Skocz do zawartości
CiekawePytanie

Brak ostrości w aparacie xiaomi redmi mi 9t

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w tytule telefon nie łapie ostrości, gdy przełączę na aparat szerokokątny czyli od 0.9 do 0.6 to jest ostrość bo to inny obiektyw. Pytanie vo mogło się stać że główny apart nie łapie ostrości i jak to naprawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pewnie uszkodzenie mechaniczne aparatu (ew. wada fabryczna i coś siadło).

Edytowane przez Kyle_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że od upadku, wadę fabryczną raczej bym odrzucił. No trudno skoro to nie wina oprogramowania to chyba nic z tym nie zrobię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

to redmi 9t czy mi 9t (z wysuwanym aparatem do selfie)? mi 9T mam 3 sztuki na części.

Edytowane przez zakk87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
21 godzin temu, zakk87 napisał:

to redmi 9t czy mi 9t (z wysuwanym aparatem do selfie)? mi 9T mam 3 sztuki na części.

Mi 9t z wysuwanym aparatem, źle napisałem z typ dopiskiem redmi.

A na telefonach aż tak się nie znam żeby go tam rozkręcać czy coś innego, nigdy tego nie robiłem a no i trochę czasu też już go mam.

Edytowane przez CiekawePytanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, zakk87 napisał:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/xiaomi-mi9t-aparat

Tutaj masz aparat, nie wiem może nawet taniej znajdziesz. W serwisie lokalnie zapłacisz max 60zl za wymianę. 

No to 100zł by wyszło, według mnie to nie opłaca mi się inwestować. Chyba że bym sam jakoś naprawił ale to się aż tak nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne aktualnie

• Tematy

• Odpowiedzi

• Przecież w skali roku to i tak nie ma większego znaczenia w rachunkach.
    • Cześć, posiadam płytę główną ASUS ROG STRIX B650E-I z modułem WIFI i mam delikatny problem. W momencie gdy nie mam wpiętej anteny i robię w pracy hotspot z telefonu - na speedteście pokazuje mi pełne prędkości pobierania jakie powinienem osiągać czyli około 200MB/s i ping w granicach 30-35 (tak jak mam na telefonie), ale na pasku Windowsa ikonka od WIFI pokazuje, że zasięg routera (w tym wypadku telefonu) jest bardzo słaby, mimo że tak jak pisałem zarówno prędkości pobierania jak i ping są zadowalające (podczas pobierania jakiejś gry na Steam również mam taką prędkość jak powinna być). Do czego zmierzam - mimo pingu, który normalnie nie powodował opóźnień w graniu online - mam dosyć spore lagi, jakby ping był 10 razy wyższy niż pokazuje speedtest. Telefon leży dosłownie obok komputera, mimo to ciężko mi go ustawić tak, żeby siła sygnału na ikonce była pełna. Teraz pytanie - czy jest to spowodowane tym, że nie mam podłączanej anteny, która była dostarczona wraz z tą płytą główną, czy coś mogłem nie tak podłączyć przy składaniu komputera? Nie zastanawiał bym się nad tym, gdyby testy prędkości internetu pokazywały mi dużo wyższy ping, albo internet faktycznie działałby wolniej niż speedtest wskazuje ale tak jak mówiłem - pobieranie gier, oglądanie filmów na netflixie itp. nie wskazuje, żeby coś było nie tak z prędkościami, problem jedynie pojawia się właśnie w grach online - czy to może być spowodowane tym słabym sygnałem, czy muszę mieć cały czas podpiętą antenę od WIFI nawet jak urządzenie udostępniające internet leży tuż przy PC? Dzięki za pomoc.
    • Wcześniej pisaliście, że nie ma żadnych zawodowych osiągnięć. To o czym tu dyskutować? O życiu prywatnym? To Wam nawet wychodzi, tylko że ta rozmowa zalatuje trochę OT  
    • IMO Radeony już się źle zestarzały względem RTXów, gier wymagających RT będzie coraz więcej. Czemu FSR ma coś zmienić? Przecież to nie doda wydajności w RT Radeonom. 12GB VRAM w RTX 4070 jest spoko, więcej ta karta i tak nie ogarnie wydajnościowo. Szyna nie ma praktycznie żadnego znaczenie jeśli wydajność jest odpowiednia, karta ma 36 MB L2 pamięci podręcznej która to rekompensuje w rasteryzacji i jeszcze bardziej w RT, taki RTX 3090 Ti miał 6 MB.
    • W telefonie to nie ma sensu. Jak grasz w cs2 to wiecej fpsów=mniejszy input lag. Tutaj dyskusja rozchodzi się bardziej o tzw. dimishing return. Czyli coraz większa liczba fpsów przy pewnym progu niedaje już zauważalnej(odczuwalnej róźnicy).  Tutaj jes szczegółowa dyskusja na ten temat. I tested the input lag impact of every cs 2 setting. : r/GlobalOffensive (reddit.com)
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...