Skocz do zawartości
Tuor

Jaki amplituner do głośników od kina domowego LG HX966TZ

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam kino domowe LG HX966TZ. Niestety system padł - i kolejny serwis odmówił naprawy - wymagana wymiana procesora, którego nie ma już na rynku, a kolejne wygrzewanie nic nie daje.

chciałem wykorzystać posiadane kolumny i tylko wymienić amplituner na coś "nowego". Wg. instrukcji serwisowej głośniki mają 4 Ohm a subwoofery po 3 Ohm.  Głośniki mają kable z zarobionymi wtyczkami - ale jak rozumiem po ucięciu wtyczki takie kable podłączę bez problemu do innego amplitunera (kłopot jedynie z głośnikami Surround bo one mają 4 przewody a nie 2)? Czy będzie miało znaczenie, że nie wiem który to przewód + a który -? Czy któryś z poniższych amplitunerów się nada?

DENON AVR-S670H / DENON AVC-670H / MARANTZ NR1510 / JBL MA310 czy DENON AVR-X1800H

Z góry dziękuję za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wykluczone, że ten zintegrowany system, ma odpowiedni aktywny podział pasma między subwooferem a satelitami (po stronie ampli), a ponadto satelity mają podział aktywny między gwizdkami a średnio-tonowymi (jeśli mają 4 pinowe wtyczki jak piszesz, to uważam, że jest to wysoce prawdopodobne). Tym sposobem, obawiam się, ze raczej powinieneś sobie darować te kolumny.

Taka jest cena przy niestandardowych zintegrowanych rozwiązaniach (przy zakupie tanio, ale to później jest kompatybilne z prawie niczym).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi