Skocz do zawartości
sephii88

[Zamknięty]Morele net pozew

Rekomendowane odpowiedzi

Zdaje mi się że autor szuka ludzi którzy mają większe problemy z tym sklepem aby się pod nich podczepić i razem kupą ruszyć na sklep. Standardy się zmniejszają, niestety po obu stronach lady (stwierdzenie ogólne bo zara będzie interpretacja że to do tego konkretnego przypadku, otóż nie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, amp41 napisał:

No panie przecież to sprawa życia i śmierci była, może coś mu wyginęło w grze przez to opóźnienie 😁

Straty w Farming Simulator bo mu dziki kartofle na polu wyjadły :E 

• Haha 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wrażenie że co rok powstaje temat takiego don kichota 🙂

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, sephii88 napisał:

Procesor za 2.5k tutaj chodzi o to że opłaciłem dostawę ekspresową by otrzymać go następnego dnia a nie 5dni później.

16240138410523.jpg

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, amp41 napisał:

Zdaje mi się że autor szuka ludzi którzy mają większe problemy z tym sklepem aby się pod nich podczepić i razem kupą ruszyć na sklep. Standardy się zmniejszają, niestety po obu stronach lady (stwierdzenie ogólne bo zara będzie interpretacja że to do tego konkretnego przypadku, otóż nie).

Czyli "wysoki sądzie, wprawdzie mi się nic strasznego nie stało, ale skoro przyprowadziłem pana, któremu się stało, to czy sąd by nie dorzucił troszkę więcej odszkodowania także dla mnie, prosszeeeeeę"? ;) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy myślicie, że to jest max odklejenie ludzie potrafią robić zwroty jak pierdoła za 50zł zostanie dostarczona w ciągu 2dni zamiast 1dni z winy przewoźnika.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ode mnie typ nie odebrał przesyłki nadanej poprzez OLX inpostem bo w piątek byłem na wyjeździe i zamiast dostać w poniedziałek to przyszła we wtorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludki błąd zdarza się nie ma sensu robić afery 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat Morele chyba ma na swojej stronie licznik "zamów do takiej i takiej godziny, a paczkę wyślemy jeszcze dziś" i jest to chora godzina, taka sama nawet w niedzielę czy sobotę :)
Więc sąd może nie koniecznie, ale reklamacja do UOKiK za fałszywą reklamę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi cię praca na magazynie w weekendy na kilka zmian? Poczytaj sobie o Amazonie w Polsce.:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Właśnie wszedłem na morele i nie widzę, czegoś takiego. Jest tylko szacowany czas dostawy, przeważnie na pojutrze jak zamówisz teraz w niedzielę, również dla większej dokładności można podać kod pocztowy.

W filtrach widzę, opcję "złóż zamówienie do 17:00, a towar wyślemy tego samego dnia roboczego"

Ja sam wraz z moją żoną zamawiamy rocznie w sklepach online 200+ i pod ~300 nawet przesyłek, dawno przestałem się pruć o opóźnione dostawy, to nie ma sensu. A i tak mam olbrzymi komfort bo nie muszę latać po sklepach za każdą pierdołą i wszystko przychodzi pod drzwi, albo do paczkomatu.
Jest za dużo zewnętrznych czynników, aby się pruć i szkoda na to czasu, a najczęściej dostawca zawala. Ale ogólnie 90%+ paczek przychodzi na czas. Nieliczne tylko zaliczają opóźnienia, a takie powyżej 3 dni to może 1-2%. A bywają i sytuacje, że paczka przyjdzie wcześniej niż wisi w sklepie przy zamówieniu. Więc ogólnie się wyrównuję :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 godzin temu, bourne2008 napisał:

Dziwi cię praca na magazynie w weekendy na kilka zmian? Poczytaj sobie o Amazonie w Polsce.:E

No tak ale coś za coś, złożyłem zamówienie między 20-21 godziną we wtorek a w środę o 15 kurier już był u mnie. Żaden sklep mi jeszcze nie zaoferował tak szybkiej wysyłki jak Amazon. Musiałem bodajże dopłacić 10-15 złotych ale jak się komuś spieszy to warto. 

Edytowane przez lokiju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak w Polsce, ale w Niemczech niektóre zamówienia Amazon potrafi dostarczać nawet tego samego dnia. Zwykle trzeba zamówić do ~południa i na wieczór tego samego dnia dostawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego jeszcze nie testowałem może w przyszłości będzie okazja. W polskich sklepach przyjęło się, że zamówienie trzeba złożyć do 15-17 godziny i dostawa następnego dnia. Do Amazona jeszcze daleko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale trolololo temat :E

Koleś  chce pozywać prywatnie  korpo które  wywinęło się z milionowych  kar  za wyciek danych  osobowych klientów bo mu procka  w terminie nie dostarczyli  :E :E : E .

@sephii88 tyle pieniążków  nie masz w śwince skarbonce aby nawet ich pozwać ,a co dopiero  na całą sprawę  która   będzie trwać miesiące .

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czaje was po cholere sie wypowiadacie czy da sie czy nie widze na siłe musicie sie wypowiedziec nie mając bladego pojecia i nie czytając dokładnie tego o co mi chodzi. Poprosiłem juz moderatorów o zamknięcie wątku znajde inna droge . Nie szukałem tutaj informacji od mądrych głów z IQ 10 tylko o ludzi z tym samym problemem jak go nie macie nie wiem poco sie udzielacie. 

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, bourne2008 napisał:

Nie muszę czytać. Żona jest zatrudniona w jednym z magazynów we Wrocławiu od samego początku jego istnienia. Ale Morele to nie Amazon.

16 godzin temu, lukadd napisał:

Właśnie wszedłem na morele i nie widzę, czegoś takiego.

Musiało mi się pomerdać. Robiłem w pierwszym kwartale pełno zakupów na firmę i wiem, że w którymś taki licznik wyskoczył ale nie pamiętam już gdzie. Oczywiście przesyłka została wysłana kilka dni później :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...