Skocz do zawartości
JacekRTX

Głośniki do ~500 złotych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakie głośniki polecacie w kwocie ok. 500 zlotych? Chodzą mi po głowie Creative 2.0 GigaWorks T40 II lub Edifier R1855DB. W opiniach Edifier miażdzy Creative no i ma bluetotha, całość będzie zasilana Zetką od Creative :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Napisze tylko taka ciekawostke. Pewnie Edifier miazdzy Creative ale moje T20 Series II graja juz 15 lat. Mam je od 2009. Sprzet dlugowieczny i jestem z nich zadowolony. Oczywiscie jest jeszcze pole do poprawy, jesli chodzi o dzwiek w tych glosnikach ale zle nie graja.

Edytowane przez daerragh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Też jakiś czasu temu założyłem podobny wątek i finalnie kupiłem Edifier MR4. I głośniki mogę szczerze polecić. Bardzo fajne brzeminie. Używam ich w ustawieniu tryb monitor + E-Apo + konfig z linku, któy niżej podlinkuje. Nie spodziewałem, że spodoba mi się tak brzmienie z komputerowych głóśniczków, a tu pozytywne zaskoczenie. I do tego białe świetnie wyglądają. :)

068a2a8611566.jpg

https://raw.githubusercontent.com/pierreaubert/spinorama/develop/datas/eq/Edifier MR4/iir-autoeq.txt

Edytowane przez Sidr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.08.2024 o 08:34, lion_cfs napisał:

Z własnego doświadczenia wiem, że nawet te głośniki miażdżą te Creativy

Pewnie tak, T20 grają bardzo dobrze jak na swoje rozmiary, co nie znaczy, że nie ma lepiej grających głośników w zbliżonej cenie, ale za to większych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi