Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

skunRace

Kingdom Come: Deliverance 2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zakładam temat, żeby nie pisać w wątku jedynki. Choć zapowiedź jest w czwartek o godzinie 20 to na 100% będzie to KCD2. Do moderatorów, gdyby jakimś cudem nie był to KCD2 to edytuje tytuł, więc proszę nie wywalać wątku do kosza :-P  Kilka miesięcy temu deweloperzy nakręcili materiał promocyjny w Kutnej Horze. Dwie dość znane osoby z branży, Tom Henderson i Billbil Kun, potwierdziły kilka dni temu wprost, że chodzi o KCD2, więc zostaje nam czekać do czwartku. Osobiście mimo, że w jedynce spędziłem tylko 20 godzin, stwierdziłem, że zagram jak będzie w pełni połatana i mam zamiar w tym roku nadrobić zaległości i przejść całą grę, czekam na dwójkę bardzo.

Edytowane przez skunRace
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak jak pisałem poprzednio - liczę na zmiany w systemie walki. Wiem, że raczej nie pójdą w tę stronę, ale dla mnie do dzisiaj najlepszy system walki bronią białą z najfajniejszym odczuciem siły ciosów i uderzenia wroga jest 18 letni już Dark Messiah of Might and Magic. Gdyby ogarnąć i rozbudować podobny system, odpicować kombosy, to byłaby bajeczka:cool:.

Edytowane przez Kelam
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angażująca walka w KC:D była głownym wyróżnikiem tej gry. Wysoki poziom trudności wynikał głownie z niej. Ja mam nadzieję, że jej nie "skażualizują" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw co zobaczymy tym razem na CryEngine a możliwości ma nadal ten silnik 

Mam nadzieję że tym razem lepiej będą go ogarniać bo doświadczenie jakieś już z nim mają 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, azgan napisał:

Mam nadzieję że tym razem lepiej będą go ogarniać bo doświadczenie jakieś już z nim mają 

Biorąc pod uwagę pierwszą część mają naprawdę sporo do nadrobienia

To wygląda jak coś co powinno śmigać na X360/PS3 a na kompie z opisu tego filmiku powinno być kilkaset FPS.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największy problem był w głównym mieście. Rataje bodaj i przejazd rynkiem. Solidnie tam kosi fpsy i wykańcza procka do dziś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykańcza bo robili to ludzie bez pojęcia o silniku, Gra wygląda tak biednie, że to aż poraża mózg co tam tak piłuje CPU, nawet NPC nie ma za dużo w tle mimo, że to miasto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aleś mi smaka narobił na powtórkę Dark Messiah of Might and Magic. Muszę odgrzebać pudełko albo wypożyczyć ze Steam

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ryszawy U mnie od wielu lat pudło ma swoje miejsce na półce honorowej. Bardzo rzadko już używam gierek z płyt, ale mam takie miejsce przygotowane na wyróżnienie najlepszych gierek. I ten gagatek też się kwalifikuje:

iAhKuXq.jpeg

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja uważam, że gra dalej wygląda bardzo dobrze bez żadnych modów, ale jak będę przechodził to chyba zainstaluje to ENB. Gra ma już 7 lat i dalej potrafi zachwycić, może nie jak RDR2, ale jest bardzo ok. Ciekawy jestem bardzo jak to będzie z dwójką, czy to będzie taki potworek na premierę i gra benchmark, że grać dopiero będzie można za ileś czasu jak gra będzie połatana.

Z tym wygląda jeszcze lepiej.

Edytowane przez skunRace
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie największy problem z grafiką w jedynce, to gdy idziemy z buta jest kosmicznie bliski zasięg rysowania detali podłoża. Strasznie to wygląda momentami. Na koniu człek nie zwraca na to aż tak uwagi, ale łażąc z buta razi to w oczy. 

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, skunRace napisał:

Ja uważam, że gra dalej wygląda bardzo dobrze bez żadnych modów, ale jak będę przechodził to chyba zainstaluje to ENB. Gra ma już 7 lat i dalej potrafi zachwycić, może nie jak RDR2, ale jest bardzo ok.

Artystycznie jest ok ale statyczność tego otoczenia aż bije po oczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artystycznie jest super. Średniowieczna słowiańska wiocha, miasteczka, lasy. Do tego odpowiednia muzyczka i można się wczuć:thumbup:. Technicznie natomiast - jest średnio i miejmy nadzieję, że pepiki się podszkoliły w obsłudze tego silnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Twórcy Kingdom Come Deliverance nie określili tytułu gry i niestety my również nie możemy go podać ze względu na umowę o zachowaniu poufności. Możemy jednak powiedzieć, że pokaz był świetny, a tajemnicza gra zrobiła na nas duże wrażenie".

https://www.eurogamer.pl/tworcy-kingdom-come-deliverance-wkrotce-zapowiedza-nowa-gre-widzielismy-ja-w-akcji

Podobno tytuł robi duże wrażenie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Kelam napisał:

@Ryszawy U mnie od wielu lat pudło ma swoje miejsce na półce honorowej. Bardzo rzadko już używam gierek z płyt, ale mam takie miejsce przygotowane na wyróżnienie najlepszych gierek. I ten gagatek też się kwalifikuje:

Da się to jeszcze odpalić w tej wersji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na pewno odpalałem na viście. I coś mi świta, że w 2020 instalowałem też już na w10, ale głowy nie dam. 

Edytowane przez Kelam
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Kris194 napisał:

Biorąc pod uwagę pierwszą część mają naprawdę sporo do nadrobienia

To wygląda jak coś co powinno śmigać na X360/PS3 a na kompie z opisu tego filmiku powinno być kilkaset FPS.

Przecież ta gra działa słabo na AMD i w niektórych miejscach potrafi słabo bo słabo, ale skaluje się do 20wątków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, azgan napisał:

Podobno tytuł robi duże wrażenie 

Byle im tylko nie przyszło do głowy robić tego też na Switcha.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jedynce lubiłem to jak pokazali przyrodę, bardzo wiarygodnie to wyszło.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.04.2024 o 20:53, Dudzio napisał:

Angażująca walka w KC:D była głownym wyróżnikiem tej gry. Wysoki poziom trudności wynikał głownie z niej. Ja mam nadzieję, że jej nie "skażualizują" ;)

Ładna oprawa graficzna i ciekawa fabuła, niestety, mechaniki gry są tak odpychające, że nie da się w to grać ... Mi nie udało się uciec konno i darowałem sobie dalszą grę.

W dniu 15.04.2024 o 19:46, Kelam napisał:

Tak jak pisałem poprzednio - liczę na zmiany w systemie walki. Wiem, że raczej nie pójdą w tę stronę, ale dla mnie do dzisiaj najlepszy system walki bronią białą z najfajniejszym odczuciem siły ciosów i uderzenia wroga jest 18 letni już Dark Messiah of Might and Magic. Gdyby ogarnąć i rozbudować podobny system, odpicować kombosy, to byłaby bajeczka:cool:.

Myślę, że podobny system walki będzie w Awoved.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nic nie pokazali. Króciutka zajawka beż jakichkolwiek znaczących treści. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.04.2024 o 19:46, Kelam napisał:

liczę na zmiany w systemie walki

Oby nie... Nie potrzebujemy kolejnego assassina.

• Haha 1
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walkę będzie można ułatwić modami... ale niech zostawią jak było, bo straci ta gra sens. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi