Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

reflexboy

Jak zmienic język z ang na polski w pakiecie Office Linux Mint 22 x86_64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Gdzie mam szukać opcji  a żeby zmienić język  w Pakiecie Office.

Niestety nie mogę się doszukać w najnowszym Linux Mint 22 x86_64 takiej opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie można zmienić języka w Officie.tj LibreOffice,

LibreOfficeCalc,LibreOfficeDraw,LibreOfficeImpress,LibreOfficeWriter.

Przy starszej wersji Linux Mint np 20,3 w LibreOffice mogłem zmienić na język polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo pewnie nie doinstalowałeś polskiego pakietu językowego dla libre office

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• @Grandal Jeszcze nie... https://youtu.be/iDVuQi4gdtk?t=53 
    • To już pora na wpisywanie... "Byłem tu - Waldek z Ciechanowa"? 
    • W sumie 32"(321UPX) jest większa to pewnie dlatego nie widać zasilającego ewentualnie jest inny. Tutaj dołączyli z taką krótką końcówką. Całe sterowanie matrycy to wszystko na pewno jest od Samsunga i lub zrobione na zlecenie Samsunga. Resztę flaków to też dla nich ktoś pewnie zrobił. Może w tych tańszych modelach od MSI przyoszczędzono jeszcze bardziej i mają jeszcze większą tendencje do hałasowania. U mnie wszystko jest ustawione max agresywnie w opcjach od wypalania i mam włączone wyłączanie ekranu po 3min bez aktywności. Tak opcja 16h o to chodziło inaczej będzie Ci wyskakiwała plansza co 4h. Jak nie wyczyści po wyłączeniu np. odetniesz zasilanie to i tak Cię zmusi na siłę po 16h  To akurat jest dobre dla niepełnosprytnych. Normalne treści w internetach, filmy czy gry to najlepiej używać w trybie sRGB. Ale jak lubisz przesycone kolory i gorzej odwzorowane to może używać na pełnym gamucie monitora co kto woli. Myślisz, że przypadkowo LG TV OLED lecą w trybie PC na sRGB 
    • Myślałem, że się doczekam swojego 20-lecia na forum(maj 2026) a tu nagle decyzja o zamknięciu. Spodziewałem się tego ale nie tak z buta. 
    • @sideband No właśnie nie wiem którą opcję wybrać, ale dałem Adobe RGB. Mówisz, że sRGB powinno być lepsze?  Na ten moment to mnie oczy bolą, a mam chyba z jasność ustawioną na 10, ale ja mam to nisko na wszystkich monitorach. No faktycznie, nowy soft ma opcję wyłączenia ten diody power on. No w sumie racja... Nie wiem czemu mi jakoś MSi się nagle powaliło z LG Pytanie czy MSi ma w pełni swoją elektronikę poza panelem czy też nie. Ciekawe jest to, że taki Acer czy nawet Xiaomi potrafią mieć bezgłośne cewki, a takie też LG i jak widać MSi już nie... Ogólnie każde jedno LG które miałem w łapach cewkami grało. Acerów czy Xiaomi mi przez łapy przeszło dużo, bo paraolimpiada pikselowo paprochowa. Sprawdzałem u siebie, to z jakiegoś powodu jak miałem poniżej 240Hz to wyje, ale o dziwo nie na białym, a czarnym tle czy nawet ciemnych scenach podczas filmu. Zobacze jak to będzie w grach jak klatki ograniczę do np 70 czy 90. Akurat używam dłuższe kable niż oryginalne i tutaj zarówno zasilający a tym bardziej DP mocno odstaje czego by nie robił.   Powiadomienie o ochronie, a więc pewnie to co mówisz mam automatyczne, a więc zakładam 4h. Druga opcja to  Używ.> 16hodz,. Wykrywanie statyczne, wykrywanie wielu logo, wykrywanie paska zadań wygrywaniegranicy mam wszystko domyślnie na off. Ciekawe jak dużo te opcje pomagają i czy nie są jakieś upierdliwe po włączeniu. U mnie bardzo dużo, to właśnie praca na przeglądarce. Jaki sam posiadasz monitor? Chociaż przypuszczam, że trochę mogłeś ich przerobić
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...