Skocz do zawartości
azgan

God of War Ragnarök - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Miod na uszy! Ogram jedynke ponownie tym razem na PC jak zapowiedza Ragnaroka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie grałeś w 2 to obsrasz się ze szczęścia. Gierka jest uber wypas a zadania poboczne to klasa sama w sobie. Wk***iają tylko te mechaniki z rozwalaniem kłączy gdzie musisz sieknać toporem pod odpowiednim kątem aby przeciął 3 jednocześnie. Cała reszta 
images?q=tbn:ANd9GcQV4M6yGwm1sgDzrmL03dr

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko jedynke ogralem na ps4 na premiere i mam na PC ale zostawie sobie ogranie krotko przed Ragnarok :D

Ja dla jedynki na premiere kupilem konsole i TV i jaralem sie wszytskim!

Genialny dokument! Ogladalem z 5x :rotfl:

Sa polski napisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki chętnie sobie obejrzę jak wrócę na kwadrat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna z najlepszych gier ostatnich lat. Będzie ogień na PC!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam, jedyna gra w której mam tzw platynę. Jako, że ograłem, to nie będę do tego podchodzić, tak jak do każdej gry z PS5 na PC. Grajta, dużo lepsza niż jedynka- moim zdaniem.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam

QZ0XEP7.jpeg

😎😎

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten co maxuje gry :yuppie::soczek:

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pięknie, ja chyba przejdę 3 raz przed premierą Ragnaroka, raz było na PS4, drugi raz już na PC.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Fabularnie 10 klas wyżej od dość monotonnej często jedynki, ale niestety gameplayowo tak samo okrutnie średnie, chyba najgorsza metroidvania w jaką grałem. Jeszcze brak swobody w poruszaniu się okej (czyt. brak skoku, chodzenie korytarzami), da się przeżyć - taki remake RE4 i remake Dead Space też mają korytarzowe lokacje, ale jak już do tego konstrukcja lokacji leży i kwiczy, to cały aspekt metroidvanii można spuścić w kiblu xD Na dokładkę - walka też jest raczej średniawa, a dobrych bossów można policzyć na palcach jednej ręki typa pracującego przy prasie hydraulicznej. Moim zdaniem to jedna z najbardziej przereklamowanych dużych gier ever, jeszcze przynajmniej Ragnarok broni się faktycznie niezłą fabułą i genialnymi postaciami (Odyn i Thor skradli moje serce), ale te salwy 10 dla jedynki to dla mnie do dziś zagadka xD I mówię to jako osoba, która ogólnie lubi powolne gry/symulatory chodzenia/interaktywne filmy, tak tutaj gameplay był zwyczajnie męczący i działał na niekorzyść bardzo dobrej historii. Najwidoczniej jestem jednak w jakiejś mniejszości xD

Edytowane przez Przemcio666
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież dana gra nie jest dla każdego, ona może mieć 10/10 noty, a komus się podobać nie będzie ? Tak jest w przypadku mnóstwa gier. Ile to dobrych gier wychodzi a nie zagram w nie nigdy to nie jestem w stanie zliczyć 🤣

A jak walka wdg ciebie jest średnia to faktycznie nie twój typ gry ;) Bo akurat to coś co mocno stoi za ta gra.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do tej pory się zastanawiam, jak gow wygrał goty z rdr2 w 2018

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
14 godzin temu, z1k napisał:

Czekam

😎😎

Już dawno zrobione. :P

Screenshot-2024-05-18-at-10-46-10-202405

Nie czekam. :E Nagrałem się już w tę grę.

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem, jedyna gra w której mam tzw platynę.
eVQlgaM.png

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Phoenix. napisał:

Przecież dana gra nie jest dla każdego, ona może mieć 10/10 noty, a komus się podobać nie będzie ? Tak jest w przypadku mnóstwa gier. Ile to dobrych gier wychodzi a nie zagram w nie nigdy to nie jestem w stanie zliczyć 🤣

A jak walka wdg ciebie jest średnia to faktycznie nie twój typ gry ;) Bo akurat to coś co mocno stoi za ta gra.  

Ja o tym wiem jak najbardziej, jestem też osobą, która potrafi spojrzeć na grę z perspektywy innych osób, również GoW'y w teorii są bardzo w moim typie - trzecioosobowe metroidvanie połykam jak Sasha Grey w primie, uwielbiam klimaty mitologii nordyckiej, uwielbiam dobrą walkę w zwarciu... a to ten jedyny przypadek, kiedy zwyczajnie nie rozumiem skąd te wszystkie ochy i achy, naprawdę, jestem w stanie zrozumieć osoby, które wyczekują kolejnego generycznego Assassyna od Ubi, jestem w stanie zrozumieć dlaczego ktoś daje 10 Starfieldowi, ale nie jestem w stanie ogarnąć dlaczego GoW jest taką "perłą", kiedy w tej grze absolutnie wszystko poza fabułą i grafiką jest co najwyżej ok i nie robi nic nowego czy zaskakującego, dobra gra - jak najbardziej, mesjasz - no nie za bardzo.

