Skocz do zawartości
gribla

Klawiatura na co dzień - FPSy, RTSy do 800 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć,

Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą, ponieważ wypadłem z obiegu w klawiaturach ze względu na to, że od 2010 roku służy mi po dziś dzień steelseries 6gv2.

Niestety już się wysłużyła i mam double/triple clicki na paru klawiszach, co jest dość uciążliwe.

Czy jest jakaś klawiatura godna polecenia do FPSów/RTSów i na użytek codzienny do ok. 800 zł? Jeżeli istnieje coś lepszego, do czego warto dołożyć to chętnie dorzucę parę złotych. Fajne by było podświetlenie RGB jako „bajer” i np. przyciski do przełączanie piosenek lub głośności, wyciszania mikrofonu tak jak to jest np. w Logitech G Pro ale nie jest to warunek konieczny. Na kablu lub bez, nie ma znaczenia.

Serdeczne dzięki za wszelką pomoc

Edytowane przez gribla
Można zamknąć temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! 

Widze, że nikt nie udzielił Ci żadnej odpowiedzi. W tym budżecie to zacząłbym już szukać klawiatur magnetycznych. W PL łatwo dostępne są dwa modele - Lamzu Atlantis Pro oraz Endgame Gear KB65HE. Oba modele są o tyle ciekawe, że oferują feeling klawiatury mechanicznej, ale jednocześnie możesz sobie precyzyjnie dostosować wysokość punktu aktywacji (od 0.2mm do 3.8mm) jak i moment, kiedy taki przycisk przestanie być aktywowany. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi