Skocz do zawartości
Sammath

Laptop głównie do pracy + Photoshop [2500zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć,

szukam laptopa, na którym będę mógł wykonywać proste czynności biurowe, tj. edytory tekstów itp., ale też obróbkę graficzną w programach typu Photoshop, nie zależy mi na jakichś RTXach 30XX, ale zdecydowanie przydałoby się coś lepszego niż integra.

Wiem, że cena ogranicza, a dodatkowo mam jeszcze jedno ograniczenie: muszę kupić laptopa przez sklep internetowy media expert albo RTV Euro. Kiepsko stoję z kasą, a akurat do tych sklepów mam trochę kodów wartościowych, które chciałbym wykorzystać.

Nie musi być turbo lekki, cichy albo trzymać na baterii przez pół dnia.

WIem, że koledzy i koleżanki tutaj głównie podrzucają linki referencyjne do xkomów itd., ale może komuś będzie się chciało coś polecić? :)

Dzięki, pozdrawiam!

Edytowane przez Sammath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-laptop-aspire-3-r7-16gb-512gb-w11.bhtml

Ma słabą matrycę, więc o obróbce grafiki możesz zapomnieć (to wspólna cecha większości laptopów w tym budżecie). Ma wydajny CPU i sporo ram. 

https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-laptop-d1503-r5-16gb-512ssd-w11.bhtml

Ten będzie lepszy, ale jest trochę gorzej wykonany i ma błyszczącą matrycę. Przy czym, matryca jest bardzo dobra, wykonana w technologii OLED. Będzies dobra do obróbki grafiki 

Edytowane przez Stefan999
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się, procesor 5600H będzie gorszy od 5600U?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi