Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

azgan

God of War Ragnarök - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Chodziło mi o wizualia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos mi powie bez spilerow jak to wyglada w drugiej czesci jesli chodzi o mape, bo ragnarok ma recykling poprzedniej czesci ale czy sa nowe tereny ?? Tzn napewno sa ale ile ich jest??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Phoenix. recykling jest i to spory ale nowych terenów lub starych wyglądających zupełnie inaczej też jest sporo. Generalnie nie przeszkadza to w tym tytule ale bez spoilerów ciężko będzie to uzasadnić. 

3 godziny temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Chodziło mi o wizualia.

Graficznie jest zauważalnie ładniej ale gra korzysta z tej samej technologii co poprzednia część. Różnica jest dużo mniejsza niż między Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy są plotki o wersji PC ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym roku ale nie ma dokładnej daty 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już oficjalnie 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się dzieje hehe? Widzę, że spokojnie mogę już wywalić PS5.

• Haha 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że tak kurczowo tego Demon's Souls na PS5 trzymają. 4 lata w tym roku mija i nawet słowa o ewentualnym porcie :(

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bojkot?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy dadza FOV,  pelny ekran i w miare to polataja bo nixxes tego nie portuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W jedynce pamiętam były jakieś problemy z memory leak ale ponad to chyba było ok. Port robi to samo studio co jedynkę - Jetpack Int.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodali wsparcie dla wyświetlaczy o proporcjach ekranu 21:9/32:9 oraz NVIDIA DLSS 3.7, FSR 3.1 i Intel XeSS 1.2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej sprzedam PS5 i teraz jedyna konsola, która ma sens w moim przypadku to chyba Switch 2. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wiele tytułów z obecnego Switcha mogę ograć na emulatorze ale realnie mam czas na max 3-4 gry w roku więc chyba mnie stać, żeby kupić grę raz na kwartał. A tak na poważnie jako posiadasz PS5 (moja pierwsza konsola, kupiona na stare lata) to czuję się mocno rozczarowany. Chyba wracam do pecetowego betonu, w którym formalnie tkwię od niemal od 30 lat. Chociaż 3070 to już powoli odrobinę za słaba rzecz żeby cieszyć się graniem w FHD (Hellblade 2). Wasze zdrowie i wracam do MDK2 :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to w inne gry już na konsoli się nie gra, ze nagle jak jakiś ex po 2 latach wyjdzie na PC to konsola traci sens ? 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wyszedł nagle jeden ex po 2 latach:P. W moim przypadku PS5 nie ma już sensu, w Twoim może być inaczej. Nie tłumaczę się bo nie ma takiej potrzeby, każdy zrobi co chce.  Na PC nie ma Last of Us 2 ale to już ograłem. Będzie "konieczność" to kupię PS5 ponownie. Plus dla posiadaczy PS5 tylko taki, że niektóre gry z ceny polecą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Harddrinkingman napisał:

Chociaż 3070 to już powoli odrobinę za słaba rzecz żeby cieszyć się graniem w FHD (Hellblade 2).

W mało gier pan grasz albo kozaczysz na 1440p, z mojego punktu widzenia a gram bardzo dużo w zupełności wystarcza do 1080p i przez to nawet motywacji nie mam do jej wymiany na obecną chwilę.

Hellblade 2? Nic pan nie tracisz - wypierd na 4-5h "grania".

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plus masz dlss enabler i śmigasz nawet w 1440p w 60fps. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gram w sumie niewiele, w większości w 1080p (lub 720p na starszym kompie). Hellblade 2 jeszcze nie posiadam,  no ale jeżeli gra jest na 5h to w moim przypadku jest to jednak chyba zaleta. Inna sprawa czy produkt jest wartościowy czy też nie.

@Phoenix. na PS5 (PS4) jest oczywiście wiele wartościowych tytułów niemniej irytujące jest to, że większość z tych kilku mnie interesujących mogę lub będę mógł wkrótce ograć na PC. W miarę upływu czasu okazuje się, że zakup PS5 (w moim przypadku) był w zasadzie niepotrzebny. Gdyby to był mój jedyny sprzęt do grania to taka opinia z mojej strony wogóle by nie wyszła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Koszt PS5 to grosze w porównaniu z dzisiejszymi PC.

Sam GOW 2 dla mnie był dość męczący, przejście zajęło kilka miesięcy - nie mogłem się przemóc i na pewno ta gra nie ma żadnego pierwiastka WOW, tylko bardziej rozbudowuje to, co już doskonale znamy.

Edytowane przez zozolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 31.05.2024 o 12:52, azgan napisał:

Dodali wsparcie dla wyświetlaczy o proporcjach ekranu 21:9

A to już było ładnie ogarnięte w poprzedniej odsłonie ;) 

Edytowane przez maras2574

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i 2 TB ważyć będzie grane :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Częściowo to pewnie kwestia Krakena z PS5. Wersja na PS5 w dniu premiery zajmowała coś między 80-90 giga, PS4 o 20giga więcej jeśli mnie pamięć nie myli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi