Skocz do zawartości
Forizoo

Komputer sam się wyłączył i uruchomił

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie mojego obecnego komputera otóż dziś podczas grania w BF3 i jednocześnie STREAMA komputer mi wyłączył się i włączył sam dwa razy z odstępem jakoś może 15-30 minut stało się to dwa razy a potem już problem się nie pojawił, Moje pytanie brzmi czy może być to związane z temperaturami procesora lub grafiki? Czy może zasilaczem? Sprzęt to i7-7700k | GTX 1070Ti | 16GB RAM | Zasilacz to Thermaltake smart se 530w którego mam od ładnych lat można powiedzieć jakoś chyba 2015/16 dokładnie nie pamiętam. Jeżeli są potrzebne jeszcze jakieś informacje to pytajcie jeżeli chodzi o temperatury procka to max było jak sprawdzałem 88 stopni ale z tego co wiem mój I7 miały problemy z temperaturami od premiery i nigdy wcześniej problemów z nim nie miałem. Grafika to max 82 stopnie. Nawet jeśli problem by już się nie pojawiał to dobrze by było wiedzieć czego to problem może być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.08.2024 o 00:11, Forizoo napisał:

Grafika to max 82 stopnie.

Jeśli to temperatura HotSpot (nawet nie wiem, czy te karty pokazywały temperaturę najgorętszego punktu), to OK, ale jeśli to "uśredniona" temp. rdzenia, to jest wysoka (choć niby mieszcząca się w dopuszczalnym max).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro to temperatura GPU to hotspot IMO wbija 100*C. Czeka cię rozkręcenie karty, czyszczenie, nowa pasta i wymiana termopadów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi