Skocz do zawartości
nieżywy_matrix

Płyta ITX, DDR5, procesor, karta graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli zaczynam się rozglądać za następującymi podzespołami:
Procesor LGA 1700 lub AM5
Płyta ITX jw.
DDR5 1x16gb lub 2x16gb
Karta graficzna za około 1000zł
Najlepiej z fakturą lub w cenie adekwatnej do ofert bez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• @Suchy211 w Polsce nawet wojna defensywna jest nie do pomyślenia bo o co masz walczyć? O zakaz palenia węglem w piecu ? O zakaz używania wody która za komuny pod butem Rosji była "darmowa" i można było brać ile się chcę , o podwyżki prądu i gazu ? , o likwidację ogródków działkowych? , o polityków którzy bogacą się naszym kosztem ? , nie ma nawet jednego powodu żeby bronić terenu Polski, zamieszkać równie dobrze można w Niemczech , Belgii, Holandii, itd i tam sobie żyć 
    • Teraz jak PiS wróci nie będziemy mieli nawet prawa narzekać na to, że politycy kradną, bo zwyczajnie sami to zalegalizujemy.
    • Będzie lepszy od koszyka, na pewno. Nie będzie specjalnie lepszy od kompa za 2200zł bo procesor jest ten sam więc póki nie będziesz szalał z ustawieniami grafiki (czyli dopóki gra będzie siedziała na procku) to wydajność będzie identyczna. I do końca nie wiem jak to ugryźć żeby zrobić więcej fpsów i zmieścić w budżecie. Ryzen 5700X nie będzie wyraźnie szybszy od 5600. Intel 12600KF kosztuje 350zł więcej, plus droższa płyta i razem mamy 450-500zł do przodu (i to pomijając fakt w tej cenie trudno go znaleźć w sklepach z usługa montażu. Ryzen 5700X3D dobrze wypada, ale - wychodzi z polskich sklepów (a jak ktoś jeszcze ma to drożeje), w Chinach dostaniesz za 740zł. I tu pytanie - pisząc o przyszłym upgradzie podzespołów robił byś to sam czy komuś zlecał?
    • Ja akurat do czynienia z wieloma pastami nie miałem, bo głównie MX4 kładłem na każdy procesor. GPU również ,ale to w starych kartach, dla zabawy, na szczęście jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło, żebym w nowym GPU musiał pastę wymieniać w ciągu 2-3 lat. Tutaj bardziej chodziło nie o różnice między tymi pastami, bo pewnie jaką byś nie dał to byłoby na plus. Tylko jak już rozbierać, to wychodzi na to, że PTM jest najtrwalszy i można mieć spokój na długo. Na pewno MX4 na prockach zawsze mi wystarczał na długo, tylko tam zawsze temperatury miałem niskie. W najgorszym wypadku wymienisz jeszcze raz i dasz tym razem PTMa, ale mam nadzieję, że będzie się trzymać dobrze. Łatwo się MX4 nakłada i nie jest gęsta, więc sam jestem ciekaw jak się będzie trzymać, po dłuższym czasie, ale jak widzisz w wątku wyżej Alphacool SubZero wytrzymał miesiąc. Tak, czy inaczej ważne, że na plus i ważna informacja na przyszłość, że można wymieniać samemu w Inno3D. A jak ktoś ma obawy to pisać osobiście, żeby mieć potwierdzenie 
    • Stracic 3 gole w 6 minut to chyba tylko polska potrafi
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...