Skocz do zawartości
Muminek

Zestaw gamingowy 6500zł z Windowsem

Rekomendowane odpowiedzi

W sensie, będzie grane w rozdziałce 4K?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam monitor 4k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jakiej rozdzielczości zamierzasz grać w te gry o których piszesz? CS czy Fortnite to gry w które raczej nie gra się w rozdzielczości 4K. 

To co masz nie jest złe, sam osobiście raczej brałbym RTX 4070 Super https://proline.pl/koszyk/06eb7fe5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie 650w bronze do 7900 gre. Taki zestaw będzie ciągnął 450w, upalisz ten zasilacz dość szybko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Mam taki model z tym procesorem i grafiką i wydajnościowo jest bardzo dobrze, chłodzenie też z grubsza daje radę - chociaż  teraz w lato procesor łapał po 90C podczas gry. To jednak laptop, więc takie a nie inne parametry chłodzenia ograniczają to co się dzieje z procesorem podczas gry. Jeżeli szukasz kompa do zewnętrznego monitora (nie napisałeś jaka rozdzielczość) to warto pomyśleć nad rtxem 4070, który w wyższych rozdzielczościach będzie szybszy wyraźnie od 4060: ASUS TUF Gaming F15 i7-13620H/16GB/1TB/Win11 RTX4070 144Hz - Laptopy 15" - 16" - Sklep komputerowy - x-kom.pl wiem, że pisałeś o AMD a nie Intelu, ale to 13th gen i w sumie nie ma 100% pewności, że oksydacja i degradacja następują też w mobilnych prockach. Moim zdaniem warty tej dopłaty.
    • Co prawda nie na temat, ale: Też lubię eksplorować, ale przeciwnie, tylko we współczesności, ewentualnie blisko współczesności. Ulubione gry: seria GTA, Far Cry, Tomb Raider, Stalker. Takie wybitne gry, jak Wiedźmin 3, czy RDR2 mnie nie kręcą. Wiedźmina nawet nie spróbowałem, RDR2 spróbowałem i nie gram dalej. Najbliżej do premiery nowej gry, to Stalker 2 i liczę na to, że leciwa już RTX3070 jeszcze da radę w 1440p, najwyżej zjadę z detali. Potem będzie długie czekanie na Far Cry 7 i GTA 6 i myślę, że pod te gry trzeba będzie zmienić kartę na RTX 5000.
    • Taak, dodaj jeszcze, że windows za 1 zł z kluczykowni, a klawiatura i mysz będzie po starym kompie itd. Tak samo mogę napisać, że tylko ignorant kupi PS5 Pro za 3k. Wystarczy czyhać na okazje życia na pepperze.  A jak wejdziemy na rynek używek to już w ogóle konsole są bezkonkurencyjne. Ktoś kupił od @Jaycob PS5 w zestawie z grą za 1.4k (gdzie sama gra jest warta 250 zł). Poleć mi coś lepszego w tej cenie.
    • A co sądzicie o tym asusie?  https://www.x-kom.pl/p/1196644-laptop-15-16-asus-tuf-gaming-a15-r7-7735hs-32gb-1tb-rtx4060-144hz.html
    • I tu się odnoszę do ignorantów Taki policzy obudowe za 300, jakies led badziewia... i sie robi 5000... Ktoś kto się kreci w temacie kompów wie ze w promce za 2000 można kupić rx7800xt, wziac 5600x na am4 z b550,  przy sprzyjających wiatrach taki szkielet za ~3000zł wychodzi, wiadomo trzeba troche sie znać i nie bazowac ze kupisz to jak idiota ot tak jednym klikniecie... No i napisałem PRAWIE... a sumarycznie za niewiele ponad 4k masz killera ps5pro...
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...