Skocz do zawartości
mati12358

Jak zainstalować nowego Windowsa nie tracąc zainstalowanych gier?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanie. Chcę zainstalować od nowa widnowsa a że mam słaby internet z 40gb danych i niby bezimitu danych ale po przekroczeniu łącznie 100gb internet zwalnia tak że można oglądać filmy na yt w 144p i trzeba czekać aż się załaduje. Jak zrobić to aby nie stracić pobranych gier? Musiałbym od nowa 300gb pobierać. Gry mam zainstalowane na tym samym dysku na osobnej partycji. Na dysku c mam widnowsa i jakieś jeszcze sterowniki i małe programy. Czy da się zainstalować od nowa Windowsa nie tracąc danych z innej partycji? 

W ogóle czy da się te gry zgrać na jakiegoś pendrive i przenieść je gdybym kiedyś chciał wymienić dysk to nie chciałbym pobierać tyle GB z tak wolnym internetem z tak mała ilością danych. 

W ogóle mam 2 gry w wersji pudełkowej ale nie mogę ich zainstalować bo Origin zostało zastąpione ea aps a instalator chce mieć Origin... 

I przy okazji jaki inny internet polecacie? Obecnie mam 40gb z cyfrowego Polsatu za 60 zl. Mam też tv za 36 zl z Polsatu i tel z plusa za 22 zl. Nie wiem czy nie za dużo płacę i czy mnie w ciula nie robią z tym internetem bo powieniem chyba mieć taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mati12358 napisał:

Windowsa nie tracąc danych z innej partycji?

Tak, tylko nie kasuj tych partycji przy instalacji to dane na nich zostaną.

Napisz na jakich platformach te gry.

Steam - podajesz w nowej instalacji Steam katalog biblioteki w jakiej są zainstalowane gry i Steam je doda do biblioteki zainstalowanych gier (zdaje się robi weryfikacje plików gry). Steam ma także opcje zapisania kopii zapasowej plików gry, żeby nie trzeba było pobierać.

Uplay / Ubisoft Connect - klikasz przy grze w bibliotece właściwości i możesz podać gdzie jest zainstalowana kopia i Uplay tylko zweryfikuje poprawność plików.

Epic Games - Jak instalujesz grę, to podaj katalog tak żeby ścieżka w okienku z wyborem miejsca instalacji zgadzała się ze ścieżką gdzie była zainstalowana gra i zrobi tylko weryfikacje istniejących plików gry.

Na 100% musisz zwrócić uwagę, aby zrobić kopie zapasową Saveów z gier, bo nie zawsze są zapisywane w chmurze, a często są na dysku C,  gdzieś w katalogu Dokumenty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gry mam na steam i ea app. mam problem też z ea aktualnie bo chciałem pobrać bf 1 (którego nie mogę zainstalować z płyty bo ta wymaga origina a origin już nie ma i muszę pobrać mimio że mam na płycie...) pobierałem go przez ponad tydzien i żużyłem cały transfer danych i wywaliło pobieranie gdy brakowało 4gb... teraz ea chce abym oczywiście pobrał wszytsko od nowa. czyściłem pamieć podreczną i wskazywałewm gdzie gra jest zapisana ale nie znajduje. nie przeszukuje plików tylko od razu pobiera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi