Skocz do zawartości
DarasXX

RX7600 i strasznie niska wydajność karty

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie :szczerbaty:  nie padł nigdy żaden radosław a przewinęło się trochę tego elektrośmiecia od roku pańskiego 1990 :thumb:  za to nvidii kilka wyzionęło ducha  baaa a nawet kilka sztuk jako nówki ze sklepu było od startu uwalonych i co najśmieszniejsze 70% uwalonych po jakimś czasie jak i od nowości to były karciochy mojej ulubionej firmy EVGA :P  ale tam to była czysta poezja jeżeli chodzi o gwarkę  wszystkie EVY trafione wysyłałem bezpośrednio do niemiec i w 80% przypadków abo przychodził lepszy model lub nowszy model ;)  wracając do radełonów  ja tam swoje 6600xt bardzo lubię :thumb: we wrześniu skończy 3 lata i jako wyświetlaczka pulpitu sprawdza się swietnie :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, krzysiak napisał:

Mnie w "karierze" komputerowej padł jeden radek, był to 4850, w zamian dostałem też 4850, ale na ddr5 czyli praktycznie 4870.

A ja miałem znowu problem z HD 6850 od HISa - wentylatory zaczęły strasznie hałasować. Okazała się wadliwa seria i w komputroniku wymienili za dopłatą 20zł na XFX 6870.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To były czasy jak za lekką dopłatą bądź żadną dostawało się lepszą kartę, ja dopłacałem 150zł za R9 290 względem wysłanej na rma hd7950 :pimp:😎

Edytowane przez Send1N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Send1N No tak było ;) Chociaż nic nie przebije gdy ktoś był sprytny przy 2 falach krypto. Dało się niezłe manewry wykonać.

No ale lepiej żeby te czasy nie wróciły...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie w czasach gdy bitcoin był nic nie wart dla zabawy wykopałem jednego, czy dokładnie 1,2...po czym zapomniałem wszelkich haseł, portfeli, dysk dawno temu umarł. Gdybym go dziś miał :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, krzysiak napisał:

Panie w czasach gdy bitcoin był nic nie wart dla zabawy wykopałem jednego, czy dokładnie 1,2...po czym zapomniałem wszelkich haseł, portfeli, dysk dawno temu umarł. Gdybym go dziś miał :E

Miałem 300 tysięcy dogecoinów zapomniałem wszystkich haseł swoją drogą :E Magazyn się zkiepścił tak, że głowica zaparkowała w talerzy niczym brony w polu nigdy później nie widziałem takiej katastrofy HDD (ps. Je**ać samsunga). Czułem się wręcz świetnie jak Musk robił spekule i pomyślałem no ch*j mi w dupę 300k $ by mi się teraz przydało :cry:. Na szczęście  przynajmniej 1 BTC udało mi się sprzedać kiedyś za 1.1k zł więc i tu się cieszę, bo znając życie to jakbym go miał na górce, to by mi spłonął dom razem z portfelem :E

• Like 1
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.05.2024 o 22:14, DarasXX napisał:

Postanowiłem ochłonąć i na spokojnie podejść do tematu, iiiiiii.... jutro wysyłam ten syf tam skąd przyszedł, czekam na zwrot, trudno, będę tydzień może na lapku z integrą który chodzi i tak lepiej niż mój pc z tym czymś... bo karta graficzną bym nie nazwał tego. Dołożę 100zł i mam 3060 12Gb a jak 200zł dołoże to 4060 już będę miał bo za to gówno za przeproszeniem dałem 1220zł i to najgorszy możliwy zakup jaki dokonałem w życiu.

Zgadzam się z tobą kilka lat miałem RX580GB z AMD nie było z nim problemów z grami ale ostatnio już karta przestała działać w grze sypiąć błąd sterownika ale tylko pulpit działał.

Bez wahania kupiłem nowy RTX 4070 i nie żałuję decyzji nie martwiąc niczym tylko sterownik załadować i reszta za wszystko samo zrobi. Gry chodzą bardzo stabilnie jak skała i mam max w każdej grze150fps w rozdziałce 1440P

• Haha 4
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezła odklejka przyjacielu :) Porównujesz gruza od którego o ile dobrze kojarzę bywa szybsze 780M do RTX 4070. W sumie to dzięki, bo nieźle się uśmiałem z tego porównania. 

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tombyczale wiesz, że po tylu latach to i geforce mógłby umrzeć?:E

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.05.2024 o 14:47, krzysiak napisał:

ale wiesz, że po tylu latach to i geforce mógłby umrzeć?:E

Spotkałem dzisiaj na ulicy człowieka w czarnej kurteczce o azjatyckich rysach twarzy i mówił "No this is impossible!"

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi