Skocz do zawartości
Gruncio

Zepsuty telefon, odzyskiwanie danych

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć, mam problem z moim Mi 11 Lite. Otóż wczoraj, wracając z wakacji, telefon zawiesił się, a dotyk przestał reagować. Nie mogę go zresetować, ponieważ przycisk do wyłączania nie działa (nie działał już wcześniej). Wyświetlacz cały czas jest włączony i nie wygasł przez kilka godzin (stało się to około 18:00 w sobotę, a ten post piszę o 15:00 w niedzielę). Co ciekawe, godzina na wyświetlaczu zmieniała się przez kilka godzin, aż do 23:59. Komputer nie wykrywa telefonu (próbowałem na dwóch różnych komputerach i kablach USB).

Telefon był ładowany w samochodzie przez ładowarkę samochodową. Podejrzewam, że zawiesił się kiedy wyłączyłem silnik na parkingu, ponieważ na wyświetlaczu jest aktywna ikonka ładowania.

Zależy mi na odzyskaniu zdjęć z wyżej wspomnianych wakacji, ponieważ nie zdążyłem zrobić kopii zapasowej. Czy jest to w jakikolwiek sposób możliwe? Czy oddanie telefonu do serwisu coś da? Proszę o jakieś rady.

Edytowane przez Gruncio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten telefon łatwo jest rozebrać więc możesz spróbować zrobić to samemu lub oddaj komuś z doświadczeniem.

Nie jest pewne czy po odpięciu akumulatora i ponownym podpięciu telefon uruchomi się w ogóle. 

Wszystko wskazuje jednak na uszkodzenie drugiej płyty odpowiedzialnej za ładowanie, transfer danych, dotyk, lcd. Czy telefon miał kontakt z wodą?

Jeszcze zanim go rozbierzesz/rozładujesz/oddasz do serwisu możesz spróbować przez przejściówkę podłączyć mysz na USB a pliki przesłać przez sieć bezprzewodową, martwi mnie jednak to że urządzenie może nie działać skoro już sprawdziłeś pod PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co mówi program xiaomitoolv2 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi