Ja się generalnie zgadzam, że większość wiedzy zdobywana w podstawówce i liceum jest praktycznie nieprzydatna. Natomiast zwrócić chciałbym uwagę na to, że to w pewien sposób "wyrabia" mózg, pamięć, myślenie. A nie da się tego wyrobić tiktokiem czy wycieczkami. Co się stanie jak z tego po prostu zrezygnujemy? Ano nastąpi intelektualna afrykanizacja, zmurzynnienie. Będzie trudniej wyłowić osoby utalentowane. Pytanie czy jest to stan pożądany czy nie. Bo ktoś jednak powinien tę cywilizację ciągnąć do przodu. A miliony konsumentów tego nie robią, tylko wybitne jednostki, które jakoś trzeba wyselekcjonować. Oczywiście cywilizacja od tego nie upadnie, ale stagnacja może się przydarzyć.
Nie mam na to jasnego poglądu, aczkolwiek cieszę się, że odebrałem wykształcenie takie jakie było 30 lat temu, a nie takie jakie jest teraz.
Jakby co to po 9 latach w końcu OST z DLC do Bloodborna trafił na Spotify, w preoderze Astro Bota strój huntera był jako bonus... bardzo podobne znaki były przed ogłoszeniem remaku Silent Hilla 2, więc chyba się w końcu doczekamy xD Ale też się nie napalam za bardzo, bo to może być tylko wersja PC + remaster, choć akurat w przypadku tej gry bym kupił nawet remaster, bo kocham + framerate i rozdzielczość na PS4 jest tragikomedią.
Jak urywać na płycie to można dać https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z790-gaming-plus-wifi-13120242/
Z drugiej strony za 950 zł masz Ryzena 7 7700 + jakaś płytka B650 za 6-7 stówek, więc to wychodzi taniej i jest opcja na ewentualny upgarde w przyszłości. Nie wiem czy nie uderzałbym w tym kierunku, bo jednak taniej.