Skocz do zawartości
Krzysiek1414

rtx 4070 super do zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Masz zasilacz Seasonica - nie kombinuj z zamiennikami bo można sobie dupę sparzyć, kup oryginał.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To znaczy jaki oryginał? Seasonic nie produkuje takiego kabla do tego zasilacza. 

Edytowane przez bartek19933

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale ten kabel nie jest kompatybilny z moim zasilaczem Seasonic 1000XP, Seasonic nie produkuje kabla do mojego zasilacza :) . Ja mam 12pin od strony zasilacza, tu jest 8pin. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Cytat

Przewód kompatybilny z następujący seriami Seasonic o mocy 650W i więcej
- Seasonic PRIME (ATX 3.0 models included),
- VERTEX GX, PX and SAKURA,
- Seasonic FOCUS GX and PX (ATX 3.0 models included),
- Seasonic FOCUS Plus Gold and Platinum,
Seasonic Platinum, XP2 and XP3,
- Seasonic X-Series, KM3 and XM2,

Jeśli nie jesteś pewny zapytaj sklep Proline, na pewno pomogą.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jest kompatybilny z seriami XP2 i XP3, z XP już nie :) . Te serie mają 8pin wychodzące z Zasilacza do zasilania karty graficznej, ja mam 12pin. 

Temat z reddita

Wyjścia zasilacza

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę zmylił mnie opis - XP2 i XP3 dali po przecinku więc przyjąłem, że obsłuży podstawowy model + XP2 i XP3.

Poza tym 10 letni zasilacz do nie jest dobry pomysł, jego wydajność energetyczna spadła po tylu latach, działać będzie działał ale kombinowanie z nieoficjalnymi przejściówkami to jest zawsze loteria. Jeśli już to użyć oficjalnej od Nvidii, która będzie w pudełku z kartą. Problem w tym, że nie wiesz jakiej jakości będzie ta, którą planowałeś kupić z Allegro, a jak wiesz była spora afera dotycząca jakości zamienników, topiły się, uszkadzały karty albo wcale nie działały, nawet CableMod zaliczył wpadkę ze swoim nieoficjalnym rozwiązaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne aktualnie

• Tematy

• Odpowiedzi

• Trzecia misja kampanii i mega rozczarowanie póki co.   Schematyczna tunelówka która zgubiła gdzieś klimat.   Rozwalanie hord nie daje żadnego feedbaku, nie czuję satysfakcji z masakrowania armii klonów tylko odliczam kiedy padnie ostatni.  Walka wręcz jakaś taka wyjątkowo ociężała i nieprzyjemna.   Serio, nie odnajduję w tej grze ani klimatu Warhammera ani przyjemności w nawalaniu się.  Jakieś to takie, nie wiem....   Może dzisiaj mi się odmieni i dostrzegę to coś
    • Chyba trochę przesadzasz, bo z tego co pamiętam to ps5 mógł kupić u nas na premierę każdy średnio ogarnięty szympans. Potem oczywiście były z tym  problemy.
    • Wiesz... Bez przesady. Wszędzie są miejsca, których się unika. Jak popatrzysz na statystyki w Polsce, to też nie jest różowo. A statystyki w Polsce wydają się przekłamane. Bo nie każda kobieta zgłosi gwałt czy przemoc fizyczną czy psychiczną. A w przypadku tego drugiego to wcale daleko nie muszę szukać takich osób. Ataku nożownika nie doświadczyłem, ale z rozbitą butelką już tak (w Polsce ).  To nie specyfika miasta / regionu, tylko narodu. Narody wschodnioeuropejskie są agresywne i nerwowe. Zwróć uwagę na zachowanie ludzi, jak im coś nie wychodzi, jak agresywnie ludzie jeżdżą samochodami. Po alkoholu włącza się do tego małpi rozum. Większość zdarzeń jest właśnie z udziałem osób nietrzeźwych.  Na oficjalnej stronie policji można szukać zgłoszeń z konkretnym tagiem. No i jest sporo akcji z nożem, czy to próba zabójstwa żony, kanara, atak na policjantów, itd.  Kurde, nigdy nie startowałem do "pani przy okienku" z czekoladkami. Zawsze wystarczyło być miłym i nienachalnym*     * z tym, że jak to kiedyś mój kolega stwierdził, mam jakiś naturalny talent do rozmawiania z kobietami  
    • Plan na zwiększenie dzietności: 1) Likwidacja emerytur dla ludzi, którzy mają obecnie poniżej 35 roku życia 2) Masowy program socjalny aby każdy miał mieszkanie, którego nie może wynając lub sprzedać   Albo robisz dzieci albo na starość zdychasz z głodu bo nie ma cię kto utrzymać   A poważnie: myślę, że wiele ludzi bagatelizuje problem rynku mieszkaniowego. Jedyne racjonalne wyjście do przeniesienie 90% socjalu w jakiś sposób na mieszkalnictwo socjalne.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...