele.net, juz po, bylo promo 1499 zł.

Edytowane przez Alighieri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Więcej niż 1300zl nie chce wydawać. Jaka byś wziął z tych dwóch, z790 tomahawki za 1200zl czy tego msi z690 za 1300zl? Ja mam ramy lexary 6400 i tak nie będę kręcił bo się nie znam zbytnio. Nie potrafię też znaleźć czy ten z690msi ma USB C do podłączenia z przodu ?

Edytowane przez Miki12134

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Unify z690 ma port usb-c do podłączenia z przodu. Generalnie jest to bardziej dopasiona płyta na starszym chipsecie, chociaż ten Edge TI MAX z790 też ma usb-c i nie należy do ułomków.

Edytowane przez Grandal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Popieram. Temperatury na tym Biostarze są dramatyczne. Ja to maks u siebie miałem 60* i 85 na HS jak puściłem kartę na prawie 180W, ale wtedy w 3D Marku, to pod 11K(10 700 i 57 stopni) podchodziła już :F Na co dzień podziałała praktycznie pasywnie, szczególnie jak włączyłem locka n60 fps.   AMD Radeon RX 6600 XT video card benchmark result - AMD Ryzen 5 5600X,ASUSTeK COMPUTER INC. PRIME B550-PLUS (3dmark.com) żeby nie być gołosłownym :F
    • Czekaj. Że jak? To badziewie nie jest za darmo? 10$ za takie coś? MR się podoba casualom i tym, co leją na granie. Oczarowuje ich przyszłość, potencjał dla nauki, pracy i używania wirtualnych ekranów zamiast siedzenia przy komputerze. I spoko. Mnie też to jara, ale jest to kierunek przeciwny do kierunku wytyczanego przez nie-casualowe gry. Jara mnie ale nie w aspekcie rozrywkowym. Jako tech-geeka i jako kogoś, kto chętnie by używał wirtualnych monitorów zamiast monitora. Ale nie jako gracza. Tu mnie to nie jara absolutnie wcale. I tak zostanie, bo MR ze swojej natury jest bardziej dla causali. Moc i bateria jest marnowane niepotrzebnie, a poza tym jest wielki nacisk na kontrolę za pomocą pustych dłoni, co do czasu wpięcia się w mózg bezpośrednio, zawsze będzie miało olbrzymie i dyskwalifikujące wady, choćby nie wiem jaka była technologia. Youtuberzy, szczególnie takie Cut-me-own-throat-Dibblery jak ten gość z MRTV (szczerość i bezinteresowność wręcz bije z jego oczu ) będą gadać co trzeba, żeby film wyglądał na ciekawszy, żeby mieć więcej odsłon na kanale. Nie musi nikt im płacić.  Wszystko jest więc zawsze very cool and amazing.  Szkoda, bo środki zainwestowane w to MR mogłyby naprawdę fajnie pomóc z VR.  W cenie osprzętu do MR na pewno można było dać port video dla PC. Albo system nagrywania normalnego obrazu w VR, czyli stereoskopia + sensowna rozdziałka + 90fps. Albo za tą kasę robić headstrap i przerzucić baterię na tył.   Nie mówiąc o stronie softwarowej.      A co do LCD to wolałbym headset open source, nie od Mety, na LCD niż od Mety na OLED.
    • Sam kupiłem taki z PS4 .
    • kwestia przyzwyczajenia. Jak miałem Blue to do ponownej reaktywacji wymagały pełnego zwolnienia niemal, co totalnie dyskwalifikowało je z użytku w grach. Jak i wiele innych. Stare cherry to juz dzisiaj rozklekotane gowno total  
    • To jest niesamowite, jak w oczach niejednego, najbiedniejszy kraj w Europie przed wojną stał się krajem wożących się porszakami. A wystarczyła wojna na taką poprawę  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...