Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam laptopa do +/- 5000zl. Przede wszystkim będzie wykorzystywany do gry w fife oraz Europę universalis. Myślałem nad Dreammachines RG4060-15PL37 ale ponoć mocno się grzeje. Co innego polecacie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To od siebie polecam spojrzeć na 15 calowy ASUS TUF Gaming A15 z przyzwoitą matową matrycą IPS o rozdzielczości FHD i 100 procentowym pokryciu sRGB oraz jasności na poziomie 300 nitów.
Laptop jest na wydajnym 8 rdzeniowym Ryzenie 7, ma 16GB RAM DDR5 oraz dobrą kartę RTX 4060 z mocą 115W i pamięcią 8GB VRAM. 

Dodatkowo TUF ma potężną 4 komorową baterię o pojemności 5845 mAh, podświetlaną klawiaturę oraz przydatne złącze USB-C z PD i DP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję raczej laptopa z intelem, najlepiej i7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.07.2024 o 17:20, Idzikx04 napisał:

Poszukuję raczej laptopa z intelem, najlepiej i7

W takim wypadku, jeśli nadal chciałbyś zostać z RTX 4060 to radziłbym zwiększyć budżet i zastanowić się nad 16 calowym ASUS TUF Gaming F16 z 14 rdzeniową i7, 1 terabajtowym dyskiem i podobną specyfikacją do A15.
Do 5 tyś zerknij na F15, słabszy RTX 4050, ale mieścimy się w budżecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Ale to robią z UK, Włoch, Hiszpanii i Portugalii prowincję?  
    • Drewnianie blaty trzeba dbać, olejować co najmniej raz w roku. Prewencyjnie przecierać. Blaty laminowane mają najlepszy stosunek trwałości do ceny - trzeba się postarać aby je uższkodzić, co jest oczywiście możliwe,. Teraz mam Technistone (spiek kwarcowy) i tutaj póki co nic się nie dzieje (żadne odbarwienia po cytrynie, przyprawach etc.) - a że to drogi materiał był... to przed jego zakupem przez rok robiłem różne testy (zostawianie cytryny, wina, pomidora, rozlanego domestosa) na próbce i nic, nawet w drobnych pracach budowlnaych użyłęm tej próbki (jako młotek, albo pod papier ścierny) i też nic    
    • przy grze myszka i obracaniu jest stutering kamery tzn ruch nie jest plynny. To juz nie pierwsza gra od sony z dokladnie tym samym problemem. Oddalem to bo jak mam  grac padem to sobie kupie wersje na PS5
    • No właśnie chodzi o to, że zabiegi które były w 2 były też w innych częściach. Seria jest m.in. właśnie z tego znana. No faktycznie dzisiaj próba ogrania jedynki może być mocno ciężkostrawna. Ja w nią pierwszy raz grałem po premierze 3. Czytając recenzję 3 dowiedziałem się, to kontynuacja i lepiej zapoznać się z jedynką, więc to było dawno i wtedy grafika jeszcze nie raziła aż tak. Dzisiaj może to być droga przez mękę. Chociaż jeżeli się ma wysoką tolerancję na takie starocie to zdecydowanie warto 🙂
    • @T0TEK przedmiot dotyczący odżywiania ma być osobno w ramach zajęć edukacja zdrowotna. Chemia i fizyka jak pisałem jest od 7 klasy i tak miałaby zostać, tutaj mowa o wprowadzeniu jedynie elementów tych dziedzin ale za to już w klasach 4-6. Po prostu starzejesz się i nie masz wspólnych tematów z młodzieżą. Taka kolej rzeczy. Jak byłeś w liceum też ochoczo rozmawiałeś z 40-50 latkami o wszystkim, w tym o tym co Cię nie interesowało? Nie myl wiedzy o której później piszesz ze wspólnym językiem i tematami do rozmów  14 czy 15 latek nie będzie rozmawiał o polityce, ekonomii, geologii, geografii itp. bo ma to po prostu w danym okresie swojego życia gdzieś i sprowadza tę wiedzę wyłącznie do obowiązku szkolnego. Oczywiście będą wyjątki i robię tu uogólnienie, ale akurat dość zasadne.  Ja zbierałem kapsle i nietypowe puszki, więc czy zbieracz pokemonów pogadałby o drużynach piłkarskich robionych z kapsli, którymi potem rozgrywało się mecze?     Co do WFu to właśnie, nie każdy ma predyspozycje w skakaniu, bieganiu czy sportach siłowych. Ja zawsze lepiej rzucałem piłką, kulą itp. czy wykonywałem inne aktywności siłowe niż np. biegi długodystansowe czy skok wzwyż. Trafiłem akurat na świetnego nauczyciela, który potrafił ogarnąć kto jakie miał predyspozycje i jak było programowo coś na zaliczenie to po prostu się próbowało, a jak nie wyszło, to zaliczenie zamieniał na coś do czego dany uczeń miał predyspozycje. Dzięki temu każdy miał szansę dostać dobry stopień z tego w czym był lepszy. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...