Skocz do zawartości
kelemele

Głośniki do 500zł (Edifier R1700BT vs R1855DB)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

prośba o pomoc w wyborze głośników. Przeglądałem już sporo wątków na forum i często polecane są Edifiery. Poczytałem recenzje na ich temat i wydają się na prawdę OK. Nie mam tylko pojęcia który z tych dwóch modeli R1700BT i R1855DB wybrać. 1700 są nieco tańsze i bardziej mi się podobają (te brązowe :D), a 1855 to młodszy model, więc przynajmniej w teorii powinny grać nieco lepiej (https://audiofanatyk.pl/recenzja-glosnikow-edifier-r1850db/)

Warto dodać, że będę korzystał z nich głównie przez podłączenie do komputera poprzez integre (płytka Gigabyte B650 EAGLE AX) oraz z telefonem po Bluetooth

...a może zupełnie coś innego :)? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz słuchać po BT to weź lepiej 1700BT, bo mają lepsze kodeki, m.in. aptx.

Poza tym dźwiękowo te modele sa bardzo podobne, słuchałem jednych i drugich i dla mnie niewiele się różnią.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.09.2024 o 23:46, Dirian napisał:

Jak chcesz słuchać po BT to weź lepiej 1700BT, bo mają lepsze kodeki, m.in. aptx.

Poza tym dźwiękowo te modele sa bardzo podobne, słuchałem jednych i drugich i dla mnie niewiele się różnią.

A 1700BT vs R1380DB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z rok temu szukałem dla brata prostych poprawnie grających głośników pod PC , przesłuchałem większość edków do 1500pln i MR4 zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie (scena/efekty).

Nie mają co prawda BT , ale porównując do innych edków i kilku monitorów studyjnych , uważam że w tej cenie niema nic lepszego.

Odsyłam do obejrzenia Z Reviews (ZEOS) --->  The Smallest Flagships! \\ Edifier MR4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.09.2024 o 23:46, Dirian napisał:

Z tego co wiem to 1700BT nie maja aptx dopiero 1700BTs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Targaryen napisał:

Z tego co wiem to 1700BT nie maja aptx dopiero 1700BTs

Zgadza się, mój błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam R1280DBs i jestem bardzo zadowolony. Jedyne co mnie denerwuje to po zaniku prądu same się włączają i do przeżycia jeśli ustawione są na line, ale jeśli używane były na bt to uruchomi się bt i sam łączy się z pierwszym lepszym urządzeniem z którym były sparowane. Druga sprawa to głośność, po wyłączeniu i włączeniu resetuje się do domyślnego nastawu (dlatego przestałem używać potencjometru na głośniku, reguluje tylko Windowsem/telefonem). Aa i mam wersję czarna i bez maskownic wyglądają dla mnie lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi