bpjl 0 Napisano 23 Lipca Cześć, Po latach użytkowania moja Motorola One Vision powoli odchodzi na emeryturę. To znaczy telefon jest jak najbardziej w porządku, i wystarczający dla mnie, ale niestety bateria to już śmieć. Sensownych zamienników brak a wszystko, co można kupić to chińskie podróby warte tyle, co zeszłoroczny śnieg. Zatem zacząłem się orientować co by można zakupić do 2000zł. Oczywiście jak to bywa z internetem — im więcej czytam i oglądam testów, tym mniej wiem. Pierwotnie byłem prawie zdecydowany na Motorolę Edge 40. Potem może na Motorolę Edge 50 Fusion. Finalnie jednak odpuszczam telefony z zakrzywionymi ekranami. Dlatego z ciężkim sercem odsunąłem Motorole na bok. W budżecie do 2k tak naprawdę jest parę ciekawych telefonów (wg. oglądanych rankingów). Z tej grupy postanowiłem skupić się na dwóch: - POCO X6 Pro - OnePlus Nord 3 No i tutaj utknąłem. Dlatego może po któtce wypunktuję, o co mi chodzi: - wydajność - zależy mi żeby telefon działał płynie i był responsywny mając uruchomione parę aplikacji mapowych, przeglądarkę www, aparat, itd.. - gry - kompletnie nie używam - aparat - wiem że w tym budżecie nie mam co wymagać cudów, jednak chciałbym, żeby zdjęcia coś tam sobą reprezentowały. - ekran - miałem powyższe telefony w rękach i OLED z wyższym odświeżaniem chyba mi się spodobało - bateria - tak, bardzo chętnie poproszę, żeby długo trzymała Wiem, że tuż za progiem jest premiera OnePlus Nord 4. W promocji przedsprzedażowej nawet mieści się w budżecie. Mam z nim jednak 2 problemy: - póki co do testów dostali go tylko jacyś youtuberzy i inni testerzy. Brak opinii zwykłych użytkowników. A to dla mnie jak kupowanie kota w worku. - na tę chwilę brak szkieł hartowanych i etui. Nie jestem chamem ze sztachetą, otwierającym piwo telefonem, ale też nie chucham ani nie dmucham na te urządzenia. Wolę od samego początku mieć go zapakowany w zbroję. Może macie jakieś uwagi na temat tych 2, wyżej wymienionych, telefonów? A może macie inne propozycje? Jeśli tak to dlaczego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Puma 90 Napisano 23 Lipca Ogólnie Poco stawia na wydajność a nie aparat, ludzie czasami narzekają na aparat w Poco. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zindo 0 Napisano 24 Lipca Do 2k powinieneś złapać Xiaomi 13T oraz Nothing phone 2a. Sobie kupiłem Oneplusa Nord 3 - dość równy we wszystkim. Bardzo szybki. Aparat główny więcej niż wystarczający. Żona mająca Galaxy S20 FE powiedziała, że chyba robi fotki lepsze. Bateria mogłaby trzymać dłużej ale za to jest szybkie ładowanie 80W z ładowarka w zestawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpjl 0 Napisano 26 Lipca Wypór padł na OnePlus Nord 3. Temat zamknięty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrKetiw 1918 Napisano 4 Sierpnia S23 z zegarkiem w gratisie i Cie wyjdzie poniżej 2000 zł po sprzedaży Watcha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach