Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam laptopa do +/- 5000zl. Przede wszystkim będzie wykorzystywany do gry w fife oraz Europę universalis. Myślałem nad Dreammachines RG4060-15PL37 ale ponoć mocno się grzeje. Co innego polecacie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To od siebie polecam spojrzeć na 15 calowy ASUS TUF Gaming A15 z przyzwoitą matową matrycą IPS o rozdzielczości FHD i 100 procentowym pokryciu sRGB oraz jasności na poziomie 300 nitów.
Laptop jest na wydajnym 8 rdzeniowym Ryzenie 7, ma 16GB RAM DDR5 oraz dobrą kartę RTX 4060 z mocą 115W i pamięcią 8GB VRAM. 

Dodatkowo TUF ma potężną 4 komorową baterię o pojemności 5845 mAh, podświetlaną klawiaturę oraz przydatne złącze USB-C z PD i DP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję raczej laptopa z intelem, najlepiej i7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.07.2024 o 17:20, Idzikx04 napisał:

Poszukuję raczej laptopa z intelem, najlepiej i7

W takim wypadku, jeśli nadal chciałbyś zostać z RTX 4060 to radziłbym zwiększyć budżet i zastanowić się nad 16 calowym ASUS TUF Gaming F16 z 14 rdzeniową i7, 1 terabajtowym dyskiem i podobną specyfikacją do A15.
Do 5 tyś zerknij na F15, słabszy RTX 4050, ale mieścimy się w budżecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Moja szklana kula mówi, że RTX 5080 na przełomie luty-marzec, a 5070 w maju. 
    • @aureumchaos, jak nie ma pojęcia co robi to nie powinien w ogóle wchodzić do UEFI. 🙂 Według mnie powinien najpierw przywrócić ustawienia fabryczne, sprawdzić czy nie ma błędów i dopiero po kolei zmieniać ustawienia.
    • Z trójką i czwórką był problem, bo były robione pod presją czasową. Trzecia część w ogóle miała być zupełnie innym projektem a'la arcade. Wrócili na właściwe tory, ale część budżetu została niestety przepalona. A w 4 to już było widoczne na każdym kroku, od połowy gry odwiedzanie tych samych lokacji bez praktycznie zmian.
    • W końcu okroją ten przeładowany program? Za moich czasów uczyli w 90% zbędnych pierdół. I myślę, że szkoła mogłaby uczyć też praktycznych, ponadczasowych rzeczy. Niżej kilka przykładów. 1) Jak się zdrowo odżywiać, dlaczego tyjemy albo nie przybieramy na wadze? 2) Jak odróżnić prawdziwą informację od fejka? 3) Na czym polega populizm i dlaczego jest taki niebezpieczny? 4) W jaki sposób rozmawiać z AI (prompty), żeby uzyskać właściwe informacje? Sporo tego by się znalazło w sumie. Uczenie się na pamięć dat czy klepanie ciągle tych samych wzorów to straszny przeżytek. Kto z nas teraz umiałby wyliczyć całkę na kartce papieru, zamiast wklepać ją w kalkulator? xD Po ostatniej kontuzji barku doszedłem do wniosku, że WF jest bardziej potrzebny, niż się wydaje. Np. gdybym nauczył się bezpiecznie upadać, to nie miałbym dwóch operacji i kilkumiesięcznej rehabilitacji. Takich rzeczy jak koordynacja  powinno uczyć się na WF. Bezwzględnie.
    • Za 4600 widziałem PNY XLR, chyba jedna z chłodniejszych 4080S. To już lepiej moim zdaniem dopłacić niż bawić się w półśrodki. Ja tam kupiłem Zotaca Trinity Black i temperatury max 75 na rdzeniu. Gdybym mógł to wiadomo wybrał  bym kartę z większym chłodzeniem, bo budżet podobny ale moja obudowa nie zmieści dłuższej karty niż 325mm, ale ten Zotac jak na swoje rozmiary ma fajną kulturę pracy. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...