Oczywiście mój post nie miał na celu, by wywołać tu wielką dyskusję - jeśli dla kogoś to gra 10/10, to spoko, nie przeszkadza mi to czy nie wiem co, po prostu to dla mnie taki dziwny przypadek, a jeszcze tak jak ktoś wspomniał wyżej - wygrało naprzeciw takiemu RDR2, które faktycznie jest mocno dzielące i specyficzne (i w 100% rozumiem osoby, którym nie siadło), ale z drugiej strony pokazało zupełnie nową jakość, inny poziom immersji i przywiązania do detali w grach, GoW za to nie robi nic nowego, a gameplayowo jest co najwyżej poprawny, w dodatku pierwsza część to w zasadzie kalka fabuły pierwszego TLoU z innym zakończeniem. Takie typowe Sony game, które nie robi niczego wybitnie poza tym, że dobrze działa, ma ładną grafikę i często dobrą fabułę.

Anyway, jeśli jedynka Wam tak siadła, to jak najbardziej dobrze dla Was, bo pewnie Ragnarok rozwali Wam łeb - u mnie odkupienia nie było niestety, fabularnie za to jest naprawdę kozacki, a to jak zagrane są niektóre postaci to absolutna poezja, żałuję, że tylko ten jeden aspekt mi się w tej grze podoba : f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabularnie pacing jest trochę rozwalony:

te przechadzki młodym "w krainie wróżek"z Angrbodą zupełnie nie potrzebne i dla mnie zamulały akcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie największy minus tej gry.Zupełnie nie potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.05.2024 o 09:20, Art385 napisał:

Jak nie grałeś w 2 to obsrasz się ze szczęścia. 

Czy w GoW 1 vs 2, jest też taka fajnie widoczna różnica, jak w Horizon 1 vs 2?
Czy to jednak "tylko" c.d. przygód?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Przemcio666 napisał:

kiedy zwyczajnie nie rozumiem skąd te wszystkie ochy

GoW 2018 do było chyba moje najdotkliwsze growe rozczarowanie życia, tym bardziej, że jestem olbrzymim fanem wszystkich (może poza Ascension) poprzednich części. Fabularnie to się nawet klei chociaż kompletnie nie kupuję Kratosa dającego komukolwiek lekcji anger managementu. Za to gameplay nie siadł mi kompletnie. Wolniej, bardziej ociężale (gdzie żonglowanie przeciwnikami), ze zbyt blisko osadzoną kamerą, ataki wrogów sygnalizowane znacznikami, ble i fuj. Do tego zrobili z serii, która odznaczała się bardzo silnym charakterem własnym, kolejną generyczną TPP/Metroidvanię z backtrackingiem rozwodnioną toną bezsensownych znajdziek, których wpływu na walkę w ogóle nie czuć. Walki z bossami są może ze dwie i to najlepsza na samym początku. Oryginalną trylogię(plus te mniejsze z PSP) przeszedłem na titanie ze 3 razy, GoW 2018 nie dałem rady skończyć.

Mógłbym marudzić i marudzić :P ale zostawię tu tylko walkę z Kronosem z trójki. To jest mój Kratos i chyba już nie wróci.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.05.2024 o 10:30, Reddzik napisał:

Polecam, jedyna gra w której mam tzw platynę. Jako, że ograłem, to nie będę do tego podchodzić, tak jak do każdej gry z PS5 na PC. Grajta, dużo lepsza niż jedynka- moim zdaniem.

Ja też polecam i też nie będę tego kupować drugi raz bo już ograłem na PS5 ale niech inni się twraz bawią bo gierca jest dobra 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Jaycob napisał:

Już dawno zrobione. :P

Screenshot-2024-05-18-at-10-46-10-202405

Nie czekam. :E Nagrałem się już w tę grę.

Ale dla tych co grają tylko na PC to będzie bardzo dobry tytuł do nadrobienia 

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Czy w GoW 1 vs 2, jest też taka fajnie widoczna różnica, jak w Horizon 1 vs 2?
Czy to jednak "tylko" c.d. przygód?

To zalezy o co pytasz bo GOW nie ma tak zwalonych dialogow czy misji pobocznych itp jak Horzione w 1 czesci. No i wgl nie ma infantylnych dialogow.  GOW to takie fabularne miesko wiec tam nie bylo az co za bardzo poprawiac w tym aspekcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie takiego przeskoku nie ma, bardziej drobny lifting.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi