krzysiak 3166 Napisano 16 Lipca @Passt9900x3d będzie w grach wolniejszy od 9800x3d...jak ma to miejsce w przypadku 7900x3d vs 7800x3d Także jak coś to lepiej będzie patrzeć właśnie w kierunku 9800x3d albo na bogato 9950x3d 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Passt 415 Napisano 16 Lipca I temperatury powinny byc przyzwoite na takim 9800x3d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Phoenix. 12093 Napisano 16 Lipca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1178 Napisano 16 Lipca O, ciekawe czy prawdziwy. Na Intel musiałbym z 400W pocisnąć i schłodzić aby dobić do 43k 😎 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melitarny 132 Napisano 16 Lipca W dniu 15.07.2024 o 14:58, TheMr. napisał: Jednym słowem mogę zostać na 5800X3D nadal Marne przyrosty w CPU, perf/watt fajnie że idzie do góry ale w 1440p to 9700 będzie równy 5800X3D czyli można czekać na 5070/5080 i mieć spokój na kolejnego gena CPU. Am4 jest i będzie legendarna podstawka. Patrząc na ZEN5, mogę z łatwością dobić do 10-ciu lat na płycie B350. Chyba że znowu pojawi się jakaś gra cisnąca CPU w którą warto będzie zagrać. Tylko co to mogłoby być? Może GTA6 ale pewnie to exclusive na konsolach to będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Phoenix. 12093 Napisano 16 Lipca 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: O, ciekawe czy prawdziwy. Na Intel musiałbym z 400W pocisnąć i schłodzić aby dobić do 43k 😎 Prawdziwy, to wynik z filmu Gamer Nexusa jak na azocie krecili 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1178 Napisano 16 Lipca @Phoenix. A coś wiadomo mniej więcej kiedy 9950x3d? Kurde no sam nie wiem co teraz robić. Czy oddawać tego i brać 9950x jeśli wleci do sklepów z początkiem sierpnia czy zostawić tego i czekać do wersji 3d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kelam 3336 Napisano 16 Lipca Może będzie za 3 miechy, może za 5, a może za 8. Nic nie wiadomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doamdor 2443 Napisano 16 Lipca Chyba będzie powrót na AMD. 😆 Premiera AMD tak blisko, a Intela tak daleko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Phoenix. 12093 Napisano 17 Lipca 3D będą mieć premierę lub będę zapowiedziane we wrześniu. Realnie wyjdą przed lub blisko premiery sklepowej intela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Phoenix. 12093 Napisano 17 Lipca https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-9000-zen5-eldora-ccd-to-have-27-higher-transistor-density-over-predecessor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1178 Napisano 17 Lipca 4 godziny temu, Phoenix. napisał: 3D będą mieć premierę lub będę zapowiedziane we wrześniu. Realnie wyjdą przed lub blisko premiery sklepowej intela. Jaki jest sens takiego podziału? Nie mogą po prostu zrobić 3d? To wynika z czegoś konkretnego? W sensie tylko 3d. Po co wypuszczać bez 3d,żeby 3 miechy później dać z 3d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiak 3166 Napisano 17 Lipca Żeby więcej zarobić 2 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zhao 2764 Napisano 17 Lipca Ja na X3D czekać nie mogę więc mam nadzieje,że jak wleci 99xx to się zrówna z 7x3d - Jeśli nie to biorę 7950x3d i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galakty 6429 Napisano 17 Lipca Bo bez 3D ma wyższe taktowanie i zastosowanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1178 Napisano 17 Lipca W teorii, w praktyce chyba każdy czeka na 3d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Passt 415 Napisano 17 Lipca Np. ja czekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiak 3166 Napisano 17 Lipca 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: W teorii, w praktyce chyba każdy czeka na 3d Gracze tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMr. 4730 Napisano 17 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: Jaki jest sens takiego podziału? Nie mogą po prostu zrobić 3d? To wynika z czegoś konkretnego? W sensie tylko 3d. Po co wypuszczać bez 3d,żeby 3 miechy później dać z 3d. To samo mówiłem i myślałem że AMD powinno mocno zastanowić się nad premierami i pozycją swoich CPU kiedy X3D przesuwają co raz bliżej premiery zwykłych CPU. X3D zarezerwować dla 6/12 i 8/16 a non x3d dla 12/24 i 16/32 procesorów w mainstreamie. Ewentualnie wypuszczać tylko X3D w mainstream a w TR non i zaczynać od 16/32. Edytowane 17 Lipca przez TheMr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1178 Napisano 17 Lipca Ale czy ta różnica bez 3d jest faktycznie tak duża w programach użytkowych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smogsmok 1256 Napisano 17 Lipca Wynik z blokiem wodnym optimus i radiatorem MO-RA3 Nie był w stanie zrobić więcej niż 5.3ghz all core przy 60C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stjepan666 7186 Napisano 17 Lipca AMD Turin zaoferują aż 384 wątki i będą bardziej energooszczędne niż kiedykolwiek To brzmi tak nie dorzecznie że z Intela w tym segmencie nie będzie co zbierać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 302 Napisano 17 Lipca Intel latami babral sie w monolity 14/10nm, ciagle opoznienia, wtopy projektowe... AMD robi PRZECIETNE procki Ryzen 1gen z genialnym planem rozwoju step by step. W miedzyczasie pracownicy, a nie gora uparcie stworzyli Threadrippera, ktory tez nie powalal az tak - 6 lat pozniej Intel nie m czego szukac w kategorii serwerowej xD Firma jest tak dobra, jakich ma pracownikow i tu sie to potwierdza w 100%. Raja odchodzi z AMD i jest poprawa w Radeonach, a Intel z GPU dalej w czarnej D po tym co im zostawil Raja. 1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 662 Napisano 17 Lipca Plocie, plociami ale fajnie by to wyglądało https://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-zapowiada-procesory-zen-6-i-zen-7-czego-mozna-sie-spodziewac.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doamdor 2443 Napisano 17 Lipca 6 godzin temu, rybek napisał: Intel latami babral sie w monolity 14/10nm, ciagle opoznienia, wtopy projektowe... AMD robi PRZECIETNE procki Ryzen 1gen z genialnym planem rozwoju step by step. W miedzyczasie pracownicy, a nie gora uparcie stworzyli Threadrippera, ktory tez nie powalal az tak - 6 lat pozniej Intel nie m czego szukac w kategorii serwerowej xD Firma jest tak dobra, jakich ma pracownikow i tu sie to potwierdza w 100%. Raja odchodzi z AMD i jest poprawa w Radeonach, a Intel z GPU dalej w czarnej D po tym co im zostawil Raja. Najwidoczniej do końca wierzyli, że TSMC jest w ich zasięgu ręki, lecz już dawno TSMC zostawił ich w tyle. Gdyby Intel kilka lat temu skorzystałby z technologi TSMC, to AMD miałoby problem. Lecz z tego co czytałem Intel skorzysta z technologi TSMC, więc kolejne lata zapowiadają się bardzo ciekawie. 12 godzin temu, krzysiak napisał: Żeby więcej zarobić Zarobią, kupi się najpierw zwykły procesor, a później X3D, żeby na jesień skonfrontować te procesory z 15gen. 😄 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach