Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

showmeyourpotatoes

Monitor 34 cale iiyama G-Master Red Eagle GCB3480WQSU-B1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Czy znajdę coś lepszego od tego monitora w porównywalnym budżecie? Nie chcę na nim oglądać filmów ani grać w gry, ma jedynie pomieścić jak najwięcej rzeczy na swoim ekranie. Dla komfortu użytkowania chcę by taki monitor miał te 144hz. Obecnie działam na 24 calach fullhd i myślę że takowa zmiana mogłaby poprawić znacząco komfort pracy, choć nigdy z tak dużego i zakrzywionego monitora nie korzystałem.

Dodam jeszcze, że monitor byłby podłączony do laptopa Gigabyte g5, który posiada rtx 3060, fullhd 144hz. Czy nie będzie żadnych komplikacji przy podpinaniu takiego sprzętu? 

Edytowane przez showmeyourpotatoes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, showmeyourpotatoes napisał:

komfort pracy

Zdefiniuj jaka praca, bo przykładowo jak z tekstem, to matryca VA będzie denerwować jak przy przewijaniu będą zostawały ciemne smugi za tekstem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Praca na wykresach, dosyć statyczna, o ile można to tak nazwać, czytać teksty raczej będę, ale na zasadzie zwykłego przeglądania internetu, ogólnie praca typu "siedzenie i patrzenie w monitor"

Edytowane przez showmeyourpotatoes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten monitor, i jest naprawdę w porządku. Nadaje się tak naprawdę do wszystkiego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ShaDow_Promasz ten monitor na stopie czy jakiś uchwyt? Zamówiłem go i zastanawiam sie teraz czy moj uchwyt atlas 100 wytrzyma😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam go u siebie na oryginalnej podstawce i mi akurat ona pasuje. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak fps? Bo pewnie jakoś 20-30 procent będzie mniej niż na 2560x1440p. Daje radę Ci ta 4070 super?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Około 20% spadku jak przechodziłem z 2560x1440, ze wszystkim na razie daje radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można poratować Lossless Scaling 2.10.1 i żadna rozdzielczość nie straszna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

też się zastanawiam nad tym ekranem, tylko chciałbym do gier, ale pracuję dużo z tekstem i tabelami i czy zakrzywienie bardzo by utrudniało pracę. Na plus duży ekran.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi