Skocz do zawartości
azgan

Astro Bot - PS5

Rekomendowane odpowiedzi

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Chyba najciekawsza gra z całego pokazu State of Play :E Byle tylko z ceną nie przesadzili i będzie dobrze. Widać też, że twórcy starali się zrobić coś co nie będzie kopią jedynki w innym settingu. Trzeba przyznać, że Japończycy umieją w platformówki i widać to zarówno po Nintendo jak i Team Asobi.

"In this brand-new game, you will explore 6 galaxies and over 80 levels in search of Astro’s scattered crew. "

https://blog.playstation.com/2024/05/30/astro-bot-arrives-on-ps5-september-6/

Zaszaleli i to konkretnie.

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie to wygląda kiedyś po taniości się to ogarnie bo jednak 300+ zeta za platformówkę (jak będzie full cena) to trochę sporo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście wolę zapłacić nawet 329 zł za obszerną platformówkę gdzie widać, że kreatywność z twórców wręcz kipi niczym woda w garze aniżeli wydać to na jakiś chłam "AAA".

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra gra do zestawów z PS5PRO będzie żeby było co na starcie potestować 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak nie przepadam za takimi grami, to akurat w to bym pograł - darmowe "demko" było świetne, jeśli tak samo wykorzystają funkcje DualSense'a jak tam, to może być bardzo przyjemna platformówka. Będę śledził i może się pogra, ale to też nic na co bym jakoś hardkorowo czekał xD

Edytowane przez Przemcio666
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać że naoglądali się Kirbiego, Mario i Yoshiego :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już w 2018 roku Astro Bot Rescue Mission było lepsze od Mario. Nawet jeśli się wzorowali, to uczeń przerósł mistrza ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy uczeń przerósł mistrza, to się można akurat kłócić. Rescue Mission robi po prostu świetny użytek z technologii VR. Gdyby Nintendo miało swoje gogle, to dostałbyś pewnie coś podobnego, jeśli nie lepszego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choćby obok Super Mario Odyssey Astro nawet nie stał, również nie wiem w którym miejscu uczeń przerósł mistrza. Jedynka przygód robocika była darmóweczką dodawaną do konsoli, którą mało kto kupiłbym w pełnej cenie. Pograłem 2-3h, głównie w ramach testów możliwości nowego pada, po czym o grze zapomniałem. Kolejna część nie bardzo mnie więc interesuje, nawet jeśli zapowiada się na grę obszerniejszą. Mam nadzieję, że to nie są te wielkie hity Playstation na najbliższe lata. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VR z pewnością podkręcało wrażenia. Szkoda, że w sequelu zrezygnowano z tej technologii. Ma być 80 poziomów, spokojnie mogli dać kilka w VR i wszyscy byliby zadowoleni :)

Astro's Playroom jak na demo technologiczne Dualsense trzymało bardzo wysoki poziom, pełnoprawna gra będzie już tylko lepsza. Sony na nowych konsolach wreszcie ma porządną platformówkę (a nie Sackboya i inne Knacki). Wcześniej ten gatunek był prawie w całości zarezerwowany dla Nintendo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, slafec napisał:

VR z pewnością podkręcało wrażenia. Szkoda, że w sequelu zrezygnowano z tej technologii. Ma być 80 poziomów, spokojnie mogli dać kilka w VR i wszyscy byliby zadowoleni :)

Team Asobi to małe studio a nie moloch pokroju Naughty Dog. Biorąc pod uwagę jak ogromna ma być to gra to z pewnością mieli co robić i to bez zabawy we wspieranie dwóch, kompletnie różnych perspektyw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na to jak świetnie wyszło wykorzystanie gogli w Rescue Mission to aż się prosiło, aby skorzystać z potencjału PS5 i PSVR2. To tylko pokazuje, że Sony już chyba całkowicie olewa ten gadżet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Kris194 napisał:

Team Asobi to małe studio a nie moloch pokroju Naughty Dog. Biorąc pod uwagę jak ogromna ma być to gra to z pewnością mieli co robić i to bez zabawy we wspieranie dwóch, kompletnie różnych perspektyw.

Astro Bot był ikoną PSVR. Z przecieków od Insomniac wynikało, że gra sprzedała się nieźle, więc człowiek spodziewał się kontynuacji. A tu owszem, pojawia się sequel, ale bez VR. Trochę słabo to wygląda.

Ja na grę tak czy siak mocno czekam, bo uwielbiam poprzednie odsłony, ale mój entuzjazm do PSVR2 mocno opadł. Sprzęt jest świetny, ale wydaje się, że konkurencji bardziej zależy. Trochę podobna sytuacja jak z Batmanem od Mety, tylko tam akurat dostajemy grę w VR, zamiast tradycyjnej odsłony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety wsparcie PSVR2 przez Sony to porażka - dobrze chociaż , że na PC to puszczą to ludzie będą mogli filmy przyrodnicze pooglądać czy coś :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny kandydat do gry roku? A mówią, że kryzys jest. :E 

Ja już swoją kopię zamówiłem w ME. Będę jutro naparzał w robocika. :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wygląda i także bardzo dobrze działa. Tylko kilka spadków do 58 klatek w perf mode. 

Ilość obiektów i fizyka robi wrażenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Jaycob napisał:

Ja nawet nie wiem co to jest zbytnio  :E Pamiętam, że to za darmo rozdawali na premierę PS5 do testów pada, coś tam popatrzyłem, sprawdziłem, pograłem i olałem. To totalnie nie moje klimaty, podobnie jak Ratchet.

Ale to chyba jakaś kolejna część i tym razem jeszcze hajs za to chcą :E.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja też nie wiem, nawet w tą darmówkę do dziś nie ograłem. :E Ale ta część mi się podoba i z tego co widzę na gameplaych dużo bardziej jest rozbudowana, z ciekawymi pomysłami jak w Mario Odyssey. Gierka ponoć na 10h, jak na platformera to sporo. Jutro się przekonam czy faktycznie taka dobra.;)

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi ocenami zero zaskoczenia. To był pewniak.

Nie mogę się doczekać jutra :) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Jaycob napisał:

Ale gra roku to po prostu najlepsza gra w danym roku. Czyli jeśli wyjdą same crapy, to wygra ten najmniej badziewny. Gra roku nic nie znaczy, jeśli przez cały rok brakuje dobrych gier. Final fantasy vii rebirth też miało dobre oceny, a ja męczyłem tę grę do sierpnia :E

Astro bota mimo wszystko zamówiłem. Głosuję portfelem, a nie chcę grać w cinematic woke experience top AAA game, tylko właśnie w gry zrobione z pomysłem i pasją. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie skończyłem pierwszą galaktykę. Gra się bardzo dobrze, ale Rescue Mission na PSVR1 było lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi