Widzisz jak już przewidziałem Twoją argumentację...
Intel na swoim obrazku na bank wybrał gry gdzie strata jest największa, a nie najmniejsza. Na bank
Sebastian Oktaba też pewnie na nowo ustali spis testowanych gier za 2 tygodnie 🤣🤣🤣🤣
@PiPoLiNiO, teraz się zastanów, że to wszystko co napisałeś dotyczy tylko 2 gier więc jakie to ma znaczenie? 😁
Nieźle się przeszacowałeś z tym 20%. Ja sobie zapamiętam tą twoją odpowiedź i przypomnę ci ją po premierach i testach.
Podstawka Intela jest już martwa, zarówno na 14 jak i właśnie pokazaną 15 generację.
Co do AM5 to AMD obiecuje wsparcie do 2027 roku, a konkretnie "beyond 2027" czyli nawet dłużej.
Raczej nie są, korekta procesu produkcyjnego to ogromne i bardzo kosztowne przedsięwzięcie wymagające również przeprojektowania samego procka (bo układy są projektowane pod konkretny proces produkcyjny w najdrobniejszych szczegółach).
W tamtych latach miałem 8800gts 320, potem się wkurzyłem i kupiłem hd4850 (to była świetna karta), potem taka większa karta to był hd5870 (to był kocur, mega skok wydajności). No i tak przesiedziałem na niej do czasów gtx1060, następnie RX470 8GB i to był mój ostatni Radeon. Potem wpadały tylko NV ale patrząc na to co się dzieje to nie wykluczam, że kiedyś znów zagości Radeon.