jest jedna hurtownia z której zamawiam (znajdziesz w google po kodzie akumulatora) ale obecnie jest niedostępna, cena 76,26zł. To że tam jest niedostępna spowodowało wzrost cen nawet na allegro.
W Twoim beznadziejnym przypadku nawet zamiennik lub podróbka zachowa się lepiej.
Samemu wymienisz jeżeli masz zdolności manualne, potrzebujesz przyssawki, jakiegoś hotair, może być lokówka/suszarka i płaską sztywną folię/plastikową kartę do gry żeby podważyć klapkę, później masz już z górki.
Według gościa, który od 40 lat trafnie przewiduje wynik wyborów prezydenckich w USA tegoroczne wybory wygra Kamala.
https://www.fakt.pl/polityka/nostradamus-z-usa-przewidzial-wyniki-wyborow-wygra-harris-czy-trump/gg8qp9l
Tamten czas nie ma przełożenia na to co teraz jest, a to różnica jednej serii. Jak wchodziły 4090 i 4080 to 3090 i 3080 mocno trzymały ceny. Tu też nie polecą 4xxx aż tak szybko w dół. Nie mają co na to liczyć ci co na używki polują.
Ja nawet nie chcę sobie przypominać, wyparłem to z pamięci i zalałem betonem za ile w czasach niedoboru kart graficznych zapłaciłem za RTX 3090. Więcej, nie byłem wcale nawet w połowie stawki jeśli chodzi o to ile ludzie płacili.