Zrobiłem parę testów na tych ustawieniach, które podałeś. Głównie w r23, OCCT + CS2
CO -19, więcej nie poszło
PBO tak jak napisałeś 100/65/100
Boost clock podbiłem do 200MHz
Finalnie wyszło 4525MHZ, ~1.181V i 69C, nie wiem czy pchać się dalej, bo to mi chyba starczy przy poborze 100W. Co ewentualnie zmieniać jakbym chciał iść wyżej? Widziałem, że te procki ludzie kręcą nawet do 4.8GHz. Problem w tym, że chyba mi jednak loteria krzemowa nie pykła
Ciężko powiedzieć czy to marzenia. To tylko fakt: im mniej chcesz być zależny od cywilizacji i jej wzlotów i upadków, tym więcej musisz być zależny od siebie.
To jednak oznacza inną (znowu ) wolność, niż ta klasyczna, "instagramowa". Jak np. masz już te zwierzaki, to raczej pozbywasz się dostępu do np. wynalazku o nazwie "urlop"
Temat zdryfował w kierunku filozofii. No, wracając do inwestycji, giełda chyba (!) troszkę odbija. No, odbijała, bo mamy weekend. Może znowu jakiś foch się w poniedziałek wydarzy, może nie. Ostatnie 100 lat SP500 średnio przynosiło ujemne wyniki we wrześniu (wynik średni miesięczny to -1.5% we wrześniu od 1928 roku).
Na TVN24 dziennikarz opowiedział, że zastanawiają się nad zwiększeniem spustu wody na tamie w Jarnołtówku, ale gdy do tego dojdzie to wpierw muszą ewakuować cały Jarnołtówek, wtedy i fala może dojść do Łąki Prudnickiej, gdzie mieszka kuzyn i jego zaleje, to kilka km.
Ciocia dzwoni i opowiada jak sytuacja, mają wodę w piwnicy, ziemniaki na ogrodzie, zapewne pójdą w pizdu, do tego mają kury, więc szkoda ich będzie.