Ok, mamy laskę, z którą nie macie nic wspólnego, o której istnieniu nie wiedzieliście do momentu znalezienia tweeta jakiegoś piwniczaka. Laskę, która nie wie że istniejecie i zapewne ma totalnie wywalone na porady życiowe od randomów z internetów.
Mimo to nagle dajesz sobie prawo do decyzji/porad/sugestii o przyzwoleniu komukolwiek na cokolwiek. Skąd to prawo? Tylko nie pisz że dlatego, że totalnie przypadkowo macie podobny kolor skóry.
Ja gram typem z tarczą i zwykłym mieczem (bez żadnych efektów), wszystkie punkty ładuję w siłę/zręczność oraz wytrzymałość. Nawet mi szkoda wydawać runy aby zagrać bronią, która wymaga inteligencji bo ma tam jakieś efekty magiczne. Na razie idzie w miarę dobrze, choć pewnie jak pojawi się Malenia to będę kwiczał z bólu 😀 Zawsze cienko mi szło z szybkimi i agresywnymi bossami, szczególnie takimi co robią combosy.
Teoretycznie wydajniejsze będzie ustawienie synchroniczne. Bazuję tutaj, co prawda z Ryzenem 9000, na tym teście: https://ithardware.pl/testyirecenzje/ryzen_9000_test_ram_6000_6400_7000_mhz-34697.html
Nie zaszkodzi jednak samemu sprawdzić i zrobić porównanie w jakiejś grze. Jak nie masz miejsca procesorowego, to możesz ustawić rozdzielczość 720p i wydajność będzie zależeć zwykle od procesora.